Westrand kiest duurzaamste vereniging

Op zondag 12 november reikte het college van burgemeester en schepenen van Dilbeek de eerste duurzaamheidsprijs uit voor de duurzaamste vereniging en het duurzaamste evenement van Dilbeek. Het initiatief kwam van Westrand die voor de vierde keer op rij een duurzaamheidsevent organiseerde onder de noemer ‘The only way is UPcycling’.

Kim Wyns, de duurzaamheidsambtenaar, bepaalde op deze criteria welke vereniging het beste scoorde en de winnende vereniging werd Chiro Don Bosco. Zij stimuleren hun leden actief om met de fiets te komen en nemen zelf het openbaar vervoer. Zij geven toe dat zij affiches drukken en servetten aankopen, maar steeds op gerecycleerd papier. Zij scoorden over het algemeen vrij hoog op alle onderdelen van de vragenlijst en waren dus de terechte winnaar van deze prijs. Zij gaan met waardebonnen van in totaal 250€ naar huis.
Daarnaast werd ook het duurzaamste evenement beloond en deze prijs ging naar OKRA Groot-Bijgaarden. Zij leveren heel wat inspanningen om zowel hun eetfestijn als hun paas -en kerstfeest zo duurzaam mogelijk te organiseren met zo weinig mogelijk afval en duurzame voeding.

Meer info: www.westrand.be/charter Verenigingen kunnen nog steeds het charter tekenen of de vragenlijst met criteria invullen. In oktober 2018 wordt de volgende duurzaamheidsprijs uitgereikt.