Periode
11 jan 2018 - 29 mrt 2018
Lesdag
donderdag
Tijd
13:30 - 17:00
Leeftijd
volwassenen
Prijs
€ 61,00
Deelnemers
maximaal 25 personen
Genre
beeldend
Docent(en)
Wannes Lecompte
Locatie
Westrand

Schilderen op donderdagmiddag bij Wannes
beginners en gevorderden

Een cursus voor beginners én gevorderden. Je leert, probeert, experimenteert en schildert weg. Via opdrachten word je uitgedaagd om je blik en mogelijkheden te verruimen. Je probeert verschillende technieken uit en komt tot een krachtig en hedendaags werk. Elke docent vertrekt vanuit een eigen artistieke visie en persoonlijkheid.

Je besteedt ook aandacht aan het analyseren van werken uit de schilderkunst en denkt na over hoe je deze kan verwerken in je persoonlijk werk. Kleur, compositie en het belang van werken in lagen komen aan bod.

Werkwijze Wannes: Schilderen op donderdagnamiddag staat voor abstraheren: vanuit een concept consequenter tot een beeld komen, gebaseerd op ervaringen van de oude en nieuwe meesters uit de kunstgeschiedenis. Hoe komen zij tot een goed, sterk en krachtig beeld? Abstraheren is hier een voorbeeld van. Niet te verwarren met totale abstractie, waar je niets meer van de werkelijkheid kan terug vinden. Is bijvoorbeeld Jan Van Eyck niet abstracter dan we denken? We zoeken een manier om een beeld te maken dat echt weergeeft wat we werkelijk willen (een gevoel, een concept, …). Hierbij ligt de nadruk vaak op schilderen, maar dit kan ook veel breder gaan.

DATA
op donderdagnamiddag: 11,18,25/01 - 1,8,22/02 - 1,8,15,22,29/03
van 13:30 - 17:00

Nacht van het schilderen: zaterdag 10/03 van 19:00 - 02:00

Inschrijven

NIEUW!

Dit seizoen kan je met je ticket voor één schilder- of tekenreeks ook terecht op de andere ateliermomenten. Als je gedurende een bepaalde periode heel intens wilt schilderen of tekenen, ben je hier elke dag welkom. Als je het wilt houden bij één lesmoment per week, kan je kiezen voor je gekende avond/namiddag, groep en docent, óf je kan op ontdekking gaan en eens een andere les meepikken om te kijken hoe het er daar aan toe gaat.

Daarnaast willen we ook graag nieuwe geïnteresseerden aantrekken, door hen te laten kennismaken met de fijne werking van het ABK. Als je als trouwe cursist eens een week niet kan komen, mag je je ticketpasje doorgeven aan een familielid of vriend. Wie weet krijgt hij of zij de schilder- of tekenmicrobe ook te pakken!

Bezoek tentoonstelling S.M.A.K. ‘Gerhard Richter: Over Schilderen - Vroege Werken’ zondag 19/11 van 10:00 - 12:00

Inschrijven tentoonstelling

Genres

Leeftijden

Lesdagen

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.