Gerd Hendrickx Gerd Hendrickx

inleider

inleider film 

Westrand biedt op regelmatige basis een inleiding aan bij de dinsdagfilm door filmkenner Gerd Hendrickx. 

Omkadering film

In maximum 10 minuutjes vertelt hij alles wat je moet weten, welke achtergrondkennis noodzakelijk is, bepaalde themalijnen of verborgen pareltjes waar je kan op letten zonder iets weg te geven over het plot.

Wie is Gerd? 

De filmmicrobe kreeg Gerd Hendrickx al vroeg te pakken: van Errol Flynn, John Wayne en Alain Delon verslond hij als knaap elke film op grootvaders televisie. Nieuwe films als De Witte van Sichem, E.T. en The Neverending Story beleefde hij op het grote scherm van Cinema Eldorado in Brussel-centrum.  Als tiener ontdekte hij in het Brusselse filmmuseum Cinematek het werk van Louise Brooks, Fritz Lang, Fred Astaire & Ginger Rogers, Billy Wilder en Jacques Demy. Maar deze cinefiele veelvraat houdt niet alleen van regisseurs en sterren die al lang vertoeven in de eeuwige jachtvelden. Voor films als Girl, Roma, The Irishman of Ghost Tropic trekt hij ook vandaag nog met plezier naar de bioscoop.

Gerd Hendrickx werkt als coördinator cultuur bij het Vlaams-Brusselse mediahuis BRUZZ.  Zijn passie voor film verkondigt hij wekelijks bij BRUZZ radio.

foto
 • Aftersun

  Charlotte Wells
  Dinsdagfilm met inleiding
  di 18 apr 20:30 - 22:36
  Westrand_Theaterzaal
  di 18 apr
  20:30 - 22:36
  Tickets
 • The Son

  Florian Zeller
  Dinsdagfilm met inleiding
  di 23 mei 20:30 - 22:24
  theaterzaal (stoelkeuze)
  di 23 mei
  20:30 - 22:24
  Tickets
 • The Whale

  Darren Aronofsky
  Dinsdagfilm met inleiding
  di 30 mei 20:30 - 22:27
  theaterzaal (stoelkeuze)
  di 30 mei
  20:30 - 22:27
  Tickets