Richtlijnen tijdens corona

Vanaf 1 juli zijn evenementen met maximaal 200 deelnemers mogelijk. Omwille van de vereiste veiligheidsafstand van 1,5 meter (social distancing) tussen bubbels, blijft het aantal bezoekers in de theaterzaal van Westrand beperkt tot 130. Ook in de andere locaties ligt de capaciteit lager dan normaal. 

De belangrijkste parameters om een evenement te kunnen laten doorgaan, worden hier opgesomd per thema. Dit preventieplan is gebaseerd op het protocol voor cultuur, opgemaakt door de Nationale Veiligheidsraad. 

Algemene richtlijnen voor bezoekers en publiek

 • Mensen die ziek zijn of waren (symptomen in de voorbije zeven dagen) kunnen niet deelnemen aan het aanbod. Om een terugbetaling van het ticket te verkrijgen wegens ziekte, is een doktersattest vereist.
 • Hoesten in de elleboog, enkelvoudig gebruik van zakdoeken en meteen deponeren in de vuilnisbakken in de gangen, blijven aangewezen.
 • Bij voorstellingen is het dragen van een mondmasker aangeraden bij het betreden van de zaal tot je op jouw stoel zit, bij het verlaten van de zaal tot op de parking en bij het gebruik van het sanitair. Het is immers verplicht om bij elke activiteit op momenten van circulatie en wanneer ‘social distancing’ niet gegarandeerd kan worden. Het mondmasker is verplicht bij het betreden van de balie aangezien dit een kleinere ruimte is.
 • Westrand voorziet voldoende en duidelijke informatie rond de genomen maatregelen door de nodige informatie te vermelden op de website en sociale media, door aanpassingen aan het huisreglement, door het verzenden van een servicemail met alle nodige info voor de voorstelling en aan de hand van informatieve posters en schermen, extra stewards en wegwijzers in het gebouw.
 • Er wordt een aanwezigheidsregister bijgehouden van publiek, personeel en vrijwilligers van elk event. In geval dat er ‘contact tracing’ nodig is, wordt dit register met aanwezigen aan de overheid bezorgd en in een beveiligde databank van gezondheidsinstituut Sciensano 30 dagen bewaard.
 • Het publiek wordt verwacht bij het betreden van de gebouwen van Cultuur & Samenleven vzw steeds de handen te ontsmetten met vloeibare ontsmettingsgel die voorzien is bij het betreden van elke zone in het gebouw.
 • Vermijd zoveel mogelijk het aanraken van contactoppervlakken zoals klinken, leuningen, deuren, liftknoppen, bancontact, lichtschakelaars, handdrogers, kranen, enz. Gebruik zakdoekjes of ontsmettende doekjes als je dit niet kunt vermijden.
 • De controle van de tickets gebeurt door vrijwilligers met inachtneming van 1,5 meter afstand. Gelieve ook in de wachtrij de richtlijnen in verband met afstand te respecteren.

Richtlijnen in het gebouw

 • Het gebruik van de lift is enkel toegestaan voor mensen met een mobiele beperking. Op de trappen is het aangewezen rechts te houden en de ‘stijgers’ voorrang te geven.
 • Het poetspersoneel en de medewerkers van Cultuur & Samenleven vzw zullen instaan voor het extra reinigen van lokalen, contactoppervlakken en het ventileren van gebruikte ruimtes.
 • Er is duidelijke signalisatie aanwezig in het gebouw, respecteer het eenrichtingsverkeer, de looplijnen en de richtlijnen van het personeel.
 • De vestiairekastjes zijn niet in gebruik in deze fase.
 • Het sanitair kan enkel gebruikt worden door publiek en gasten van Lou’s Plek. Het dragen van een mondmasker is verplicht. Handen wassen met water en zeep is verplicht na elk bezoek aan het sanitair. Droog ze af met papieren doekjes die je weggooit in de voorziene afsluitbare vuilnisbak met pedaal.
 • De toiletten zijn voorzien van een automatisch systeem om het zitoppervlak steeds van een nieuw plastic laag te voorzien. Je schakelt het systeem in door jouw hand voor de sensor te houden telkens VOOR het gebruik van het toilet. Sluit de toiletbril voor het doorspoelen.
 • Het aantal toiletten en urinoirs die in gebruik zijn, worden beperkt. Ook hier geldt de anderhalvemeterregel. Op de trap naar het sanitair houdt je rechts aan en de ‘stijgers’ hebben voorrang.
 • Tijdens een voorstelling kan het publiek geen gebruik maken van het sanitair.  Wie dit toch doet in geval van nood, kan niet terugkeren naar zijn/haar oorspronkelijke plaats in de zaal.

