Doorblader seizoen 20-21

Programma onder voorbehoud van wijzigen door coronamaatregelen.
Ticketverkoop start op 22 augustus.
Naar de online familiebrochure

 • do 3 sep
  -
  zo 13 sep

  Het TheaterFestival

  Het 30ste TheaterFestival: 10 dagen lang het mooiste dat ons theaterlandschap in Vlaanderen, Brussel en Nederland te bieden heeft.

  Het 30e TheaterFestival: 10 dagen lang het mooiste dat het theaterlandschap in Vlaanderen, Brussel en Nederland te bieden heeft. Ook in Westrand!
  Het TheaterFestival slaat dit jaar opnieuw zijn tenten op in Brussel en omgeving. Bekijk 10 dagen lang de belangwekkendste voorstellingen, pareltjes uit de selectie van het Nederlandse zusterfestival en een schare #nieuwjong talent. De cultuurvreter kan zich ook laten verrassen door debatten, nagesprekken, workshops en FEEST!

  Westrand en Cc Strombeek zijn partners van het festival en presenteren dit jaar de Golden Oldie: de indrukwekkende monoloog Henry van Peter De Graef. Check het volledige programma op www.theaterfestival.be.

  PETER DE GRAEF -  Henry Vr 04.09 - 20:30 ZA 05.09 - 20:30

  De opwinding van het detectiveverhaal, het amusement van de conference, de ontroering van een oprechte bekentenis en het intellectuele genoegen van de speelse geest. Wat kan theater mooi zijn. Deze monoloog is de Golden Oldie van het TheaterFestival 2020. Exact 23 jaar geleden oogstte hij staande ovaties en won hij de prijs van de theaterkritiek. Op onnavolgbare wijze verweeft Peter De Graef onwaarschijnlijke toevalligheden met alledaagse handelingen, waarbij de toeschouwer van de ene verrassing in de andere tuimelt. Je vraagt je af waar dit allemaal naartoe gaat, maar op onverwachte momenten schuift alles ingenieus en perfect in elkaar.

  • do 3 sep 06:00 - zo 13 sep 06:00
  Info & tickets
  • do 3 sep 06:00 - zo 13 sep 06:00
  Info & tickets
 • vr 4 sep
  -
  za 5 sep

  Henry

  Peter De Graef

  De opwinding van het detectiveverhaal, het amusement van de conférence, de ontroering van een oprechte bekentenis en het intellectuele genoegen van de speelse geest. Wat kan theater mooi zijn.

  In een suffig dorp zucht een gefrustreerde man tegen het leven aan. Zijn vrouw heeft hij harteloos lief; zijn assistente begrijpt niets van haar baas. Wankelend tussen ambitie en wanhoop geeft de man toe aan zijn onderdrukte ellende. De afloop is catastrofaal. Ook de dorpsbewoners spelen een rol in dit bizarre avontuur waarin een engel commentaar levert en een groot konijn de sleutelrol speelt.

  Op onnavolgbare wijze verweeft De Graef onwaarschijnlijke toevalligheden met alledaagse handelingen, waarbij de toeschouwer van de ene verrassing in de andere tuimelt. Je vraagt je af waar dit allemaal naartoe gaat, maar op onverwachte momenten schuift alles ingenieus en perfect in elkaar.

  • vr 4 sep 20:30
  • za 5 sep 20:30
  Info & tickets
  • vr 4 sep 20:30
  • za 5 sep 20:30
  Info & tickets
 • za 5 sep
  SEIZOENSOPENING

  Het Ministerie van Metingen

  POSTKAARTPRODUCTIES

  Walking act op Ezelsoor XL.

  In het kader van de openbare orde en het welzijn wordt het Ministerie van Metingen aangesteld om enkele essentiële metingen uit te voeren bij ieder van u. Bent u conform of niet? Het Ministerie meet nauwkeurig en accuraat en is niet verantwoordelijk voor plaatselijke ongewenste metingen en bevindingen.

  Het Ministerie meet alleen datgene wat er echt toe doet om daar een onvermijdelijke conclusie uit te trekken: bent u conform of niet?

  *Het Ministerie meet steeds nauwkeurig en accuraat en is niet verantwoordelijk voor plaatselijke ongewenste metingen en bevindingen.

  • za 5 sep 10:00 - 14:00
  Info & tickets
  • za 5 sep 10:00 - 14:00
  Info & tickets
 • za 5 sep
  SEIZOENSOPENING

  Ezelsoor XL

  met illustratoren Elise Vandeplancke en Hélène Jacobs

  Jaarlijks gratis boekenkaftfeestje met bont kaftpapier, straffe illustratoren, verrassende doorloopworkshops én een seizoensopeningsfeestje!

  Kom je boeken kaften in Westrand met gratis kaftpapier en etiketten, goed voor het kaften van zo'n 12 normale schriftformaten. Het kaftpapier is ontworpen door kinderen uit Dilbeek, Vlaams-Brabant en Brussel. 

  Bij binnenkomst ontvang je een reuzenetiket waarmee je meteen deelneemt aan een wedstrijd. Een onschuldige hand trekt de winnaar van een gratis Familiedagpas. Ook de school die het meeste leerlingen aanbrengt, wint een fijne prijs. In ruil voor een ingevuld etiket ontvangt elk kind (1e tot 6e leerjaar) vijf vellen kleurig kaftpapier, één vel bruin kaftpapier en 12 etiketten. Ga met je bruine kaft langs bij seizoensillustratrice Elise Vandeplancke en bij Helène Jacobs voor een geweldig supertoffe en uitermate unieke tekening!

  We vieren de start van het schooljaar én we geven de aftrap van het nieuwe cultuurseizoen, joepiejajee! In aanwezigheidheid van het Ministerie van Metingen, met een verhaal of twee, een BlikOpener special en ook Club Véro’n’ik doet mee!

  • za 5 sep 10:00 - 14:00
  Info & tickets
  • za 5 sep 10:00 - 14:00
  Info & tickets
 • za 5 sep
  - onder voorbehoud -

  Seizoensopening

  Gezelligheid troef tijdens deze seizoensopening in openlucht. 

  We trappen het nieuwe seizoen af met een openluchtfilm. Vanaf 19u zijn jullie welkom op de parking van Westrand voor een zomers avondmaal en een drankje (beiden niet inclusief in toegangsticket). Geheel in de lijn van ons jaarthema, laten we jullie de avond zelf de film kiezen. 

  Is er een film die je graag wil terug zien? laat het ons weten

  Koop je tickets per bubbel zodat je kan samen zitten in een hokje. 

  Breng zelf een dekentje of andere attributen mee om jullie warm en knus te houden. Wij zorgen voor stoelen, drankjes, popcorn, muzikale animatie en een gezellig nazomersfeertje. Achteraf bijpraten met andere Westrandbezoekers wordt warm aanbevolen.

  • za 5 sep 19:00 - 23:00
  Info & tickets
  • za 5 sep 19:00 - 23:00
  Info & tickets
 • za 19 sep

  Click (3+)

  Sprookjes enzo

  Een uitnodigend, acrobatisch sprookje voor jou en mij en heel veel lichtjes!

  Click. 

  De betovering duurt een nacht lang, elke nacht, de hele nacht.

  Een carrousel van dansende, springerige lichtjes in de piste van een circus waar de tijd is blijven stilstaan. Een schommelende kroonluchter, gewichtloos als een droom, een kandelaar op de toppen van zijn tenen, een familie schemerlampjes die verstoppertje speelt terwijl een straatlantaarn naar de zonsondergang glimlacht. 

  Kom met lichtjes in je ogen. Wij zorgen voor de lampjes. 

  Click.

  • za 19 sep 11:00
  • za 19 sep 14:30
  Info & tickets
  • za 19 sep 11:00
  • za 19 sep 14:30
  Info & tickets
 • vr 25 sep
  - onder voorbehoud -

  Portu in core

  I Muvrini (FR)

  Corsicaanse vocale groep van wereldformaat met een live-reputatie om u tegen te zeggen.

  Eind jaren zeventig opgericht door de broers Alain en Jean-François Bernardini is I Muvrini nu zonder twijfel de beroemdste groep uit Corsica. De muziek van I Muvrini is een bijzondere mix van levenslust, strijdbaarheid, sociale bewogenheid, idealisme en diepgewortelde melancholie. Muziek voor hart en ziel.

  Die weemoed is een constant aanwezige ondertoon. I Muvrini - in de eerste plaats de zang van Alain en Jean-François Bernardini - is door de jaren heen altijd oprecht gebleven. Het is muziek voor hart en ziel. Je hoeft niet eens op Corsica geweest te zijn of de taal te kennen om dat aan te voelen.  

  De Bernardini-broers hanteren een typische stijl die traditionele muziek combineert met tal van wereldse invloeden, zonder hun Corsicaanse identiteit te verloochenen. Deze openheid naar de wereld bezorgde de groep internationaal succes. Met meer dan 20 studioalbums op de teller en concerten in de grootste zalen van Europa komen de broers, vergezeld door hun trouwe muzikanten, terug naar Vlaanderen voor een vreugdevol concert.

  • vr 25 sep 20:30 - 23:00
  Info & tickets
  • vr 25 sep 20:30 - 23:00
  Info & tickets
 • zo 27 sep
  Ontbijtfilm

  Dumbo (6+)

  Magistrale remake van de Disneyklassieker door niemand minder dan Tim Burton. Heerlijk verbluffend.

  Wanneer Holt na de oorlog terugkeert naar het circus waar hij werkte, moet hij van de directeur zorgen voor Dumbo, een pasgeboren olifantje. Iedereen lacht met Dumbo omdat hij gigantisch grote oren heeft. Wanneer Holts kinderen ontdekken dat Dumbo kan vliegen dankzij zijn grote oren, lijkt een nieuwe ster geboren. Maar onder de vrolijke circuslichtjes schuilen er donkere geheimen…

  • zo 27 sep 10:30 - 12:40
  Info & tickets
  • zo 27 sep 10:30 - 12:40
  Info & tickets
 • di 29 sep
  - onder voorbehoud -

  Allah in Europa

  Jan Leyers

  Meesterverteller Jan Leyers brengt het verhaal van zijn adembenemende reis. Met nagesprek.

  Tien jaar na het alom bejubelde en bekroonde De weg naar Mekka ging Jan Leyers op zoek naar het gezicht van de islam in Europa. Hij ging met Bosnische moefti’s op bedevaart, maakte een moslimkamp in de Hongaarse poesta mee, werd wegwijs gemaakt in een Parijse banlieue en ging in Londen op pad met de voorzitter van een shariarechtbank. Jan Leyers is nu klaar voor jouw vragen!

  • di 29 sep 20:30
  Info & tickets
  • di 29 sep 20:30
  Info & tickets
 • vr 2 okt

  Vroeger was alles anders

  Korneel De Rynck

  Een nostalgische reis naar de fifties. 

  Sinds de golden sixties nam de welvaart in België spectaculair toe en veranderde het dagelijks leven op alle vlakken. Als kind van de moderne tijd heeft historicus en schrijver Korneel De Rynck nooit iets anders gekend. Maar hoe zag het leven eruit vlak vóór die stroomversnelling, ingeluid door Expo 58? Wat aten de mensen toen? Hoe wasten ze zich? Hoe verplaatsten ze zich, en hoe vulden ze hun schaarse vrije tijd in?

  Korneel De Rynck dook in het verleden en schreef er het boek 'Vroeger was alles anders' over. Deze lezing, gebaseerd op het boek, brengt het leven in de jaren vijftig helemaal terug, met tal van oude foto’s, beeldfragmenten en een streepje muziek. Het gaat over schepjes cichorei in de koffie, buurtcinema’s en Leuvense stoven. Maar ook over telegrammen, bedevaarten naar Lourdes en buitentoiletten. Een boeiende en vermakelijke lezing! Verrassend voor jongere generaties, en bijzonder herkenbaar voor wie een dagje ouder is.   

  • vr 2 okt 13:00 - 16:30
  Info & tickets
  • vr 2 okt 13:00 - 16:30
  Info & tickets
 • wo 7 okt

  Aftellen naar maandag

  Ann De Bisschop

  Hoe slimmer werken je gezonder én gelukkiger maakt

  De Maandagblues … iedereen heeft er wel eens last van. Het weekend is voorbijgevlogen en er staat weer een lange werkweek te wachten. Voor velen is de maandagochtend als een berg waar ze tegenop zien.  Nochtans zijn medewerkers het belangrijkste kapitaal van een onderneming. Steeds meer bedrijven beseffen dat medewerkers het best functioneren wanneer ze zich goed voelen.

  Ann leert leidinggevenden en medewerkers hoe ze beter kunnen omgaan met stress, hun productiviteit kunnen verhogen, en waarom een olifant geen konijn is,… Met concrete tips en een glasheldere kijk op de zaak geeft Ann De Bisschop je meteen zin om anders aan de slag te gaan en zo met meer enthousiasme en energie de nieuwe werkweek aan te vatten.  

