Week van de Belgische Muziek

De week van maandag 22 januari tot zondag 28 januari staat in het thema 'de Week van de Belgische Muziek'.  In Dilbeek laten we deze week graag wat vroeger beginnen en breien we er ook de liefde voor de Belgische film aan vast. Met Isolde Lasoen en Frank Vander Linden hebben we meteen twee kleppers op ons podium staan die elk op hun manier een publiek overmeesteren. Eentje met taal en eentje met klanken. 

Daarnaast kom je tijdens de filmlezing The Belgian Soundtrack alles te weten over de hoe aanwezig Belgische muziek is in de internationale filmwereld. Vooral straffe verhalen, waar je in de toekomst ook zelf mee kan uitpakken.. Wist je dat.. 

En last but not least tonen we een film van 1928 met live muziek gebracht door het saxofoonkwartet van Bl!ndman en van de hand van Belgisch componist Eric Sleichim. 

 

Liefde voor de Belgische Film

In dezelfde periode als de week van de Belgische Muziek, zet Westrand ook graag de Belgische film in de kijker met vijf Belgische films op een rij. We starten met het regiedebuut van Veerle Baetens met Het Smelt, naar het boek van Lise Spit. Gezien de belangstelling, kan je deze film twee dagen op rij komen kijken. Vervolgens tonen we Here van Bas Devos, gefilmd in Brussel en gaat over mos. Blindman sax brengt dan de muziek bij de zwart-wit film van Buster Keaton uit 1928. Op 6 december krijg je 2 films voor de prijs van 1, want voor de vertoning van Holly van Fien Troch, kan je de kortfilm Any Way van de Dilbeekse Eva Claus komen kijken. En we eindigen met J'aime la vie van Mathias Sercu, die met deze film een eerbetoon brengt aan zijn zieke zoon.