Programma - De Grote Oorlog

Klik hier voor een overzicht van alle abonnementen en losse tickets voor podiumvoorstellingen.

do 30.01 t.e.m. di 04.02

In 2014 zal het 100 jaar geleden zijn dat de Grote Oorlog uitbrak. Aan de vooravond van de herdenking ervan pakt Westrand uit met een theatervoorstelling, een lezing, een concert en een filmmarathon met dezelfde thematiek.

Wereldoorlog I en haar gruwel staat in ons aller collectief geheugen gegrift  en komt hierdoor ook in veel kunstuitingen aan bod. Met het festival De Grote Oorlog houden we de herinnering eraan op een aparte manier levend.

We starten op donderdag in Bibliotheek De Wolfsput met Poems of the Great Warmet een selectie uit het rijke œuvre van de vele dichters en dichteressen van die tijd. De theatervoorstelling De Grote Oorlog van Hotel Modern oogstte nationaal en internationaal veel succes. Frontdagboeken en –brieven vormden de basis voor een pakkende theaterervaring. In de lezing Was WOI de oorzaak van WOII? schetst  Yvan Vanden Berghe als kritisch historicus de gebeurtenissen volgend op de eerste wereldoorlog. De muziek tijdens het aperitiefconcert van Het Collectief is opgedragen aan Wittgenstein, de eenarmige oorlogsveteraan die ondanks zijn handicap toch nog een succesvolle muzikale carrière had. Tot slot wordt ook nog War Horse vertoond, een indrukwekkende oorlogsfilm van Steven Spielberg.