#ticketvoorcultuur

Het publiek van Westrand schonk (ipv een terugbetaling aan te vragen voor geannuleerde voorstellingen) de afgelopen maanden ca. €4500 via #ticketvoorcultuur.

Dit bedrag schenken wij aan SOSrelief, een tool die mensen met financiële stabiliteit in contact brengt met mensen voor wie armoede dreigt als gevolg van de covid-19-crisis.  Meer solidariteit, herverdeling en onderlinge afhankelijkheid kunnen onze samenleving meer fair maken voor iedereen. Sosrelief is een initiatief van State of the Arts (SOTA), een open platform dat sinds 2014 de structuren van de kunstwereld opnieuw wil verbeelden. 

SOTA opereert vanuit de collectieve kennis van onafhankelijke kunstenaars en kunstwerkers, maar staat open voor alle individuen en organisaties die zich willen inzetten voor een meer fair en divers kunstenveld in België. 

Sinds mei 2020 werd via deze tool al meer dan 106.000 euro uitgewisseld tussen wie een beetje geld over heeft en wie te kort komt.

Wie nog graag de cultuursector wil steunen, kan dit door een #ticketvoorcultuur aan te schaffen via Westrand of kan rechtstreeks SOSrelief steunen.