  • wo 7 okt 20:30 - 22:00
  Info & tickets
  • wo 7 okt 20:30 - 22:00
  Info & tickets
 • wo 7 okt
  - onder voorbehoud -

  Mysterium

  Jef Neve

  Jef Neve stelt zijn nieuwe album voor, met de crème de la crème van de Europese jazz- en klassieke muziekwereld.

  In een wereld waar alle data en (fake?) feiten heel direct beschikbaar zijn heb ik nood aan het mysterie:  respect en een diepe buiging voor de schoonheid van het ongekende, het bevrijdende plezier van kinderlijke naïviteit, het witte laken van sereniteit, de totale afwezigheid van het exacte en de overgave aan het allesomvattende.

  De muziek is tegelijk complex én verrassend eenvoudig, een evenwicht dat ik tijdens het compositieproces goed heb proberen te bewaken. De band heeft de scores met veel zin voor meesterlijke ambacht en persoonlijke inbreng geïnterpreteerd en tot leven gewekt. 

  Dat zijn de momenten waar je het als componist voor doet: na maanden te zoeken in de krochten van je ziel wordt de eerste levensadem in de partituur geblazen en komt de muziek tot leven. Dat is ultieme schoonheid. 

  Voor de instrumentatie heb ik me laten inspireren door de massieve klank van drie tenorsaxen, die zowel agressief als zalvend, ongedwongen improviserend als obligaat klassiek kunnen klinken. Ik vul ze aan met de trompet en bastrombone, twee uitersten in de tessituur van de kopers. De klank van piano en contrabas zijn me sinds het begin vertrouwd, en vormen de structuur waarop ik de composities heb gebouwd.

  Ik nodig u uit om u mee te laten slepen in dit muzikaal mysterie, laat de echte wereld even los en ontdek het bevrijdend gevoel om eens iets niet te begrijpen.

  Tot snel!

  Jef.

  • wo 7 okt 20:30
  Info & tickets
  • wo 7 okt 20:30
  Info & tickets
 • do 8 okt
  - onder voorbehoud -

  Locke

  Compagnie Cecilia

  Een muzikale, ritmische, emotioneel subtiele ontploffing van emoties, die niemand onberoerd laat.

  Ivan Locke, een plichtsbewuste werfleider en goede vader, vertrekt op een dag van zijn werk naar huis. Aan de verkeerslichten beslist hij echter rechts af te slaan waar hij nor­maal links moet. Stap voor stap komen we te weten wat Ivan leidt om heel zijn leven op het spel te zetten gedurende de anderhalf uur durende autorit die op zijn beslissing volgt. 
  Locke is gebaseerd op één van de strafste filmscenario’s ooit qua structuur en personages (van de hand van Steven Knight, de man achter o.a. Peaky Blinders). Locke gaat over verantwoordelijkheid nemen en principes volgen, ook als je er alles door dreigt kwijt te spelen. Omdat de waarheid belangrijker is dan alles. 

  • do 8 okt 20:30 - 23:00
  Info & tickets
  • do 8 okt 20:30 - 23:00
  Info & tickets
 • vr 9 okt
  - onder voorbehoud -

  Verlaine, poète maudit

  Werner Van Mechelen, Stefaan Degand, Florestan Bataillie & Desguin Kwartet

  Een muzikaal-literaire voorstelling rond het leven, werk en muzikale erfgoed van Verlaine.

  Hoe kan een leven getekend door zwaar alcoholmisbruik, vrije liefde, misdaad en fataal zelfdestructief gedrag toch ook schoonheid teweeg hebben gebracht? Uitgespuwd door de maatschappij, maar omarmd door collega-kunstenaars, werd de beklijvende poëzie van Verlaine opgepikt en heel intens gebruikt in de Franse liedkunst van eind 19e en begin 20e eeuw. Componisten als Debussy en Fauré stonden tijdens hun leven in contact met Verlaine, en koesterden een grote affiniteit met diens schrijfsels. Op de scène wordt muziek van deze grootmeesters op gedichten van Verlaine afgewisseld met briefwisseling, teksten en verhalen over zijn turbulente leven. 

  Vlaams steracteur Stefaan Degand kruipt in de huid van deze ‘poète maudit’. Parels uit de Franse kamermuziekliteratuur en liedkunst worden gebracht door internationaal gerenommeerd bas-bariton Werner Van Mechelen (laureaat Koningin Elisabethwestrijd), het jonge Desguin Strijkkwartet (winnaar Supernova 2019) en pianist Florestan Bataillie.

  • vr 9 okt 20:30
  Info & tickets
  • vr 9 okt 20:30
  Info & tickets
 • za 10 okt

  De binnenkamer van Binta (9+)

  Aminata Demba & Laika

  Theatrale vertelling over gemis en veerkracht in een bijzondere setting vol geuren en objecten.

  Binta is een rebels meisje. Ze verblijft in een kindertehuis en wacht samen met vriendje Youri op een bezoek van haar mama. Binta heeft een geheime binnenkamer met luikjes vol verhalen, geuren en objecten. Tijdens dit bezoekuur ben je welkom in haar wereld.

  Hoe is het om niet bij je ouders te wonen? Hoe is het om samen met andere kinderen een nieuw nest te moeten delen? Waarom kunnen sommige ouders soms een tijd niet voor hun kinderen zorgen? 

  Heel wat kinderen worden tegen wil en dank, voor lang of altijd, gescheiden van hun ouders. Wat gaat er in deze kinderen om? Wat is de impact op hun leven? Wat met de hunkering en het gemis dat soms een leven lang duurt? Komt het kind er sterker uit? 

  Een fantasierijke en zintuiglijke vertelling vol muziek, humor en relativering. Gebaseerd op echte mensen en hun verhaal. Grimmig, troostvol en spannend. 

  • za 10 okt 15:00 - 19:30
  • za 10 okt 19:30
  Info & tickets
  • za 10 okt 15:00 - 19:30
  • za 10 okt 19:30
  Info & tickets
 • za 10 okt
  - onder voorbehoud -

  Quiz Belpop Bonanza Dilbeek Special

  Belpop Bonanza

  Test je kennis over de Belgische en Dilbeekse muziekgeschiedenis, met quizmasters Jan Delvaux & dj Bobby Ewing.

  Met welk Belgisch nummer startte Studio Brussel op 1 april 1983 de uitzendingen? Bij welke boysband verdiende Jef Neve zijn studiegeld? En wie is de ontdekker van Sam Bettens? Weet je het? Of wil je het graag weten? Doe dan mee aan  de Belpop Bonanza Quiz, een avond vol vragen over de Belgische popgeschiedenis.

  Dilbeek en nauwe omgeving krijgen een belangrijke rol in deze versie. Ter opwarming: wie was de beroemde eerste drumleraar van Dries Van Dijck (Black Box Revelation)? Welke Vlaamse zanger vroeg zijn lief ten huwelijk voor de deur van The Lord in Schepdaal? En welke wereldvermaarde zanger woonde in de jaren 50 in de Schilderkunstlaan?

  Mis de andere activiteiten in het kader van Belpop Bonanza Dilbeek niet:

  26/11/2020: Artist talk Belpop Bonanza Dilbeek

  28/01/2021: De muzikale geschiedenis van 1700 Dilbeek volgens Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing

  • za 10 okt 20:00 - 22:30
  Info & tickets
  • za 10 okt 20:00 - 22:30
  Info & tickets
 • za 10 okt
  - onder voorbehoud -

  Little Bones

  Irish Mythen (IE/CA)

  (Protest-)zangeres met legendarische livereputatie, grappige bindteksten en een stem als een klok.

  Tijdens haar concert van vorig jaar wisten we het al. Van deze dame willen we meer zien en horen. Irish brengt sterke songs en teksten die vaak sociaal bewogen en politiek getint zijn, maar toch de perfecte balans vinden tussen licht en zwaar. Gelukkig is de liefde wederzijds, want deze in Ierland geboren Canadese singer-songwriter komt na de grote festivals - samen met Wilco, The Waterboys, Stereolab of Kate Tempest op de affiche - opnieuw naar de intieme zaal van Ternat.

  In het kader van Toernee Mondial.

  • za 10 okt 20:30
  Info & tickets
  • za 10 okt 20:30
  Info & tickets
 • zo 11 okt
  - onder voorbehoud -

  Op naar de 100, Willem 80

  Willem Vermandere

  Meesterkunstenaar Vermandere brengt klassiekers, nieuw werk, vertellementen en instrumentale nummers.

  Zanger, beeldhouwer, schilder, filosoof en schrijver: totaalkunstenaar Willem Vermandere heeft er al een bijzonder indrukwekkende carrière opzitten. In het jaar van zijn tachtigste verjaardag, tevens het vijftigste jaar dat hij op de planken staat, brengt hij een uniek programma in gekende stijl.

  Hij put nummers uit zijn laatste album Confessies (2020) en uit zijn - door de jaren heen - opgebouwd oeuvre, laat horen waar hij mee zit en schuwt het niet om zijn gedacht te zeggen. Dit alles vult hij aan met een instrumentaal wijsje of een vertellement uit zijn nieuw boek Als 't maar geestig is (Lannoo, 2020). Het belooft een verrassend geestig programma te worden: grappig en gevat, maar evenzeer ‘vol van geest’…  Dat ik in ‘t jaar 2040 honderd jaar word, mag je gerust weten. De feestelijkheden hieromtrent worden ingezet, 20 jaar op voorhand. Oude en nieuwe liedjes, zotte en serieuze vertellementen, om de liedjes zonder woorden niet te vergeten. Hoe zou een tachtigjarige zanger die zwerftochten door onze lage landen overleven, zonder zijn muzikanten-trawanten: Pol met zijn gitaren, Freddy met zijn blazers en Bart met zijne contrabas. Zangers zijn zwervers, mensenzot tot hun stokouwe dag, altijd graag onderweg, blanke mannen met zigeunerbloed. Dat wordt een jaren-lang feest.

  Op naar de honderd!

  • zo 11 okt 15:00
  Info & tickets
  • zo 11 okt 15:00
  Info & tickets
 • vr 16 okt

  Opening Seniorenweek - O Sole Mio

  Opera Avanti

  Zes solisten brengen de mooiste Napolitaanse liederen.

  Opera Avanti brengt in oktober een innemend programma met de mooiste Napolitaanse liederen.
  In Italië hebben de straatliederen die galmden over straten en pleinen invloed uitgeoefend in de 19de eeuw.

  Ze weerspiegelen de openhartigheid en directheid van expressie met de gevoelens van de eenvoudige man en vrouw. Geen enkele emotie wordt ontweken iedereen mag en zal het weten dankzij de uitzonderlijk meeslepende melodieën die blijven hangen in ons brein en vooral ontroeren. Dit programma met prachtige melodieën wordt gebracht door zes solisten, begeleid door piano, fluit, gitaar, accordeon & mandoline.

  Na de voorstelling kan je nagenieten met een glas Italiaanse wijn en antipasti aangeboden door de Dilbeekse Seniorenraad. 

  • vr 16 okt 14:00 - 16:00
  Info & tickets
  • vr 16 okt 14:00 - 16:00
  Info & tickets
 • vr 16 okt

  Decipiatur

  Nicholas Arnst

  Geen toeters of bellen, geen rookgordijnen of dubbele bodems, wel waanzinnige goocheltrucs!

  Street magic in Ternat! Na het succes van zijn eerste theatervoorstelling Echt komt tv-goochelaar Nicholas met een volledig nieuwe voorstelling, waarin hij af en toe een tip van de sluier licht, ja zelfs uitlegt hoe hij je om de tuin leidt, om je dan alsnog met verstomming te slaan. Puur Nicholas: groots in zijn eenvoud en ongeëvenaard in zijn vak.

  • vr 16 okt 20:30
  Info & tickets
  • vr 16 okt 20:30
  Info & tickets
 • zo 18 okt
  FAMILIEDAG

  Familiedag BOS (4+)

  Bomig Beestig Bruisend Bangelijk Beslissingsvol KinderKunstenFestival

  Heb je al eens last gehad van keuzestress? Kiezen en niet willen kiezen, moeten beslissen en het eigenlijk niet weten? En spring jij dan ook van het ene been op het andere? Of verstop je je dan liever achter een groot gordijn? Of klim je in de bomen met groot vertier? Zo of toch beter zo? Geen paniek. Adem diep in en uit. Vandaag ontdek je dat dat heel erg menselijk is. En eigenlijk best een beetje grappig. En schoon. En puur natuur. En en, wat denk je? Doen of kijken of allebei of gewoon even proeven?

  Een mini-theatertje, twee vrolijke voorstellingen, dé werktafels van Laura, korte animatiefilmpjes, een knikkerbaan en nog wat animatie, een expo van seizoensillustrator Elise Vandeplancke en natuurlijk mogen ook de De Soepmama’s niet ontbreken.

  Kom kom kom, twijfel niet langer, kom naar Westrand, hup!

  Het volledige programma vind je vanaf september terug op de website en in het magazine.

  • zo 18 okt 13:30 - 18:00
  Info & tickets
  • zo 18 okt 13:30 - 18:00
  Info & tickets
 • zo 18 okt
  Familiedag Bos

  ZIMMER FREI

  De TakkeKnikkerBaan

  Een houten installatie voor knikkers en kinderen (en hun ouders).

