Atsushi Nighijima

Poor things

Yorgos Lanthimos (winnaar van 5 Oscars)
Dinsdagfilm met inleiding
di 21 mei 20:30 - 22:51
di 21 mei
20:30 - 22:51
  • di 21 mei
    20:30 - 22:51
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Een Iers - Brits - Amerikaanse surrealistische science fantasyfilm, gebaseerd op het gelijknamig boek van de Schotse Alasdair Gray. Gekker wordt het niet meer dit jaar. 

"The Wizard of Oz, maar dan met veel seks", schreef een recensent na de wereldpremière in Venetië over Poor Things. Een machtige Emma Stone brengt om een Oscar smekende vertolking in dit exuberante meesterwerk van Yorgos Lanthimos.

Poor Things - een begeesterende brok cinema die echt nérgens mee te vergelijken valt - combineert de sierlijke esthetiek en de prachtige dialogen van The Favourite met de primitieve seks en de schurende ruwheid van de vroege Griekse films van Lanthimos (Dogtooth, Alps) tot een brok indrukwekkende steampunk. Een coming-of-age zoals je er nooit een gezien hebt. - Filmfestival Gent 

Synopsis

Regisseur Yorgos Lanthimos en producent Emma Stone brengen het ongelooflijke verhaal van Bella Baxter en haar buitengewone evolutie. Bella is een jonge vrouw die weer tot leven wordt gewekt door de briljante en onorthodoxe Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Onder Baxters bescherming verlangt Bella ernaar om bij te leren. Snakkend naar de wereldsheid die ze mist, gaat Bella er vandoor met Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), een gladde en losbandige advocaat. Samen maken ze een bewogen reis langs verschillende landen. Vrij van de vooroordelen van haar tijd, wordt Bella vastberaden in haar doel om te staan voor gelijkheid en bevrijding.

Yorgos Lanthimos

Giorgos Lanthimos werd geboren in 1973 in Athene en studeerde film- en televisieregie aan de Stavrakos filmschool in Athene. In de jaren 1990 regisseerde hij een reeks video’s voor Griekse danstheatergezelschappen. Vanaf 1995 regisseerde Lanthimos een groot aantal reclamespots voor televisie, muziekvideo's, korte films en experimentele theaterstukken.

Inleiding door Gerd Hendrickx

20:00 deuren
20:10 inleiding
20:25 trailers
20:30 film

Poor Things

Al gedacht aan een voordelige 10-beurtenkaart? 

De makkelijkste manier om van de dinsdagfilm te genieten, doe je met de filmkaart! Een 10-beurtenkaart die je deelt met wie je wil. Je betaalt €60 voor 10 filmbeurten. Of je 10 keer alleen komt, of één keer met 9 vrienden, laten we aan jou over.

Bestel een filmkaart

Credits

Regie Yorgos Lanthimos
Cast Emma Stone

2024 - Amerika / Groot-Brittanië - 142 min/2u22 - tweetalig ondertiteld NL/FR - Engels gesproken - 16+

 

Prijzen

Academy Awards

4 oscars (11 nominaties): Beste actrice (Emma Stone), beste productiedesign, beste kostuums, beste make-up en hairstyling