Tickets reserveren in tijden van corona

 • Om de 'sociale afstand' te kunnen bewaren, zal de capaciteit van zowel het theater als andere locaties lager zijn. 
 • We vragen je om steeds tickets gebundeld te kopen per bubbel, op die manier kunnen we een optimaal veilige zaalplanning maken. 
 • Een bubbel bestaat uit minstens 1 en maximum 10 personen die reeds in elkaars bubbel vertoeven zoals gezinsleden, huisgenoten, buren,..
 • Er 2 types tickets beschikbaar zijn. Bij de aankoop van een ticket is meteen duidelijk of je een definitief ticket hebt aangekocht of een reserveticket. Definitieve tickets zitten bij de eerste 130, mensen met een reserveticket, kunnen in de laatste week voor de voorstelling gecontacteerd worden om hun ticket om te zetten naar een definitief ticket bij mogelijke uitbreiding van het aantal bubbels. 
 • Je kan in deze periode je plaatsen niet zelf kiezen: je bubbel krijgt automatisch een plaats aangewezen in de zaal.
 • Maximum 5 dagen voor de voorstelling krijgt het publiek een mail met de juiste stoel, de juiste ingang en het juiste uur om de zaal te betreden. Ook hier wordt er rekening gehouden met het in acht nemen van de afstandsmaatregel bij circulatie van publiek in de zaal. 
 • De balie is open een uur voor de voorstelling. Gelieve gebruik te maken van het eenrichtingsverkeer, 1,5m afstand te bewaren in de wachtrij en een mondmasker te dragen. Enkel betalen met bancontact.

Circulatieplan bij voorstellingen en films in de theaterzaal

 • Er is een publieksbeperking in de theaterzaal van 130 personen, opgesplitst in bubbels met 3 stoelen of een volledige rij stoelen tussen elke bubbel. 
 • Het betreden en verlaten van de zaal gebeurt volgens een circulatieplan. 
 • Het publiek wordt opgedeeld in verschillende groepen, afhankelijk van de plaats in de zaal, met verschillende ingangen en tijdstippen om de zaal te betreden.  
 • Bij 2 voorstellingen op dezelfde dag, worden de andere rijen verkocht in de tweede voorstelling zodat niet dezelfde stoelen in gebruik zijn. 
 • Er zijn geen pauzes.
 • De balie is open een uur voor de voorstelling. Gelieve gebruik te maken van het eenrichtingsverkeer, 1,5m afstand te bewaren in de wachtrij en een mondmasker te dragen. Enkel betalen met bancontact.

Het betreden van de zaal 

 • Het betreden van de zaal gebeurt in verschillende groepen, afhankelijk van jouw plaats in de zaal zodat je nooit mensen moet doorlaten om in te schuiven in een rij. Er is een mogelijkheid dat jouw bubbel wordt opgesplitst bij het betreden van het gebouw en de zaal.

 • Er zijn 3 ingangen voorzien om de groepen op te splitsen:

  - Even A-O via ingang onder Lou’s Plek
     = groep GEEL en BLAUW even
  - Oneven A-O via hoofdingang Westrand
     = groep GEEL en BLAUW oneven
  - Even en oneven P-T (balkon) via de ingang van de bibliotheek via d’Arconatistraat
     = groep PAARS en groep GROEN

  Kleur Ingang gebouw Binnen in zaal Binnen in zaal
EVEN A tot O Geel Via hoofdingang Westrand Beneden deur theaterzaal

Eerste groep 20:00 tot 20:15

EVEN A tot O Blauw

Via ingang onder Lou’s Plek

Bovendeur theaterzaal

Tweede groep 20:15 tot 20:25

ONEVEN A tot O Geel Via hoofdingang Westrand Beneden deur theaterzaal

Eerste groep 20:00 tot 20:15

ONEVEN A tot O Blauw

Via ingang onder Lou’s Plek

Bovendeur theaterzaal

Tweede groep 20:15 tot 20:25

EVEN P tot T (balkon) Groen Via bibliotheek (d’Arconatistraat) Via balkon

Eerste groep 20:00 tot 20:15

EVEN P tot T (balkon) Paars Via bibliotheek (d’Arconatistraat) Via balkon

Tweede groep 20:15 tot 20:25

ONEVEN P tot T (balkon) Groen Via bibliotheek (d’Arconatistraat) Via balkon

Eerste groep 20:00 tot 20:15

ONEVEN P tot T (balkon) Paars Via bibliotheek (d’Arconatistraat) Via balkon

Tweede groep 20:15 tot 20:25

zaalplan

Het verlaten van de zaal 

 • Wij vragen het publiek om te blijven zitten tot een medewerker jouw rij aangeeft de zaal te verlaten.
 • Het verlaten van de zaal gebeurt rij per rij langs de uitgangen. 
  Uitgang 1 = hoofdingang = groep geel en blauw oneven
  Uitgang 2 = uitgang van de bib (d’Arconatiestraat) = balkon
  Uitgang 3 = uitgang onder Lou’s Plek = groep geel en blauw even