  De TakkeKnikkerBaan is een houten installatie van aaneengeschakelde schuine tafels. Daar rollen knikkers fijn van af! Maarrr…. eerst gaan de kinderen aan het werk , zo nodig een gezellig handje geholpen door papa of mama. Want de knikkers zullen in goede banen geleid gaan worden via uitgeholde boomtakken. Deze kunnen naar eigen inzicht gepositioneerd worden op de tafels en aan elkaar vastgezet worden met klei. Zo ontstaan er allemaal unieke knikkerbanen! Onderaan de tafels finishen de knikkers feestelijk via belletjes in de eierdopje-opvangbak. Ping!

  Door het gebruik van natuurlijke materialen; houten tafels, takken, natuurklei en glazen knikkers ontstaat er een fijne speelomgeving om creatief te ontdekken en te bouwen.

  • zo 18 okt 13:30 - 18:00
  Info & tickets
  • zo 18 okt 13:30 - 18:00
  Info & tickets
 • zo 18 okt
  Familiedag Bos

  Hip Hip Hip Cabine

  Audrey Dero

  Een poëtische reis van slechts enkele minuten

  Een wonderlijke theatrale, interactieve, intieme installatie in een omgebouwde fotocabine. Neem plaats in de Hip Hip Hip Cabine en laat je een paar minuutjes verrassen door een woordloze prikkelende beeldende mini-voorstelling.

  Het principe is eenvoudig: één jeton = één beeldend gedicht. Laat je begeleiden door een hostess. Neem plaats op het krukje. Zet de hoofdtelefoon op. Kies uit de gekleurde jetons en … geniet!

  De stem in de koptelefoon kan in het Nederlands, Frans, Engels en Duits.

  • zo 18 okt 13:30 - 18:00
  Info & tickets
  • zo 18 okt 13:30 - 18:00
  Info & tickets
 • zo 18 okt
  Familiedag Bos

  This Side Up (4+)

  Batmat

  Spel van willen opgaan en verdwijnen in de achtergrond. 

  Ze wonen met vier in een doos. Een doos die nog nooit open is geweest. Alles loopt gesmeerd in hun kleine wereld. Tot de doos openvalt en ze plots geconfronteerd worden met het publiek. Ze worden nu bekeken maar willen ze wel gezien worden? Er volgt een zenuwachtig spel van verstoppen en verdoezelen. Kunnen ze de doos repareren of leven ze voortaan verder met deze nieuwe realiteit?

  • zo 18 okt 13:30 - 20:00
  Info & tickets
  • zo 18 okt 13:30 - 20:00
  Info & tickets
 • zo 18 okt
  Familiedag Bos

  Zozoöfzo (4+)

  dOFt

  Groenten en fruit kunnen slecht worden. Maar kunnen mensen dat ook? 

   

  Een groepje charmante toneelspelers, volledig in het wit, staan vol trots klaar om hun 1-minuut-voorstelling eindelijk aan het grote publiek te tonen. Maar dan krijgen ze onverwacht een brief van De Strenge Meneer. Overtuigd dat zijn mening de absolute waarheid is, doen ze er alles aan om hem tevreden te stellen. Iets groter, wat kleiner, nog mooier, veel fijner. Terug lager, veel trager, meer kleuren, niet zeuren. Zo, zo of zo? Ze doen hun best maar voor wie is dat genoeg?

  Dag allemaal,

  ik ben de strenge meneer en ik kom langs in jullie zaal.

  ik kom kijken naar jullie toneel en zorg er maar voor dat ik mij niet verveel!

  maar let op want ik ben echt de wereldtop,

  en als het niet is zoals ik het wil dan krijgen jullie kletsen op de bil!

   ik kom zo snel als ik kan, maak mij jullie grootste fan.

  en als jullie daar niet slagen mogen jullie nooit iets van mij vragen!

   

  PS. ik hou erg van pizza

  • zo 18 okt 13:30 - 20:00
  Info & tickets
  • zo 18 okt 13:30 - 20:00
  Info & tickets
 • wo 21 okt
  - onder voorbehoud -

  Tristano

  Ensembletheater Antwerpen

  Norén schetst met veel humor een kleinburgerlijke vriendengroep en met nog meer poëzie hun pijn. 

  In Tristano zien we drie bevriende, Joodse high-society koppels aan het diner. Ze scheppen op over hun reizen, ze klagen over hun werk. Maar gaandeweg toont zich een diepe wonde. De Tweede Wereldoorlog en haar genocide maken nog steeds generaties slachtoffers. Tristano toont de levende getuigen van deze oorlog. Terwijl de Westerse wereld zich langzaam terug opricht, blijft een verwoeste Joodse gemeenschap achter en richt haar onvermogen op elkaar en vooral zichzelf. Kan ze zich losmaken van haar trauma?

  Lars Norén schreef dit stuk voor het Kungliga Dramatiska Teatern in Stockholm, waar het gespeeld werd door het Judiska Teatern. Norén schetst met veel humor een kleinburgerlijke vriendengroep en met nog meer poëzie hun pijn. De tekst wordt in primeur naar het Nederlands vertaald door dé autoriteit in de Scandinavische toneelliteratuur Karst Woudstra. 

  • wo 21 okt 20:30
  Info & tickets
  • wo 21 okt 20:30
  Info & tickets
 • do 22 okt

  Voor ik het vergeet

  Wannes Deleu

  Als je niet meer weet dat je vergeet.

  Eind 2018 leefde televisiemaker Wannes Deleu een maand bij zijn grootmoeder die aan dementie lijdt in woonzorgcentrum Ten Olm. Om de banden aan te halen en te ondervinden wat dementie écht met iemand doet. Hieruit resulteerde de driedelige docureeks 'Voor ik het vergeet' op VRT één.  

  Een zinnig gesprek voeren met oma lukt niet meer. Wat overblijft, is nog steeds een innig fysiek contact met haar kleinzoon en de liedjes uit haar kindertijd, die ze tijdens het wekelijks zangmoment oprakelt alsof het niets is.  Een beklijvende lezing over dementie, maar ook over een kleinzoon en grootmoeder die elkaar terugvinden, over de beperkingen van een ziekte heen.  

  • do 22 okt 20:30 - 22:00
  Info & tickets
  • do 22 okt 20:30 - 22:00
  Info & tickets
 • vr 23 okt
  - onder voorbehoud -

  FokkoF

  Barbara Sarafian

  Voor het eerst op de planken met een zelfgeschreven monoloog over rolpatronen en vrouw-zijn.

  Met kwetsbare bravoure en veel humor vertelt Barbara Sarafian in FokkoF over de zonde van het vrouw-zijn. Ze ontleedt haar vallen-en-opstaan en vertoeft maar al te graag tussen glazen plafond en glazen afgrond, de positie vanwaar ze verwonderd kijkt naar de maatstaven en rolpatronen die ons worden aangepraat. FokkoF is haar keuze, haar plicht.  Ze zal fluisteren, liefdevol gieren en begeleid door muzikant Lewis zelfverzonnen fado’s zingen.

  Barbara Sarafian speelde in meer dan 25 films (Aanrijding in Moscou, Rundskop, Zot van A) en ontelbare televisiereeksen (In Vlaamse velden, Beau séjour, Baptiste). Twintig jaar geleden toerde ze Vlaanderen rond met haar monoloog Frontaal als het personage Sonja Duplex (Studio Brussel, De Lieve Lust) met tekst van Erwin Mortier, ze speelde in voorstellingen van De Koe en Skagen, … Nu staat ze voor het eerst op de planken met een zelfgeschreven monoloog. 

  Lewis is een singer-songwriter, die dit jaar als eerste Belg afstudeerde aan de Paul McCartney Academy in Liverpool. Jaarlijks worden daar slechts 100 studenten van over heel de wereld aanvaard. Barstensvol talent dus, en een sensatie tijdens The Voice (die hij moest verlaten om zijn studies in Liverpool aan te vatten. dit wordt een hele grote!

  • vr 23 okt 20:30
  Info & tickets
  • vr 23 okt 20:30
  Info & tickets
 • zo 25 okt

  Filmmarathon (inclusief 2 maaltijden)

  Quentin Tarantino

  Breng je luie zondag door in de knusse zetels van Westrand.

  Vier films van de grootmeester op een rij: dit wordt een absolute, meedogenloze onderdompeling in Tarantino’s universum. Laat al je zondagse plannen varen, leun achterover en word tijdens de pauzes verwend door de medewerkers van Westrand.

  Quentin Tarantino hoeft nauwelijks een introductie; hij won Oscars voor het scenario van Pulp Fiction en Django Unchained en sleepte menig Oscarnominatie in de wacht. Op het programma: de meesterwerken Pulp Fiction, Reservoir Dogs, Jackie Brown en Django Unchained.

  • zo 25 okt 10:00 - 23:30
  Info & tickets
  • zo 25 okt 10:00 - 23:30
  Info & tickets
 • wo 28 okt
  -
  do 29 okt
  Aperitiefvoorstelling

  Edward (6+)

  BRONKS

  Een (ver)beeldende trip door twee werelden: de ene zonder en de andere bol van fantasie

  Edward komt elke dag gekromd door zijn aktetas aan op zijn werk. Regen of zonneschijn, hij kleurt altijd even grijs. Jas aan het haakje, glas water tot de helft vullen, bedieningspanelen starten en de minuten tikken weg. Van acht uur ’s morgens tot vier uur in de namiddag. Van maandag tot vrijdag. Van september tot juli. 

  Maar op een dag, rond drie over acht, hoort Edward het geluid van iets of iemand die heel hard probeert om geen geluid te maken. Edward verstijft en tuurt om zich heen. Niets. Hij schuift zijn bril wat hoger op zijn neus en staat plots oog in oog met een vreemd harig monsterachtig creatuurtje. Edwards hart bonst bijna uit zijn borstkas en in zijn handpalmen ontspringen spontaan twee rivieren. Hij beseft dat vanaf nu, vanaf dit exacte moment, niets nog hetzelfde zal zijn. 

  Edward sleept je mee op een (ver)beeldende trip door twee werelden; de ene zonder en de andere bol van fantasie.

  • wo 28 okt 17:00 - do 29 okt 06:00
  Info & tickets
  • wo 28 okt 17:00 - do 29 okt 06:00
  Info & tickets
 • wo 28 okt
  - onder voorbehoud -

  Realtime

  Dries Gijsels

  Hilarisch metatheater.

  In Realtime volgen we een theatermaker die een voorstelling probeert te maken over tijd. Maar het verleden ligt onbereikbaar ver achter hem en de toekomst wil maar niet beginnen. Terwijl het publiek ouder en ouder wordt, komt de première steeds dichterbij.

  Hoe lang duurt nu, en waar gaat het heen als het voorbij is? Beleven we nog wel eens echt lege tijd? Of worden we daarvoor te zeer afgeleid door permanente prikkels?

  Zouden we dankzij alle technologische vooruitgang niet juist méér tijd dan ooit moeten hebben? Dries Gijsels en zijn crew scheppen een even rusteloos als intrigerend universum van waarzegsters en exgeliefden, van vertragingen en deadlines, van te veel koffie en te weinig slaap. In een race tegen de klok proberen ze een nieuwe tijdzone te ontdekken, waar de aandacht niet versnipperd is en de tijd even kan uitrusten.

  • wo 28 okt 20:30
  Info & tickets
  • wo 28 okt 20:30
  Info & tickets
 • do 29 okt

  Club 1700

  FULCO & SCHNTZL

  Frivole Nederpop door Gentse Nederlander + speelse kamermuziekjazz door jong duo van internationale klasse = een gedroomde combo voor CLUB 1700.

  De geniaal-gekke FULCO is niet onder één noemer te brengen. Hij is multi-instrumentalist, zanger, componist en improvisator. Zijn eigenzinnige stijl is doorspekt met invloeden uit jazz, krautrock, hip-hop, rock, soul en funk. Hij studeerde jazzpiano en klassieke compositie aan het Gentse conservatorium en werd nadien bekend met het internationaal geprezen jazztrio 'De Beren Gieren', krautpopband 'Stadt' en 'BeraadGeslagen', zijn duo met drummer Lander Gyselinck.

  En nu is ze er: de Nederlandstalige popplaat waarvan FULCO al tien jaar wist dat ze er moest komen. Een heerlijk frisse plaat met negen pakkende nummers vol kleurrijke synths, lekkere drummetjes, veel melodie en snuggere teksten. Met voorbeelden als Connan Mockasin, Sly & The Family Stone en Mac DeMarco.  SCHNTZL is het pseudoniem van het veelzijdige tweetal Hendrik Lasure (piano & elektronica) en Casper Van De Velde (drums & elektronica). Na hun debuutalbum in 2016 en de EP paper, wind uit 2018 releasten ze in 2020 hun tweede langspeler catwalk.

  Op slaapkamers ontstaan twaalf personages van nummers. Gepersonifieerde popsongs getypeerd door schntzl’s open benadering, muzikale humor en vertelkracht. Het album werd vastgelegd in de studio van Koen Gisen (ook bekend als de derde schntzl of het hoedje van de gelijkbenige driehoek).

