Privacybeleid

Cultuurcentrum Westrand is begaan met je privacy en neemt de nodige voorzorgen om je gegevens te beveiligen tegen misbruik. Telkens wanneer je persoonsgegevens verstrekt, zal Westrand ze behandelen in overeenstemming met de gemeentelijke privacyverklaring en met de wettelijke verplichtingen m.b.t. de verwerking van persoonsgegevens. 

Waarom heeft Westrand een nieuw privacybeleid?
Sinds 25 mei 2018 moeten de persoonsgegevens die organisaties verzamelen voldoen aan de nieuwe wetgeving. GDPR (General Data Protection Regulation) of in het Nederlands AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) is een Europese wet om de persoonlijke gegevens van de Europese burgers te beschermen tegen misbruik. Daarnaast gaat het om het reguleren van het verspreiden van persoonlijke data buiten de Europese Unie.

 

Wat moet je doen om op de hoogte te blijven van het aanbod in Westrand? 
Heb je in het verleden toestemming gegeven om de seizoensgids per post te ontvangen, dan hoef je niets te doen. Heb je in het verleden je zelf ingeschreven voor onze nieuwsbrief, dan hoef je niets te doen. Wil je vanaf nu geïnformeerd worden, dan schrijf je online in op onze nieuwsbrief of vraag je de seizoensgids aan via communicatie@westrand.be of aan de balie. 
Wil je niet langer onze informatie ontvangen, dan kan je altijd uitschrijven onderaan elke nieuwsbrief. 
 

Hoe verzamelen wij jouw gegevens?
Alle persoonsgegevens die in de bestanden van de vzw Cultuur en Samenleven worden opgenomen, zijn:

  • alle contactgegevens die je via mail, telefoon of reguliere post verstrekt bij het aankopen van tickets, abonnementen of bij het inschrijven van een cursus
  • alle contactgegevens die je in de website ingeeft bij de aanmaak van een account of het inschrijven voor een nieuwsbrief
  • alle gegevens die je invult via online formulieren of bij wedstrijden

 bij de aankoop van een ticket, geef je zelf je gegevens in en geef je hiermee toestemming tot het bewaren van deze gegevens in het ticketsysteem. 
 

Wat doen wij met jouw persoonsgegevens?
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens: 

1) zodat je gebruik kan maken van onze diensten zodat wij

  • je een antwoord kunnen verstrekken op gevraagde informatie
  • je tickets kunnen afleveren 
  • toegangscontrole kunnen uitvoeren
  • bepalen van tarieven (vb op leeftijd) 
  • servicemailing voor en/of na jouw bezoek
  • je kunnen contacteren bij programmawijziging of annulering
  • fraude of andere wettelijke inbreuken kunnen opsporen
  • de kwaliteit van onze diensten te verbeteren op basis van statistieken 

 De gegevens worden opgeslagen op de servers van onze leverancier van het ticketingprogramma waarmee wij een verwerkersovereenkomst hebben afgesloten in verband met de bescherming van deze gegevens. 
 

2) zodat wij kunnen communiceren op maat 
Westrand verstuurt mails op basis van jouw recente bezoeken aan het cultuurcentrum en jaarlijks versturen wij een seizoensgids naar alle klanten die een abonnement hebben genomen in de afgelopen 2 jaar en aan iedereen die de zending van een gids heeft aangeduid bij zijn/haar communicatievoorkeuren in het account. Wie dit niet meer wenst, kan dit melden aan communicatie@westrand.be  
 

 3) zodat wij marketing kunnen voeren van ons aanbod 
Westrand maakt promo voor het eigen aanbod, zowel elektronisch via de algemene nieuwsbrief als het Westrandmagazine. Klanten kunnen zich steeds in -en uitschrijven op deze marketingtools. Wij houden ons publiek op deze manier op de hoogte van ons programma en het programma van de culturele centra, partners en regionale projecten waar we mee samenwerken. 


Waarvoor gebruiken wij cookies? 
Deze website gebruikt cookies. Een cookie is een klein bestandje dat door deze website met bepaalde pagina's wordt meegestuurd en door uw browser wordt opgeslagen. Wij gebruiken cookies om enerzijds om het gebruik van onze webshop voor tickets te faciliteren en het mogelijk te maken om in te loggen op onze website. Anderzijds maken we gebruik van Google Analytics-cookies om geanonimiseerde gebruiksstatistieken van deze website te raadplegen.

Je kan cookies uitzetten via uw browser, maar hou er rekening mee dat bepaalde functionaliteiten van de website niet langer zullen werken. Zonder cookies is het immers niet mogelijk om online tickets te bestellen. De website kan geen informatie over uw bestelling meenemen naar de volgende pagina als uw cookies uitgeschakeld zijn.

Test hier of je cookies ingeschakeld staan: www.westrand.be/check  


Gegevens delen met derden
Cultuur en Samenleven vzw verbindt er zich toe om zoals de wetgeving voorschrijft geen persoonsgegevens te delen met derden tenzij je in Westrand een ticket hebt gekocht voor een voorstelling die plaats vindt bij één van onze partners (Cc Strombeek, Cc De Ploter, Weg van Klassiek, regionale events Pajottenland- Zennevallei). In dit geval kan je een informatiemail of annuleringsmail krijgen vanuit een ander cultuurhuis, maar zij mogen deze contactgegevens niet bewaren.

 

Op welke manier heb jij controle over jouw gegevens?
Conform de privacywet van 8 december 1992 en de GDPR van 24 mei 2016 kan je je gegevens steeds inzien, wijzigen of laten verwijderen. Wanneer je een account aanmaakt, tickets koopt of deelneemt aan een wedstrijd, vragen wij jouw toestemming om je persoonsgegevens te verzamelen, te verwerken of te gebruiken voor specifieke doeleinden.

 

Gegevens intrekken of wijzigen
Wil je de toestemming die je hebt gegeven intrekken of je gegevens wijzigen, dan kan je ons contacteren via communicatie@westrand.be of 02 466 20 30. Je kan je ook zelf afmelden of je gegevens wijzigen door in je account je communicatievoorkeuren aan te passen. Eveneens kan je afmelden voor het ontvangen van onze nieuwsbrieven onderaan elke nieuwsbrief.

 

Gebruik foto's

Tijdens evenementen en cursussen van Westrand worden er soms foto's genomen door een fotograaf. Dit beeldmateriaal kan gebruikt worden op onze website of in ons drukwerk. Indien je dit niet wenst, gelieve dit aan de fotograaf te melden zodat hij/zij hier rekening mee kan houden.

 

Indien je toch ongewenst op een foto zou staan op Facebook of op onze website, gelieve dit te melden aan communicatie@westrand.be zodat we dit beeld kunnen verwijderen. 

 

Meer informatie over het privacybeleid


Het privacybeleid van Westrand valt onder het gemeentelijk beleid en hier vind je de gemeentelijke privacyverklaring.