Bram Tack

Westrand gevoeliger kouder tijdens Wintermaanden

ma 17 okt

Niet enkel burgers en bedrijven worden getroffen, ook de gemeente wordt geconfronteerd met stijgende energiefacturen. Om hier een antwoord op te bieden en op een verantwoorde manier met het geld van de burger om te springen, heeft Groep Dilbeek een Winterplan uitgewerkt.

Met dit Winterplan, dat geldt tot 1 april, wil Groep Dilbeek het elektriciteitsverbruik terugdringen en minstens 15% besparen op het gasverbruik. Het waarborgen van de dienstverlening naar de burgers toe staat centraal in de uitwerking van dit plan.

 

19 graden is de regel

Algemeen genomen zal de temperatuur in de gebouwen van Groep Dilbeek teruggeschroefd worden tot 19 graden. Het gaat dan over de temperatuur in burelen, vergaderzalen, eetruimtes, klaslokalen, feestzalen en de theaterzaal van Westrand. 

Er gelden een aantal uitzonderingen op deze algemene regel. Voor het woonzorgcentrum Breugheldal, ruimtes voor kinderopvang en het gemeentelijk zwembad geldt deze maatregel bijvoorbeeld niet. In het zwembad worden wel maatregelen genomen om de watertemperatuur (en de hiermee samenhangende omgevingstemperatuur) te verminderen.

Gebouwen sluiten

In een aantal gevallen grijpt Groep Dilbeek terug naar een drastischere oplossing en wordt er voor gekozen gebouwen tijdens de wintermaanden te sluiten. Dit is onder andere het geval voor het Castelhof waar tot 1 april ook geen zaalhuur kan doorgaan. 

Energietips

Westrand denkt graag mee na over de actuele drempels van het publiek. Ontdek hier 5 efficiënte tips om te besparen op jouw energiefactuur.

1. Kom naar de dinsdagfilm. Eén avond per week minder verwarmen maakt een groot verschil. Je kunt ook de radiatoren uitzetten in kamers die je niet gebruikt en de thermostaat op 16° zetten als je weg bent.

2. Kom eten in Lou’s Plek: geen oven, geen kookplaat, geen licht, geen afwasmachine nodig die dag en je kan genieten van een heerlijk warme maaltijd.

3. Kom dansen in Westrand. De hedendaagse dans is gestart op maandag. Ook andere vormingen kunnen jouw energiepijl en lichaamstemperatuur beïnvloeden. Check het volledige aanbod op westrand.be/vorming

4. Check alle hotties in het podiumaanbod. Zet de verwarming een graadje minder. Van Gabriel Rios, Natali Broods, Jennifer Heylen of Mama’s jasje krijg je het sowieso warm! 

5. Kom mee zingen uit volle borst tijdens Allez Chantez op 18 november en 2 december en breng ook een vriend(in) mee voor een hartverwarmende avond!

Meer info nodig over het winterplan van gemeente Dilbeek: 

https://www.dilbeek.be/nl/nieuws/energie-sparen-met-winterplan