  Focus Knack over catwalk (2020): ‘...speelse fantasie, een gezonde dosis humor en een frisse benadering van jazz en nieuw klassiek in een krokant jasje van pop-melodieën en ambient.’ - ★★★★

  • do 29 okt 20:30
  Info & tickets
  • do 29 okt 20:30
  Info & tickets
 • wo 4 nov
  VRIENDJESACTIE

  The Addams Family (7+)

  Met deze grappige en excentrieke familie krijgt het begrip ‘goede buren’ een totaal nieuwe betekenis.

  Het leven van de familie Addams wordt helemaal op zijn kop gezet, wanneer ze ontdekken dat de nabije buurtbewoners zich plotseling zenuwachtig gedragen. Ze worden aangespoord door een televisiepresentatrice die maar al te graag van een gekke familie als de Addams vanaf wil geraken. Alsof dat niet genoeg is, moet Wednesday voor de allereerste keer naar een openbare school en bereidt Pugsley zich voor op een belangrijk optreden.

  The Addams Family is terug op het grote scherm met een eerste geanimeerde komedie over de gekste familie die er bestaat. Grappig, bizar en iconisch herdefinieert The Addams Family wat het betekent om een goede buur te zijn. Ben je klaar om met je vingers te klikken? Taratatam, klik klik…

  • wo 4 nov 14:00 - 15:27
  Info & tickets
  • wo 4 nov 14:00 - 15:27
  Info & tickets
 • do 5 nov

  A Separation

  Tg STAN

  Een menselijk verhaal over schuld en onschuld. Een universeel verhaal zonder helden.

  Scarlet Tummers brengt voor A Separation een uiteenlopende mix van spelers/makers bijeen. Samen met Evgenia Brendes, Gorges Ocloo, Btissame Bourrich en Mokhallad Rasem plaatst ze het plot van de veelvuldig bekroonde Iraanse film A Separation in hun respectievelijke leefwerelden. Waar botsen de verhaallijnen met hun persoonlijke hier en nu’s?

  De Iraanse film  van Asghar Farhadi werd in 2011 onder andere met een Oscar, Gouden Beer, César en Golden Globe bekroond. Toont een koppel bij de rechtbank. Zij wil weg, het land uit, om haar dochter een betere toekomst te bieden. Hij wil blijven om voor zijn oude, zieke vader te zorgen. De scheidingsprocedure wordt opgestart. Maar wat wil het kind eigenlijk?

  We zien vijf spelers die gestalte proberen te geven aan alle personages uit de film: stuk voor stuk antihelden, vechtend voor een betere toekomst.
  Een menselijk verhaal over schuld en onschuld. Een universeel verhaal zonder helden.
  Over échte mensen die strijden voor hun rechten en voor hun gelijk.
  Over fouten maken.
  Over vergeven.
  Over kind zijn.
  Over vrouw zijn.
  Over man zijn.
  Over oud en hulpeloos zijn.

  Binnen een systeem van onderdrukking en censuur.

  Waar botsen de spelers op de grenzen van hun voorstellingsvermogen?
  En waar dringen politieke en religieuze verschillen binnen tussen hen en dat wat er gespeeld moet worden?

  'Edelachtbare, wat moet ik doen?'
  'U kunt niet voor elk klein probleem een scheiding aanvragen.'
  'Klein?  Mijn probleem is niet klein.
  Het gaat hier om mijn dochter.'
  'Het is ook zijn dochter.
  Hij heeft ook rechten.
  Ik ben hier de rechter en ik vind dat uw probleem klein is.
  Hier tekenen alstublieft en tot ziens.'

   

  • do 5 nov 20:30
  Info & tickets
  • do 5 nov 20:30
  Info & tickets
 • za 7 nov
  - onder voorbehoud -

  BeethoVen

  Frascati Symphonic o.l.v. Kris Stroobants

  De Vijfde Symfonie, uitgevoerd door een symfonisch orkest, kan in het Beethovenjaar niet ontbreken.

  250 jaar na de geboorte van Beethoven voert Frascati de symfonie van de overwinning uit. De beroemdste vier noten uit de westerse muziekgeschiedenis lijken het noodlot aan te kondigen, maar de overdonderende orkestmuziek is tegelijkertijd ook een symbool voor overwinning en menselijke kracht. 

  Aanvullend brengt het orkest het Eerste Vioolconcerto van Max Bruch. Beethoven leidde de romantiek in, maar Bruch bracht deze tot een hoogtepunt: melodie als pure uiting van de menselijke ziel. Net als de Vijfde van Beethoven werd dit concerto een wereldhit. Frascati werkt voor dit concert nauw samen met de Muziekkapel Koningin Elisabeth en een solist van de Kapel zal Bruchs meesterwerk met virtuositeit tot leven brengen.

  • za 7 nov 20:30
  Info & tickets
  • za 7 nov 20:30
  Info & tickets
 • do 12 nov
  - onder voorbehoud -

  De Nijl is in Caïro aangekomen

  de KOE

  Hilarische en diepmenselijke commentaar op de filosofie, het theater en het leven

  Twee broers wagen zich wederom op het strijdveld van het salon. Vanachter hun kamerjas praten ze de stilte vol. Bloedverwanten vastgeklonken in een ratelende folie à deux. Met zoveel verbaal geweld kan het niet anders of de humor ontsnapt door kieren en gaten. Maar soms leiden woorden ook naar onbekende einders, en geven tere stukjes mens zich haast onmerkbaar bloot. 
  Twee mannen, twee tegenpolen: ascese en hedonisme, ratio en romantiek, pragmatisme en heldendom, filosofie en slapstick. Wat ze alvast wel gemeen hebben, zijn hun nierstenen. En een vrouw, die hen heeft achtergelaten, aan elkaar overgeleverd.

  • do 12 nov 20:30
  Info & tickets
  • do 12 nov 20:30
  Info & tickets
 • vr 13 nov

  Nazi-kunstroof

  Geert Sels

  Kunst als oorlogsbuit.

  Terwijl de Tweede Wereldoorlog dood en vernieling bracht, vond er onder de radar een gigantische kunstdrainage plaats. Vanuit de bezette gebieden versleepten de nazi’s kunst naar Duitsland om ambitieuze collecties op te zetten.

  De Standaard-journalist en Itterbekenaar Geert Sels ging op zoek langs welke trafieken belangrijke schilderijen van Memling, Van der Weyden, Jordaens en Cranach ons land verlieten. Na de oorlog keerden sommige schilderijen terug naar ons land, maar tal van stukken raakten zoek of zitten nog steeds in buurlanden. En de Belgische Memling die Hermann Göring bij zich had toen de Amerikanen hem arresteerden, waar zou die naartoe zijn? 

  • vr 13 nov 13:00 - 16:00
  Info & tickets
  • vr 13 nov 13:00 - 16:00
  Info & tickets
 • za 14 nov
  - onder voorbehoud -

  TRACES

  Wim Vandekeybus / Ultima Vez

  Vlaamse danspionier herontdekt de rauwe kracht van zijn danstaal.

  Met zijn nieuwste voorstelling TRACES volgt Wim Vandekeybus de sporen die hij heeft getrokken. Hij kijkt om naar de intuïties van waaruit zijn zoektocht begon.

  In de voorstellingen van de voorbije jaren stonden fabels centraal; in TRACES keert Vandekeybus terug naar het lichaam, naar de instinctieve reactie, het nu-moment, de onmiddellijke energie die de hartslag vormden van zijn eerste voorstellingen. Ver van iedere romantiek en zonder nostalgie naar heroïsche tijden. Met aandacht voor de hedendaagse, complexe, chaotische en contingente realiteit van het lichaam. Een herontdekking van een tegelijk krachtige en kwetsbare vitaliteit in een wereld van technologische en ecologische dreiging. Hoeveel natuur leeft er nog in de mens? Hoeveel dier? TRACES gaat niet over de buitenwereld, over de cultuur die de mens heeft opgebouwd. Het is een zoektocht naar de sporen van de natuur die het lichaam is vergeten. In momenten van risico en gevaar, van intuïtief beslissen om te overleven.

  In de overweldiging van de Roemeense natuur met de laatste oerbossen van Europa, zoekt Vandekeybus naar sporen die ouder zijn dan de mens en zijn geheugen. Naar the inner story, naar het verhaal dat zich voor of voorbij de taal ontvouwt en alleen in de pulsen van de dans en de muziek verteld kan worden.

  Elf dansers en vijf muzikanten. De muziek wordt geschreven door Marc Ribot en Trixie Whitley.

  • za 14 nov 20:30 - 22:10
  Info & tickets
  • za 14 nov 20:30 - 22:10
  Info & tickets
 • do 19 nov
  - onder voorbehoud -

  Nordkapp Stories

  Michael Van Peel

  Michael Van Peel zet zijn diaprojector terug aan voor een reeks meeslepende verhalen over aankomen op een plek waar de wereld eindigt.

  Michael Van Peel zet zijn diaprojector terug aan voor een reeks meeslepende verhalen over aankomen op een plek waar de wereld eindigt.

  De Noordkaap is niet meer dan een parking en een gift shop aan een kil, mistig uiteinde van het Europese continent. Toch is het al eeuwenlang een magneet voor reizigers en mafketels. Toen Van Peel er zelf heen bolde tijdens een eindeloze zomer vol lege wegen, bleef hem vooral de sfeer bij langs die laatste kilometers naar de Kaap: iedereen op dat stukje weg was er bijna, samen onderweg naar de finish. Al hun verhaallijnen convergeerden heel even op die mythische plek.

  Nordkapp Stories is ontstaan uit een reeks interviews, bijeen gesprokkeld door een week lang te kamperen op die parking, onder de laatste middernachtzon van 2019.

  • do 19 nov 20:30
  Info & tickets
  • do 19 nov 20:30
  Info & tickets
 • vr 20 nov
  - onder voorbehoud -

  Mouchette

  Arne Sierens

  Geen onschuldig stuk, maar eentje dat wel altijd enorme bijval heeft gekend bij pers, publiek en vooral ook jongeren.  Precies 30 jaar later maakt Sierens een actuele versie met live muziek.

  Mouchette (vliegje) vertelt over het jonge meisje Mouchette en de veel oudere Arsène. Beiden dolen eenzaam rond in de marge van de samenleving. De een is belast met de zorg voor haar babyzusje, de ander weet zich door zijn vrouw in de steek gelaten. Als hun wegen elkaar kruisen ontstaat een vreemde samenhorigheid waarvan ze allebei hopen beter te worden. Een bekroonde tekst van Arne Sierens.

  • vr 20 nov 20:30
  Info & tickets
  • vr 20 nov 20:30
  Info & tickets
 • vr 20 nov
  - onder voorbehoud -

  Eclectica

  Gwen Cresens Quartet

  De mooiste muziek ontstaat daar waar de grenzen vervagen.

  Alles is één: vanuit die optiek sprokkelt de gevierde accordeonist Gwen Cresens zijn materiaal eclectisch en grensoverschrijdend bij elkaar. In de muziek, zoals hij ze benadert, is mondialisering een uitgangspunt. Een conditie.

  Musici als Bach, Mozart en Beethoven waren meesterlijke improvisators. De partituur was het vertrekpunt, de muziek ontstond voorbij het papier, vanuit vrijheid en talent Cresens sluit met zijn nieuw kwartet aan bij deze traditie door in dialoog te gaan met drie jazzmusici van het allerschoonste allooi: pianist Bart Van Caenegem, contrabassist Janos Bruneel en drummer Matthias Dewaele. Samen brengen ze Cresens’ composities, eigenzinnige interpretaties van Bach en Grieg, filmmuziek van Laurel & Hardy en Braziliaanse dansmuziek uit de vorige eeuw. Ook de tango en valse musette loeren als vanouds om de hoek. Alles is één. Eclectica.

  • vr 20 nov 20:30
  Info & tickets
  • vr 20 nov 20:30
  Info & tickets
 • za 21 nov
  -
  zo 22 nov
  Aperitiefvoorstelling

  STUCK (6+)

  Laika i.s.m. Villanella

  Een woordloze tragikomische observatie van een mini-samenleving.

  Stel. Je kijkt dwars door de gevel van een flatgebouw. Je kan de bewoners stiekem begluren. Je ziet hoe ze leven. Naast elkaar, gescheiden door dunne muren. Met elkaar, want de muren hebben oren. En ogen. En een neus misschien. Elke bewoner heeft zijn gewoontes en rituelen. Elke flat heeft zijn beperkingen en ongemakken – te smal, te laag, te scheef. En dan gebeurt er iets. Iets dat het dagdagelijkse doen en laten verstoort. Iets dat de bewoners noopt tot actie en samenwerking. Alle deuren gaan open...

  • za 21 nov 17:00 - zo 22 nov 06:00
  Info & tickets
  • za 21 nov 17:00 - zo 22 nov 06:00
  Info & tickets
 • zo 22 nov
  -
  ma 23 nov
  Ontbijtfilm

  Het varken, de vos en de molen (3+)

  De charme van de eenvoud met deze vertederende handgetekende animatiefilm.

