Corona update

Om de verspreiding van het COVID-19-virus tegen te gaan, werden alle activiteiten van cultuur en sport tussen 12 maart en 30 juni 2020 geannuleerd. De bibliotheek opent op 2 juni opnieuw de deuren, met een beperkte dienstverlening en aangepaste openingsuren. Andere gebouwen blijven voorlopig gesloten.

 

Wat als ik een ticket heb voor een geannuleerde voorstelling?

Hier vind je een overzicht van alle voorstellingen en cursussen die worden geannuleerd of uitgesteld. Je vindt er meer informatie over de manier waarop je als tickethouders van een voorstelling, film of cursus zal worden gecompenseerd. We brengen alle tickethouders ook persoonlijk op de hoogte via een e-mail. We doen ons uiterste best om dit zo goed mogelijk te organiseren. Alvast bedankt voor je begrip en geduld.


Wat met voorstellingen in het nieuwe seizoen? 

Westrand volgt de ontwikkelingen wat betreft COVID-19 op de voet. Als er bijkomende maatregelen nodig zijn, zullen wij die zeker in acht nemen. Daarom vragen we ook aan ons publiek om regelmatig onze site in de gaten te houden. Daar vind je steeds de laatste informatie. Sowieso brengen we iedere bezoeker tijdig via mail op de hoogte indien er nog meer voorstellingen niet kunnen doorgaan. De ticketverkoop van 13 juni is reeds uitgesteld naar eind augustus. 


Wat als ik een zaal heb gehuurd in de periode tussen 13 maart en 30 juni?

Alle zaalverhuringen tot 30 juni zijn geannuleerd en zullen terugbetaald worden. Klanten worden hierover per mail geïnformeerd.


Wat als ik een zaal wil huren in de periode na 30 juni?

Nieuwe reservaties kunnen aangevraagd worden door het reservatieformulier op te sturen naar zaalhuur@westrand.be. Alle info over onze zaalhuur vind je hier. Reservaties voor de eerstkomende periode zijn uiteraard onder voorbehoud van uitbreiding van de maatregelen rond COVID-19.


Blijft de balie bereikbaar?

De balie van Westrand is volledig gesloten, dus ook niet telefonisch of via mail bereikbaar, en dit tot minstens 8 juni (fase 3). Indien nodig kan deze maatregel verlengd worden. Via onze website houden we je op de hoogte.


Welke andere maatregelen zijn er van kracht in de gemeente Dilbeek?


Hoe kan ik zelf verspreiding helpen voorkomen? 

  • Blijf maximaal thuis om externe contacten te beperken
  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geef elkaar geen hand of kus
  • Behoud voldoende afstand maar draag ook zorg voor elkaar, familie, vrienden en buren

Waar vind ik meer info over COVID-19? 

Via deze site kan je al het nieuws op de voet volgen. De Belgische overheid heeft ook een callcenter opgestart waar je terecht kan met vragen: 0800 14 689.


Welke tips geven we jullie graag nog mee? 

Koop lokaal
• Geniet ook thuis van cultuur via onze tips voor virtuele recreatie
• Doe mee aan de Nationale naaiactie 
• Hulp nodig of zelf hulp aanbieden: www.dilbeekhelpt.be