  Boven op de berg woont een klein varkentje met zijn papa. Rond de bergtop zweeft een dreigende zwarte wolk. Wanneer papa op pad gaat om die boosdoener te verjagen, blijft het varkentje alleen achter. Hij is nu verantwoordelijk voor de molen en eigenlijk voor het hele dorp. Dat is veel last op de schouders van één kleine big. Maar hij krijgt hulp van zijn beste maatje, de vos.

  Deze handgetekende animatie sleept het jongste publiek mee in een surreële wereld. De beelden zijn soms abstract, maar de emoties van het vertederende biggetje voelen levensecht. De charme van de eenvoud.

  • zo 22 nov 10:30 - ma 23 nov 06:00
  Info & tickets
  • zo 22 nov 10:30 - ma 23 nov 06:00
  Info & tickets
 • ma 23 nov

  Oorlogen en problemen van onze tijd

  Rudi Vranckx

   
  De onzichtbare vijand.

  Rudi Vranckx houdt zich als journalist vooral bezig met internationale conflicten (Irak, Libanon, Israël, Palestina, Syrië). Hij brengt een lezing over zijn leven als oorlogsverslaggever in conflictgebieden. Het moordende kalifaat, de radicalisering van Belgische moslims, de terreuraanslagen, de vluchtelingen, de dreiging, de groeiende kloof: VRT-oorlogsreporter Rudi Vranckx ziet een wereld waarin verdraagzaamheid zwaar onder druk staat.

  Het is geen klassieke oorlog meer, van een zichtbare vijand aan de overkant, een oorlog om geld of olie of macht of grondgebied. Dat bekommert Vranckx, die de vlijmscherpe analyse van een nieuwe wereld maakt. Vranckx tekent het toekomstig beeld van onze mondiale samenleving en stelt vast dat we vooral niet mogen wegkruipen in de bunkers van de angst voor elkaar. 

  • ma 23 nov 20:30
  Info & tickets
  • ma 23 nov 20:30
  Info & tickets
 • wo 25 nov

  Het temmen van de feeks

  Sietse Remmers

  Jong theater met bijdragen van Shakespeare, Hoeyberghs, Trump, Johnson, Baudet, Remmers e.v.a.

  Katherina is een vrouw met wie niemand wil trouwen. Tot edelman Petruchio denkt haar te kunnen temmen. Jonge maker Sietse Remmers bewerkt deze komedie van Shakespeare tot een actuele voorstelling die even fris als scherp, even mateloos als prikkelend, en even kritisch als roekeloos is. 

  • wo 25 nov 20:30
  Info & tickets
  • wo 25 nov 20:30
  Info & tickets
 • vr 27 nov

  Van Eyck, een optische revolutie

  Maximiliaan Martens

  De meester van dichtbij bekeken.

  Wat weten we over Jan Van Eyck en zijn meesterlijke Lam Gods? Hoe leeft zijn nalatenschap vandaag de dag nog steeds verder? Het antwoord op die en vele andere vragen krijg je tijdens de lezing van Maximiliaan Martens.

  Prof. Dr. Maximiliaan Martens licht in deze lezing de titel van de tentoonstelling toe: 'Van Eyck. Een optische revolutie'. Jan van Eyck was zonder meer een geniaal kunstenaar. In zijn werk versmelten vaardigheid en kennis samen tot een quasi perfecte schilderkunst die de Westerse artistieke kijk op de werkelijkheid tot diep in de negentiende eeuw beïnvloedt. Deze optische revolutie die Van Eyck 600 jaar geleden ontketende, blijft dan ook tot vandaag fascineren en ontzag opwekken. 

  • vr 27 nov 13:00 - 16:00
  Info & tickets
  • vr 27 nov 13:00 - 16:00
  Info & tickets
 • vr 27 nov
  Pastavoorstelling

  Shakira & Chikara (10+)

  KOPERGIETERY, KGbe & company-ma

  Een speels bad vol geestige culturele codes

  Shakira is een Arabische naam voor meisjes. Shakira betekent ‘dankbaar’.

  Chikara is een Japanse naam voor jongens. Chikara betekent ‘(gebruik maken van de) kracht (van een ander)’.

  Geef je nu één, vier of geen kussen als je elkaar ontmoet? Moet je je schoenen net wel, of net niet uitdoen bij een ander? Betekent een gebalde vuist ‘rot op’ of ‘ik wil iets veranderen’? En waarom ken jij in jouw taal 48 verschillende soorten regen, terwijl ik het moet doen met motregen of pijpenstelen?

  Een Vlaamse Meester in digitale schrijfsystemen, een Japanse en een Vlaamse theatermaker, een zanger/danser/performer en twee acteurs maken Shakira & Chikara. Het wordt een beeldende, muzikale zoektocht naar begrip tussen mensen die elkaar niet kunnen verstaan.
  Shakira & Chikara is een rollercoaster aan vreemde gewoontes, knullige knuffels en spannende taboes.
  Een speels bad vol geestige culturele codes met een muzikale score gaande van Japanse funk tot Arabische schlagers.

  • vr 27 nov 19:30 - 21:00
  Info & tickets
  • vr 27 nov 19:30 - 21:00
  Info & tickets
 • za 28 nov

  Hiraeth

  Liqa’

  Een originele mix van folk, klassiek en wereldmuziek door zes topmuzikanten.

  Onder leiding van artistieke duizendpoot Wouter Vandenabeele (viool) verweven de warme klanken van de jonge getalenteerde celliste Damla Aydın zich met de swingende folk van Naomi Vercauteren (viool) en de harmonieën van gitarist Jeroen Knapen. De viool van Shalan Alhamwy en de Arabische luit van Elias Bachoura geven het gevarieerde repertoire van Liqa’ een betoverend Zuiders accent. 

  Liqa’: ontmoeting
  Hireath: Welsh voor heimwee

  • za 28 nov 20:30
  Info & tickets
  • za 28 nov 20:30
  Info & tickets
 • di 1 dec
  -
  do 3 dec

  Sinterklaas neust in zijn platenkast

  Lucas Van den Eynde, Connie Neefs, Anne Mie Gils, Liliane Dorekens e.a.

  Het traditionele Sinterklaasfeest voor senioren met talrijke hits gebracht door topartiesten.

  Dit jaar duikt Sinterklaas in zijn rijke platenkast en laat Vlaamse topartiesten de mooiste liedjes live uitvoeren. Hiervoor strikte hij Lucas Van den Eynde, bekend van een indrukwekkend aantal televisieseries en producties: Van Vlees en Bloed, In de Gloria, Morgen Maandag, Jukebox, Daens, 40/45,... 

  Musicalster Anne Mie Gils zag je aan het werk in onder andere Studio 100 producties, Familie,  Witse en Zone Stad. Zij worden vergezeld door actrice en musicalster Liliane Dorekens, gekend van Melanie uit het feuilleton Slisse en Cesar, Familie en Verschoten en Zoon.

  Samen met Dirk Peters, Eric De Vos en andere gasten brengen deze artiesten een gevarieerd liedjesprogramma met af een toe een grappige noot, gepresenteerd door vaste waarde Connie Neefs.

  • di 1 dec 14:00 - 17:30
  • wo 2 dec 14:00 - 17:30
  • do 3 dec 14:00 - 17:30
  Info & tickets
  • di 1 dec 14:00 - 17:30
  • wo 2 dec 14:00 - 17:30
  • do 3 dec 14:00 - 17:30
  Info & tickets
 • za 5 dec
  FAMILIEDAG

  Familiedag SINT

  met Jan De Smet

  Super Stomend Speels Swingend Schitterend Smakelijk Feest

  De Sint die heeft een gouden ring, tingeling! Als hij een heerlijk theetje drinkt, dan gaat zijn pinkje in de lucht. Heel chic en swingend, zeg dat wel. Nu ja, de Sint is een heel beschaafde man! En weet je wat hij ‘t liefste doet? Luisteren en zingen, de kinderen zoet verwennen. Dus kom mee feesten de hele namiddag, dat is als je braaf bent geweest, ring tingting!

  Hét kinderfeest van ‘t jaar met heel veel animatie, een concert, een heus feestcomité, een pannenkoek en ook wat snoep, de komst van een hele Brave (én verfijnde) Man met gouden ring (én robijn) en heel wat meer!

  • za 5 dec 13:30 - 18:00
  Info & tickets
  • za 5 dec 13:30 - 18:00
  Info & tickets
 • za 5 dec
  FAMILIEDAG SINT

  Ook de Sint steekt zijn vinger in de lucht

  Jan De Smet

  Traditionele Sinterklaasliedjes in een verfrissend jasje

  Jan De Smet (De Nieuwe Snaar) timmert sinds een aantal jaren aan de weg van het nieuwe, frisse kinderlied. Het succes van de boek/cd-uitgave Steek Je Vinger In De Lucht (Lannoo) valt niet te ontkennen. Op deze cd werden traditionele Sinterklaasliedjes in een verfrissend jasje gestoken.Jan De Smet brengt (o.a.) deze nummers nu ook live voor een live-publiek.

  Hij begeleidt zichzelf daarbij op een achttal (en soms niet voor de hand liggende) instrumenten. Diezelfde instrumenten zijn in het begin van de voorstelling allemaal spannend verpakt in blinkend geschenkpapier, alsof Zwarte Piet zelf al een aantal pakjes heeft gebracht!

  Er wordt meegezongen, gesprongen … want we zijn zo blij (want er zijn geen stoute kinderen bij!). Jan De Smet weet de kinderen als geen ander te beroeren en er telkens samen met hen weer een feest van te maken.

  • za 5 dec 14:30 - 15:30
  Info & tickets
  • za 5 dec 14:30 - 15:30
  Info & tickets
 • za 5 dec

  Schubert in het West-Vlaams

  Wannes Cappelle & Nicolas Callot

  Het resultaat van een gedeelde liefde voor Schubert, door vrienden met verschillende muzikale achtergronden.

  West-Vlaams is de moedertaal van Wannes Cappelle, frontman en stuwende kracht van Het Zesde Metaal. In zijn songs blijft hij die taal trouw, zonder ermee te koketteren. Hij beheerst de kunst om in eenvoudige woorden de complexe werkelijkheid te bezingen, en blinkt tevens uit in dichterlijke vondsten én ontwapenende eerlijkheid.

  Cappelle komt al geruime tijd bij pianist Nicolas Callot over de vloer. Callot won verschillende wedstrijden, was laureaat van de International Johannes Brahms Competition in Oostenrijk en trad op met Antwerp  Symphonic Orchestra onder leiding van Philippe Herreweghe. Hij deelde zijn grote liefde voor componist Franz Schubert met zijn West-Vlaamse vriend en vroeg zich af wat het zou geven als Cappelle enkele van de schitterende Schubertliederen zou vertalen in de plastische en poëtische taal die hem zo eigen is? Beleef dit bijzonder project en luister hoe Cappelle en Callot het werk van Schubert naar hun hand zetten in het intieme Dil’Arte-auditorium.

  Dit project ging in première in 2019 dankzij het Wilde Westen-festival Kortrijk.

  • za 5 dec 20:30
  Info & tickets
  • za 5 dec 20:30
  Info & tickets
 • ma 7 dec

  Comedy Club

  Met Edouard De Prez, Hans Cools & Lukas Lelie

  Comedy op zijn best: genieten van vers stand-uptalent én gevestigde waarden in een gezellige sfeer met vrienden op café.

  Bij Comedy Club schuif je aan tafel in Lou’s Plek voor pure stand-up. Op vier maandagavonden brengen verschillende comedy talenten een kleine set of try-out terwijl een MC de voorstellingen aan elkaar praat. Ondertussen deel je met vrienden een hapje en een drankje. En bovendien wat is er beter dan de week ingaan met een lach?

  • ma 7 dec 20:30
  Info & tickets
  • ma 7 dec 20:30
  Info & tickets
 • do 10 dec
  - onder voorbehoud -

  De lange nasleep van een korte mededeling

  de Roovers

  In weinig woorden wordt veel gezegd, nog meer niet gezegd, veel begrepen en veel misverstaan.

  In De lange nasleep van een korte mededeling raakt het leven van vier vrienden ontwricht nadat één van hen een schijnbaar onschuldige mededeling doet. De vele gesprekken die hieruit voortvloeien, tonen op tragikomische wijze hoe iedereen zijn eigen angsten en verlangens de baas tracht te zijn. Hoe meer iedereen zijn best doen om grip op de situatie te krijgen, hoe meer die uit de hand loopt. In weinig woorden wordt veel gezegd, nog meer niet gezegd, veel begrepen en veel misverstaan. De tekst van Magne van den Berg is van een pijnlijke lichtvoetigheid en laat zich lezen als een gedicht waarin de beelden ontstaan in het hoofd van de toeschouwer. 

   

  De Roovers kiezen er uitdrukkelijk voor om in deze bijzondere tijd een korte voorstelling met beperkte crew en dito decor te brengen. Niks in de handen, niks in de mouwen. Het stuk vraagt dat ook niet. Het is “coronaproof” in sé; zonder in te boeten aan theatrale en artistieke kwaliteit. De lange nasleep van een korte mededeling stond al langer op ons verlanglijstje, de flexibiliteit ervan maakt het net nu uitermate geschikt.

  • do 10 dec 20:30
  Info & tickets
  • do 10 dec 20:30
  Info & tickets
 • vr 11 dec
  - onder voorbehoud -

  Opus 3

  Senne Guns

  Cabaretdebuut waarbij pianist en zanger Senne Guns tussendoor de muziek èn zichzelf fileert. 

  Hoe deed Mozart dat in godsnaam, een requiem componeren en tegelijkertijd de wasmachine aansluiten terwijl Wolfgang Junior de kamer bijeen krijste? Senne Guns brengt een verhaal vol muziek, Mozart, kinderen, absurdisme en grote dromen in een kleine wereld: Opus 3. De jury van het Leids Cabaretfestival 2019 prees hem als een “echte verhalenverteller in een droogkomisch universum, ondersteunt met fabuleus pianospel. Qua timing is hij briljant, zijn grappen zijn minutieus geplaatst en zijn mimiek al net zo aanstekelijk. Een groot talent.”

  • vr 11 dec 20:30
  Info & tickets
  • vr 11 dec 20:30
  Info & tickets
 • za 12 dec

  Missie 2020

  Hetty Helsmoortel

  Een theatershow over het meest spraakmakende wetenschapsnieuws van 2020.

   
  Wat moet u op wetenschappelijk vlak onthouden van 2020? Waarom is wetenschap het mooiste vak op aarde? Hoe werkt het precies? En waarom gaat het soms zo traag? Hetty Helsmoortel doet het allemaal helder en entertainend uit de doeken tijdens een gloednieuwe show die volledig in het teken staat van wetenschap. Een voorstelling op het scherpst van de snee, die veel verder gaat dan de opsomming van een aantal feitjes.

  Want wetenschap is vooral wondermooi, ontroerend en zit tjokvol menselijkheid. Alleen is die binnenkant uiterst zelden zichtbaar voor het grote publiek. Zak dus onderuit en raak verwonderd, overweldigd en geïnspireerd door de meest spraakmakende gebeurtenissen van het voorbije jaar. 

  Een must-see voor elke (jong)volwassene met een gezonde interesse in de wereld om ons heen!

  • za 12 dec 20:30 - 22:00
  Info & tickets
  • za 12 dec 20:30 - 22:00
  Info & tickets
 • za 12 dec

  Einzelgänger

  Geert Verdickt van BUURMAN

  Eén man en één gitaar in een concert vol filmische beelden en kippenvelmomenten.

  Geert trekt na zijn relatiebreuk alleen verder en puurt er een eerste solovoorstelling uit. Een emotionele reis over liefde in verschillende gedaanten waar vooral hoop uit spreekt. Radiolievelingen als Elk Einde Is een Nieuw Begin, Amanda of Splinterkind bewijzen nog maar eens de klasse van deze authentieke songschrijver.

  • za 12 dec 20:30
  Info & tickets
  • za 12 dec 20:30
  Info & tickets
 • zo 13 dec
  - onder voorbehoud -

  Genoeg

  Dimitri Leue en Michael Pas

  Topcast, brengt pittige tekst van Dimitri Leue, een donkere komedie over familiebanden, een lichte tragedie over postjes en portefeuilles.

  Genoeg! vertelt het verhaal van een politieke dynastie. Vader was een echte plucheplakker, tot hij zijn zetel doorgaf aan zoonlief. De oogappel van Wilfried De Leeuw schopte het zelfs tot premier. Electoraal was hij de top, maar op persoonlijk vlak zat Stefaan in een dal, bovendien had hij iets teveel last van de schaduw van zijn vader.Het stuk begint wanneer Monsieur Assez voor de deur staat van zijn zoon. Algauw wordt duidelijk dat de premier midden in een schandaal zit. 
  Verwijten, politieke afrekeningen, felle debatten volgen elkaar in recordtempo op. Dan komt er ook nog een verloren zoon op de proppen, een toekomstige ex en een internethype.
  Genoeg! brengt Warre Borgmans en Dimitri Leue voor het eerst weer samen na de Lortchertrilogie. Ze vullen hun theatraal genenpakket aan met Michaël Pas, Alice Reijs en Silke Mastbooms. 

  • zo 13 dec 15:00
  Info & tickets
  • zo 13 dec 15:00
  Info & tickets
 • vr 18 dec

  Kerstconcert: Da kamen die Weisen vom Morgenlande

  Kamerkoor Framagomi & Bhag-ensemble

  Een traditie.

  Twee oude bekenden verzorgen dit jaar het traditionele kerstconcert: het Dilbeeks kamerkoor Framagomi, begeleid door het Bhag-ensemble uit Halle. Zij nemen ons mee door het hele kerstverhaal, van de Psalmen tot de drie Koningen, langs Bach en Mendelssohn, in rijkelijke cantates en intieme kerstliederen: een kerstconcert vol fonkeling en bezinning.

  • vr 18 dec 20:30
  Info & tickets
  • vr 18 dec 20:30
  Info & tickets
 • za 19 dec
  geannuleerd

  Wachten op Godot

  Olympique Dramatique

  Olympique Dramatique buigt zich over dit baanbrekend stuk van Beckett dat tegelijk klucht, vaudeville, tragedie en pure slapstick is.

  Ze zitten er nog steeds. Bij hun boom. Vladimir en Estragon. Mét bolhoed. Te wachten op iemand die Godot heet. Hoe lang ze al aan het wachten zijn, weten ze niet. Ook niet of ze wel op de juiste plek zitten. En al evenmin weten ze wie Godot is en wat die hen zou moeten komen vertellen. Wat ze zich herinneren, zijn enkel flarden van een wereld die er niet meer is. En het enige wat ze hebben is tijd. Veel tijd. Om te discussiëren. Om ruzie te maken. Om na te denken. En vooral om zich te vervelen. De brutale verschijning van Pozzo en zijn knecht Lucky doorbreekt hun dagelijks ritueel. Een ogenblik lang. Fundamenteel verandert er niets. Ze blijven wachten. Dan komt een jongetje zeggen dat meneer Godot vandaag niet meer zal komen...

  • za 19 dec 20:30
  Info & tickets
  • za 19 dec 20:30
  Info & tickets
 • zo 20 dec
  VRIENDJESACTIE

  Everest, de jonge Yeti (6+)

  Een 3000 kilometer lange adembenemende reis van Shanghai naar het hoogste punt op aarde

  Yi, een tienermeisje dat in Shangai woont, ontdekt een magische yeti op het dak van haar appartementsgebouw. Samen met haar vrienden Jin en Peng gaat ze op avontuur om de yeti te verenigen met zijn familie op de hoogste berg van de wereld, de Mount Everest. Ze geven hem dan ook de naam “Everest”. Het grote avontuur verloopt niet zonder slag of stoot: zakenman Burnish en zoöloge Dr. Zara willen koste wat kost de yeti terug in hun laboratorium opsluiten…

  • zo 20 dec 10:30 - 12:03
  Info & tickets
  • zo 20 dec 10:30 - 12:03
  Info & tickets
 • zo 20 dec

  Er was eens… Beethoven!

  Jan Decleir en Ensor Strijkkwartet

  Een hartverwarmende winteravond in een charmant kerkje met sprookjes en prachtige muziek.

  Het Ensor Strijkkwartet speelt hoogtepunten uit het oeuvre van Beethoven terwijl Jan Decleir - wie anders - sprookjes van de gebroeders Grimm tot leven wekt. Beethoven en de gebroeders Grimm zijn niet alleen Duitse tijdgenoten maar vertellen, elk in hun eigen taal, verhalen waarin dramatiek, fantasie, verwondering  en verrassing voorop staan.

  • zo 20 dec 19:00
  Info & tickets
  • zo 20 dec 19:00
  Info & tickets
 • za 9 jan

  Nieuwjaarsconcert

  Severin von Eckardstein & Liebrecht Vanbeckevoort

  Beethovens Negende Symfonie op twee piano’s: een ode aan de Europese vrede in kamerformaat.

  Twee vrienden, vier handen, één tijdloos topstuk. Gezworen kameraden Vanbeckevoort en von Eckardstein wisten elk op hun beurt de jury van de Koningin Elisabethwedstrijd te overtuigen, en samen nemen ze nu Beethovens Negende Symfonie onder handen. Liszt bewerkte de monumentale partituur tot een fascinerend bouwwerk voor vier handen. 

  Liebrecht Vanbeckevoort is voortrekker van een nieuwe generatie Belgische pianisten. Zijn grote doorbraak kwam er in 2007: toen werd hij laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd. Sindsdien concerteert hij wereldwijd als ‘Steinway Artist’. Op dit moment is hij tevens als gastprofessor verbonden aan de LUCA School of Arts in Leuven.

  Severin von Eckardstein (D) is een van de grootste Duitse pianisten van zijn generatie. Een hoogtepunt uit zijn carrière was ongetwijfeld de eerste prijs op de Elisabethwedstrijd in 2003. Als solist reisde hij al heel de wereld af, en werkte hij samen met befaamde dirigenten als Valery Gergiev en Philippe Herreweghe.

  Programma Ludwig van Beethoven (1770-1827) - Symfonie nr.9 in d, opus 125 (arr. Franz Liszt)

  • za 9 jan 20:30
  Info & tickets
  • za 9 jan 20:30
  Info & tickets
 • do 14 jan

  Circle of Life

  Lieve Blancquaert

  Een prachtige weergave van het leven zoals het is.

  Circle of Life is het sluitstuk van Lieve Blancquaerts wereldwijde zoektocht naar hoe de wereld zijn kinderen verwelkomt, hoe en waarom we ons met elkaar verbinden en hoe we afscheid nemen. Samen wordt het een uniek multimediaal verhaal over de mens en deze wereld.

  Verwacht je aan een onvergetelijke reis doorheen de wereld met zijn bewoners, door de bijzondere ogen van een uitzonderlijke reizigster.

  I.s.m. Rumoer

  • do 14 jan 20:30 - 22:30
  Info & tickets
  • do 14 jan 20:30 - 22:30
  Info & tickets
 • vr 15 jan

  Ladiesnight

  Een cabaretvoorstelling van Nele Bauwens

  Nele Bauwens’ derde monoloog, tot stand gekomen in een trio met Sam De Graeve (tekst) en Raf Walschaerts (regie).

  Ladiesnight met Nele Bauwens

  Na Pieter Embrechts, Stan Van Samang en Guga Baúl, luisteren we naar de vraag van het publiek om een vrouw op het podium te zetten tijdens de Ladiesnight. Die zal er dit keer misschien iets anders uitzien; maar bubbels zullen er zijn, al dan niet in een champagneglas. Voor de voorstelling verwennen we het publiek met hapjes, drankjes en leuke activiteiten. We werken hierbij samen met lokale initiatieven, ondernemers en webshops. Na de voorstelling kan je in Lou’s Plek terecht voor een afterdrink.

  Nele Bauwens’ derde monoloog, tot stand gekomen in een trio met Sam De Graeve (tekst) en Raf Walschaerts (regie). Dartelend ging Nele Bauwens door het leven, de dag plukkend, swingend en zingend. Tot de geschiedenis kwam aankloppen, en de buren ook. Met humor en weemoed, met warmte, liefde en sprankelende spitsheid vertelt Nele over de wereld waarin we leefden en over een nieuwe die geboren wordt. Een wereld waarin goede buren inderdaad beter zijn dan verre vrienden.

  Nele Bauwens: “Het wordt naakt én  kwetsbaar, vrolijk én poëtisch ... Beloofd!

  • vr 15 jan 19:00
  Info & tickets
  • vr 15 jan 19:00
  Info & tickets
 • di 19 jan

  Brutopia, de dromen van Brussel

  Pascal Verbeken

  Hellhole of Bruisende stad? 

  Brussel wordt de meest gehate stad van België en de Europese Unie genoemd. De hoofdstad van een half miljard Europeanen roept beelden op van verval, armoede, chaos en bureaucratie. Maar Brussel is ook de onvermoede broedplaats van utopieën, urbanistische experimenten en Grote Maatschappelijke Vergezichten; een toevluchtsoord voor bannelingen en artistieke vrijbuiters. 
   
  Pascal Verbeken vertelt de geschiedenis van Brussel aan de hand van de Brusselse dromen en dromenjagers. Of het nu gaat over Karl Marx, Charles Baudelaire of Paul Otlet; het Atomium, het Volkshuis,of de Europawijk; de spoorwegen, of het salafisme: Verbeken pendelt van wijk naar wijk en van geschiedenis naar heden, op zoek naar denkers, doeners,  dissidenten, daklozen en gewone wijkbewoners die Brussel elke dag weer grandioos laten falen en opstaan. 

  • di 19 jan 20:30 - 22:00
  Info & tickets
  • di 19 jan 20:30 - 22:00
  Info & tickets
 • vr 22 jan
  ihkv puBLIK festival

  Balancing Bodies

  Cie Woest

  Een theatraal universum vol verrassingen en onverwachte wendingen waarin performers de toeschouwer uitnodigen tot een intieme en aftastende dialoog.

  Je neemt plaats op een bureaustoel en rolt . Vier performers rennen langs je heen. Ze nodigen uit tot het lezen van een brief, het openen van een cadeau, het maken van een schilderij. De interactie tussen performer en toeschouwer staat centraal, een dynamische zoektocht waarin de verhoudingen tussen beiden op de spits worden gedreven en herschreven.

  • vr 22 jan 06:00
  Info & tickets
  • vr 22 jan 06:00
  Info & tickets
 • wo 27 jan

  Be careful what you wish for

  Alex Agnew

  Alex Agnew schudt je wakker met zijn ongezouten mening - Wegens succes verlengd.

  In het voorjaar van 2019 deed Alex Agnew opnieuw het Antwerps Sportpaleis aan met Be Careful What You Wish For: drie sportpaleiszalen werden alweer in een mum van tijd uitverkocht. Op vraag van fans en organisatoren volgde daarom  een theatertour, maar na uitverkochte 90 shows bleef de vraag naar tickets aanhouden, en wordt een extra tour toegevoegd aan het speelschema.

  Het genderdebat, feminisme, #metoo, neuspeuteren, Tarzan, Zwerkbal…
  Benieuwd wat Alex Agnew over deze en nog tal van andere onderwerpen te vertellen heeft? 

  Be careful what you wish for.

  • wo 27 jan 20:30
  Info & tickets
  • wo 27 jan 20:30
  Info & tickets
 • do 28 jan

  Belpop Bonanza

  De muzikale geschiedenis van 1700 Dilbeek volgens Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing

  De Dilbeekse jaren van Jacques Brel, de start van Oscar and The Wolf, de oprichter van Clouseau, het repetitiekot van Black Box Revelation, de wieg van Urbain Servranckx, ‘Kamiel in België’ van Raymond van het Groenewoud, de live-cd’s van Jan Leyers en van Soulsister, de onzichtbare hand van Samson, UK Subs in Zaal Select, …

  De muzikale geschiedenis van Dilbeek is a) groot en b) bijzonder: de hoogste tijd om die rijkdom in kaart te brengen. Dan is er maar één adres: Belpop Bonanza. Dat is de wereld van Jan Delvaux en Jimmy Dewit a.k.a. DJ Bobby Ewing. Twee muziekfreaks met een specialisatie in de geschiedenis van de Belgische popmuziek.

  Jan Delvaux vertelt al jaren markante Belgenverhalen op Radio 1 en werkte mee aan Belpop op Canvas. Jimmy Dewit is de muzikale spil van Discobar Galaxie en maakt soundtracks.  De twee gaan op zoek naar sterke en merkwaardige verhalen die ze aankleden met muziek, foto’s en bewegend beeld. De saus is humor. Veel humor. Belpop Bonanza Dilbeek wordt een spannende, grappige en entertainende revue over wat zich de voorbije 60 jaar heeft afgespeeld in de postcodes 1700 tot 1703. Een muzikaal geschenk voor de Konijnenfretters.

  Mis de andere activiteiten in het kader van Belpop Bonanza Dilbeek niet:

  10/10/2020: Quiz Belpop Bonanza Dilbeek Special

  26/11/2020: Artist talk Belpop Bonanza Dilbeek

  • do 28 jan 20:30
  Info & tickets
  • do 28 jan 20:30
  Info & tickets
 • vr 29 jan

  Frontaal

  Compagnie Cecilia

  Een moeilijke en jaloerse relatie tussen 2 zussen, vertolkt door de onnavolgbare Sofie Decleir en de innemende Laurence Roothooft.

  Frontaal is het verhaal over de moeilijke en jaloerse relatie tussen 2 zussen (Sofie Decleir en Laurence Roothooft).

  Een onverwachte gebeurtenis schudt de verhouding tussen de twee zussen genadeloos door elkaar.

  Zeker wanneer blijkt dat er grote twijfel ontstaat over de geloofwaardigheid van wat ze tegen elkaar zeggen. 

  Hoe sterk is een bloedband? Is wat je denkt ook wie je bent? En ben of blijf ik dezelfde als de ander compleet verandert?

  Frontaal wordt een rollercoaster zonder seatbelts van twee mensen die voortdurend het bloed vanonder elkaars nagels halen. Alles wordt aan mekaar geregen door slagwerk en soundscapes. 

  • vr 29 jan 20:30
  Info & tickets
  • vr 29 jan 20:30
  Info & tickets
 • za 30 jan

  ImpulZ (1-4 jaar)

  Theater De Spiegel

  Interactieve dansvoorstelling waarbij de allerjongsten zelf de knoppen in handen hebben!

  Stel je voor, een geluidsdokter met een verzameling uitvindingen. Instrumenten die bestuurd worden vanop afstand. Ze maken enkel muziek als jij op de knop duwt.
  Stel je voor, een danser die wacht op die muziek om op te kunnen dansen. Hij kan dus enkel dansen wanneer jij op die knop duwt.
  Wie geeft het startsignaal en wie reageert op wat of wie? En wat gebeurt er als er niemand duwt?

  Een maffe creatie waarin alles kan, maar niets moet. Een unieke ervaring in het hier en nu, want het zal nooit meer hetzelfde zijn. Elke voorstelling zal dus uniek zijn en een bijzondere ervaring voor de peuters en kleuters.

  • za 30 jan 11:00 - 14:30
  • za 30 jan 14:30
  Info & tickets
  • za 30 jan 11:00 - 14:30
  • za 30 jan 14:30
  Info & tickets
 • do 4 feb
  - onder voorbehoud -

  Op de rok van het universum

  De Nwe Tijd

  Geen Griekse tragedie, maar een klein en dikwijls lachwekkend verhaal over de waarde van een mensenleven, een lichtgevende vertelling vol humor, liefde en mededogen.

  In den beginne waren er verhalen. Een hele stoet. Afkomstig van het internet, weggestroomd uit boekenkasten, ontsproten aan de fantasie. Te midden van al die anekdotes is daar plots het verhaal van een enkeling: Roelof de Koning, in dit geval. Dierenarts. Hij leeft het leven dat wij allen leiden – hij wordt geboren en hij sterft. Daartussendoor groeit hij op en door en krimpt ten slotte in tot zakformaat.

  P.C. Hooft-prijswinnaar Tonnus Oosterhoff schreef volgens pers en publiek een “absoluut droomboek”. Nu slaan ’t Barre Land en De Nwe Tijd de handen ineen om het te vertalen naar een lichtgevende vertelling vol humor, liefde en mededogen.

  Terwijl de grens tussen dier en mens, mens en robot, fantasie en feit steeds meer vervaagt, wagen zij zich onbevreesd aan de grote vraag: wat is de waarde van een mensenleven? Of om de woorden van de dichter Lucebert te lenen: zijn wij iets anders dan een kruimel op de rok van het universum?

  • do 4 feb 20:30
  Info & tickets
  • do 4 feb 20:30
  Info & tickets
 • za 6 feb
  - onder voorbehoud -

  Kind

  Peeping Tom

  Kinderlijke onschuld in een grimmige oerwereld.

  Na Vader (2014) en Moeder (2016) is Kind het derde deel uit de familietrilogie van Peeping Tom rond herinnering, geheugen en de zoektocht naar verbinding. In Kind treden we binnen in een diep verscholen universum van donkere sprookjes en magie. We bevinden ons in een donker woud aan de voet van torenhoge kliffen, een wereld die voorafgaat aan goed en kwaad, waar grenzen nog te beslechten vallen. Met kinderlijke tics en gebaren leidt een te groot meisje op een te kleine fiets ons binnen in deze wereld aan de rafelranden van het onderbewuste. Waar de aarde spreekt en kinderen uit bomen groeien. Waar vreemde voorvallen niet verontrusten maar nieuwsgierigheid opwekken. 

  In Kind boren Gabriela Carrizo en Franck Chartier naar de bronnen van de menselijke psyche vanuit het perspectief van het kind. De voorstelling onderzoekt thema’s als geweld, de relatie tussen het echte en namaak, de ander, trauma, vanuit de vraag rond identiteit. Immers, met wie, en waar we opgroeien, bepalen sterk wie we zullen worden en dat is in Kind niet anders. Het kind spiegelt zich aan zijn omgeving, maar moet er zich ook tegen afzetten, net om zich een eigen identiteit te kunnen aanmeten. 

  Op de grens tussen theater en dans met performers krachtig, sensitief, explosief en meeslepend, waarbij heftige hardrock de nachtmerries verbeeldt en mezzo sopraan, Eurudike De Beul, met haar opera-aria's voor troost zorgt.

  Voor deze voorstelling zijn we op zoek naar figuranten: een man en een vrouw van +65j en een meisje (7-9j), tussen 125 en 130 cm groot, interesse? Mail naar kunsten@dilbeek.be

   

  • za 6 feb 20:30
  Info & tickets
  • za 6 feb 20:30
  Info & tickets
 • zo 7 feb
  -
  ma 8 feb
  Ontbijtfilm

  De beroemde bereninvasie van Sicilië 8+)

  Prachtig verteld volksverhaal met schitterende tekeningen. De mensheid bekeken door de ogen van een beer

  Berenkoning Leonzio trekt er met zijn geliefde zoon op uit voor een vader-zoonuitje in de stralende middagzon. De twee beren vissen samen enkele overheerlijke zalmen uit de rivier. Maar dan wordt zoon Tonio meegesleurd door de sterke stroming.

  Zijn vader is ontroostbaar, tot een van zijn onderdanen oppert dat de jongen misschien nog leeft en is meegenomen door de mensen. Vastberaden om zijn zoon terug te vinden, mobiliseert de berenkoning zijn volk en trekken ze naar de sluwe mensenwereld.

  Dit prachtig vertelde volksverhaal kijkt naar de mensheid door de ogen van een beer. De kunstzinnige tekeningen van stripauteur Lorenzo Mattotti zorgen voor een weergaloos artistiek spektakel.

  • zo 7 feb 10:30 - ma 8 feb 06:00
  Info & tickets
  • zo 7 feb 10:30 - ma 8 feb 06:00
  Info & tickets
 • zo 7 feb

  Muziektrip naar Rosario

  Laat je in vervoering brengen door een exclusief programma waarbij rust, ontspanning en onthaasting centraal staan.

  Samen met Rosario, een stiltecentrum gelegen in een voormalig kloostertje op de grens van het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen, nodigen Westrand en De Ploter je uit voor een totaalbeleving. Laat je in vervoering brengen door een exclusief programma waarbij rust, ontspanning en onthaasting centraal staan. Wij zorgen voor het transport van en naar Rosario. Bij aankomst wacht je een intiem concert in de kapel van het klooster. Na het concert geniet je van een lekker etentje en praten we nog wat na in het gezelschap van de artiest.

  PROGRAMMA

  15:45 vertrek bus (Huisje Mostinckx, Dorpsplein Sint-Martens-Bodegem)
  16:00 vertrek bus (CC De Ploter, Kerkstraat 4, 1742 Ternat)
  17:00 concert
  18:30 aan tafel (aperitief, hapje, hoofdschotel en koffie/thee met gebak)
  21:00 aankomst (Dilbeek en Ternat)

  Meer info: www.rosario.be

  • zo 7 feb 16:00 - 21:00
  Info & tickets
  • zo 7 feb 16:00 - 21:00
  Info & tickets
 • ma 8 feb

  Comedy Club

  Met Ben Roeges, The Lunatics & Ygor uit Poperinge

  Comedy op zijn best: genieten van vers stand-uptalent én gevestigde waarden in een gezellige sfeer met vrienden op café.

  Bij Comedy Club schuif je aan tafel in Lou’s Plek voor pure stand-up. Op vier maandagavonden brengen verschillende comedy talenten een kleine set of try-out terwijl een MC de voorstellingen aan elkaar praat. Ondertussen deel je met vrienden een hapje en een drankje. En bovendien wat is er beter dan de week ingaan met een lach?

  • ma 8 feb 20:30
  Info & tickets
  • ma 8 feb 20:30
  Info & tickets
 • di 9 feb

  Bernstein meets Broadway

  Hanne Roos & Jeroen D'hoe

  Sopraan Hanne Roos en pianist/componist Jeroen D'hoe duiken in het wonderlijke Broadway-songbook van Leonard Bernstein en laten het bruisende New York van vorige eeuw herleven.

  Naast Bernsteins geliefde nummers uit onder andere West Side Story en Candide, komen ook enkele van zijn klassieke liederen (I Hate Music, A Simple Song) aan bod. Een aantal tijdsgenoten passeren eveneens de revue: George Gershwin (Summertime) en Cole Porter (I Hate Men), die de jonge Bernstein inspireerden en de Broadway-musical mee vorm gaven, maar ook hedendaagse componisten die in deze stijl schrijven.

  Bernstein liet musical, opera en jazz moeiteloos versmelten tot een unieke cross-overstijl waarmee hij de Broadway-musical naar een hoger niveau tilde. En laat dát nu net de sterkte zijn van sopraan Hanne Roos, die moeiteloos schakelt tussen opera, musical en jazz. Grandioze nummers, heel wat emotie, humoristische songs en een naadloze wisselwerking tussen pianist en zangeres: leun achterover in je stoel en verlaat de zaal met een glimlach.

  • di 9 feb 15:00 - 17:00
  Info & tickets
  • di 9 feb 15:00 - 17:00
  Info & tickets
 • wo 10 feb

  Een of andere Rus

  ARSENAAL / Het Kwartier

  Eduard Limonovs hallucinante levensverhaal in een minstens even indrukwekkende, actuele tekst, een theatrale schelmenroman.

  Limonov was een straatboefje in Oekraïne, een dissidente dichter in Rusland, een zwerver en butler in New York, een rock-‘n-rollschrijver in Parijs en een strijder aan de kant van oorlogsmisdadigers. En dat is maar een selectie. Nu is hij oppositieleider in Rusland. Ja, hij leeft nog. Ja, het is echt.
   
  In Een of andere Rus trekt Eduard Limonov als tolk en chauffeur van een oorlogsjournaliste door Joegoslavië, op weg naar oorlogsmisdadiger Karadzic. Gaandeweg verschuift de aandacht van de journaliste naar Limonovs eigen levensverhaal, dat van de Sovjet-Unie naar het Westen gaat, van roem naar val, van strijden met de pen tot strijden met wapens.

  • wo 10 feb 20:30
  Info & tickets
  • wo 10 feb 20:30
  Info & tickets
 • wo 10 feb

  Toernee Mondial on Stage 2021

  April Verch Band (CA)

  Canadese folkzangeres die met haar expressiviteit en muzikaliteit niemand onberoerd laat.

  Fiddler, zangeres en stepdanseres April Verch heeft nooit stilgestaan. Als een van de meest gewaardeerde vioolspelers van haar generatie is Verch sinds haar derde levensjaar ondergedompeld in de Ottawa valley muziek. Ze behoudt steeds de wortels van haar muziek: verbondenheid met de mensen in het publiek, met de dansvloer en met de gemeenschap die wordt aangewakkerd door een goed lied.  Het dagelijkse leven vieren door middel van muziek, daar is het April Verch om te doen. 

  Op het podium is ze bijna bovenmenselijk en verstrengelt ze verschillende performante elementen feilloos in elkaar. Ze stepdanst terwijl ze viool speelt.  Ze zingt terwijl ze stepdanst. Soms zingt ze, stepdanst ze en speelt viool met schijnbaar groot gemak.  Allemaal tegelijkertijd.

  Naast verschillende kampioenschapstitels, nominaties en prijzen op haar palmares, is April Verch een van de 6 fiddlers die de Canadese fiddle-traditie vertegenwoordigde op de Olympische Winterspelen van 2010 in Vancouver in het segment “Fiddle Nation.” Ze maakt geen onderscheid tussen kleine optredens in afgelegen gemeenschappen in Iqaluit en  grote prestigieuze concertzalen zoals de “Mozartsal” in Wenen.

  Terwijl ze speelt met de traditie die ze heeft geërfd, houdt Verch de feestelijke kant van haar muziek in de gemeenschap op de voorgrond. Daar behoudt ze een scherp besef van hoe je hedendaagse luisteraars kunt betrekken.

  • wo 10 feb 20:30
  Info & tickets
  • wo 10 feb 20:30
  Info & tickets
 • do 11 feb
  - onder voorbehoud -

  Bekend & Bescheiden

  Xander De Rycke

  Xander De Ryckes meest persoonlijke voorstelling tot nog toe.

  Het publiek heeft er even moeten op wachten, maar Xander De Rycke is terug met een stand-up show. In zijn meest persoonlijke voorstelling tot nog toe vat hij samen wat iedereen gemist heeft de afgelopen jaren. Want, mocht u er nog aan twijfelen, Xander is zeker bekender geworden. Toch is hij nog steeds dezelfde bescheiden jongen gebleven.

  Verwacht een twee uur durend spervuur aan observaties en verhalen uit zijn eigen leven die toevallig wel heel herkenbaar klinken. Bekend & Bescheiden is Xanders beste voorstelling en hij zou niet willen dat je ze mist. Bescheiden als hij is. 

  • do 11 feb 20:30
  Info & tickets
  • do 11 feb 20:30
  Info & tickets
 • vr 12 feb

  Carrying my father

  THERE THERE Company

  Een fysieke, acrobatische voorstelling over dragen en gedragen worden. Over vasthouden en loslaten. Over kracht en rivaliteit.

  Acht lichamen die niet even sterk zijn, maar wel even krachtig in hun eigenheid en interactie. Ze ontdekken de uitdagingen van het ouder worden en de rijkdom van het samenwerken. Vaders en zonen onder elkaar. Centraal staat het besef: zoals de vader de zoon droeg, zo zal de zoon ooit de vader dragen. Op scène staan vier circusartiesten met hun vader.

  • vr 12 feb 19:00
  Info & tickets
  • vr 12 feb 19:00
  Info & tickets
 • vr 12 feb

  Skepsels

  Het Zesde Metaal

  Drie jaar na hun wonderlijke vorige passage komen Wannes Cappelle en de zijnen terug, met het excellente Skepsels onder de arm.

  ‘Zet junder ier, dak et ol explicere…’ Ruim vijf jaar na de profetische woorden waarmee Het Zesde Metaal Nie voe kinders op gang trapte, geldt de uitnodiging vandaag nog altijd. Het recept is beproefd, de uitwerking ervan verrassend en nieuw. Zowel parels uit de tid van ton als nummers uit hun jongste plaat komen voorbij. Mijmeringen over de plooien van ’t bestaan, en hoe het uiteindelijk toch wel in de juiste valt. De status van underdog zijn Wannes en zijn vertrouwde band – na het gelauwerde Calais – intussen al enige tijd ontgroeid. 

  • vr 12 feb 20:30
  Info & tickets
  • vr 12 feb 20:30
  Info & tickets
 • zo 14 feb

  TATTARЯATTAT! (3+)

  Frieda

  Feestelijke ontdekking van verschil en overeenkomst die door zowel ouder als kind beleefd en geïnterpreteerd mag worden

  Kijk! Daar staat een tuig!

  Groot! Zwart! Degelijk!

  En zie ginder! Daar komt iets aangerold!

  Klein! Wit! Gammel!

  Hoor toch! Daar wordt gekweeld!

  Gekwetterd!

  Gekwinkeleerd!

  De dingen komen elkaar tegen!

  Ze botsen!

  Een schermutseling?

  Een rendez-vous?

  Maar kijk nu toch eens aan!

  In TATTARЯATTAT!(*) staan soorten en enkelingen op, onder, tussen, naast, boven, voor, achter of tegenover elkaar; Plank treft Balk, Vrouw knalt op zichzelf, Groot slaat Klein gade. Abstract kletst met zijn evenbeeld, of hassebast met Concreet. Hoe klinkt Blauw? Wat doet Plat? Met hoeveel is Stevig?

  (*) tattarrattat is het langste palindroom in de Oxford English Dictionary. James Joyce gebruikte het woord in Ulysses (1922): “i was just beginning to yawn with nerves thinking he was trying to make a fool of me when i knew his tattarrattat at the door.

  • zo 14 feb 14:30 - 15:15
  Info & tickets
  • zo 14 feb 14:30 - 15:15
  Info & tickets
 • zo 14 feb

  Supernova 2020

  Desguin strijkkwartet

  Hun visitekaartje? De jury- én publieksprijs voor beste jonge professionele kamermuziekensemble 2020!

  Het Desguin Kwartet is een jong ambitieus kwartet uit België dat bekend staat om zijn veelzijdigheid en aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen afstudeerde met de hoogste onderscheiding. Het kwartet werd kort daarop geselecteerd voor het Orpheus Instituut voor kamermuziek in Gent en is momenteel lid van de prestigieuze Pro Quartet Academy in Parijs. Voor dit Valentijnsconcert zoeken ze de romantische noot met Peter Benoit, Claude Debussy en Tchaikovsky.

  • zo 14 feb 15:00
  Info & tickets
  • zo 14 feb 15:00
  Info & tickets
 • wo 17 feb

  Kapot (6+)

  Tuning People

  Een dansvoorstelling waarin kwistig en kwiek met taal gespeeld wordt. Over het grote en kleine mislukken.

  Je morst koffie op het witte tapijt en terwijl je daar van schrikt stoot je een vaas bloemen om. De broodrooster explodeert in je gezicht. Je zet twee stoelen op elkaar op een tafel om een lamp aan het plafond te vervangen, maar de poot van de onderste stoel krakt. Je beweegt je met drie winterjassen aan tussen de smalle gangen van opgestapelde spullen in een antiekwinkel. Je snoeit de haag en je knipt je vinger af.

  Hoe dicht komen we dagelijks bij het grote gevaar? Kan een kleine verstrooidheid grote gevolgen hebben? En welke rol speel je daar zelf in?

  Drie figuren dansen een parcours vol woorden, ritme en melodie. Kleine misstappen monden uit in een totale ravage. Hun bewegingen worden poëzie en rap. Kapot is een ode aan de mislukking, op de grens van het gevaar. Streven naar perfectie? Da’s zinloos en saai. Van fouten en vergissingen word je creatief!

  • wo 17 feb 14:30
  Info & tickets
  • wo 17 feb 14:30
  Info & tickets
 • vr 19 feb
  -
  za 20 feb
  VRIENDJESACTIE

  Kapsalon Romy (9+)

  Het verhaal van Romy en haar oma. Over een vriendschap die generaties overstijgt. 

  Elke dag na school moet Romy naar haar oma. In de meeste kapsalons is het gezellig, maar hier niet. Oma heeft het druk, is streng en heeft geen zin om op Romy te passen. Alles verandert wanneer ze haar kleindochter een geheim toevertrouwt: oma lijdt aan de ziekte van Alzheimer.

  • vr 19 feb 14:00 - za 20 feb 06:00
  Info & tickets
  • vr 19 feb 14:00 - za 20 feb 06:00
  Info & tickets
 • za 20 feb

  Arabische Nacht

  De tweede editie van het grote festival en feest met muziek, dans en eten uit de Arabische wereld. Mede gecureerd door Azzouz El Houri, luitspeler, componist en musicoloog die in Schepdaal woont.

  Safarmusic (Marokko/België) + Kim Delcour

  Na twee wonderlijke passages van El Houri’s ensemble Safarmusic is het tijd voor iets nieuws: ze gaan aan de slag met multi-instrumentalist en componist (blokfluit, middeleeuwse schalmei, doedelzak, …) Kim Delcour. Delcour is lid van het deep listening-collectief Razen, componist van folkmelodiën, leraar in kunstacademie Dil’Arte en een graag geziene gast in Westrand. Samen bouwen ze ver weg een nieuw universum, met wortels in België en de Arabische wereld.

  Tsoukina (Marokko/België)

  Tsoukina is een project van de jonge Gnawa-muzikante Imane Guemssy. Guemssy wijdde zichzelf in in de traditionele Gnawa-muziek en verzamelde rond haar een volledig vrouwelijke formatie. Eigen arrangementen van traditionele liederen - aangepast aan de hogere vrouwelijke stemmen – worden aangevuld met de guembri, een Noord-Afrikaanse luit, en de krakeb, een mediterraans percussie-instrument. Uit deze unieke combinatie ontstaat Tsoukina’s eigentijds repertoire.

  Watan Dabke Dance Group (Midden-Oosten/België)

  Een internationale groep van folkloristische dansers uit het Midden-Oosten. Met veel enthousiasme nemen ze het publiek mee in hun rijke cultuur, die weerspiegeld wordt in deze opzwepende en verbindende dans. Dabke is een folkloristische, Levantijnse groepsdans uit Palestina, Libanon en Syrië. Volgens volksverhalen ontstond deze dans vanuit de bewerking van de grond, zowel voor landbouw en vruchtbaarheidsriten als voor het bouwen van huizen. Watan Dabke Dance Group was reeds te zien op Sfinx Festival, LaSemo & Plazey.

  Rebel Up DJ-set

  Een Nederlands-Belgisch collectief dat de parels uit de wereldwijde niet-Westerse dansmuziek opduikt, feestjes organiseert en platen uitbrengt. Waren al aan het werk op o.a. WOMEX, Esperanzah, Balkan Trafik, …

  Arabische Maaltijd & Dessert

  Vóór het eerste concert genieten we allemaal samen van een heerlijke Arabische maaltijd. De prijs hiervoor zit in het ticket.

   

  • za 20 feb 19:00 - 23:00
  Info & tickets
  • za 20 feb 19:00 - 23:00
  Info & tickets
 • za 20 feb

  Ouder Kind

  Raven Ruëll & Bruno Vanden Broecke / KVS

  Niets in de handen, niets in de mouwen, dat is de ware kracht van 'Ouder kind'.

  “De helft van onze wandeling is terugkeren op onze schreden.” Uit Walden van Henry David Thoreau. 
  Ik ben dat nooit vergeten. Wij verliezen ons niet meer. We kunnen niet meer verloren lopen. De GPS maakt dat onmogelijk. Het gevoel van verloren te zijn, zijn we verloren. En doordat ge u niet kunt verliezen, kunt ge ook niets ontdekken.

  Ouder Kind schetst een gefictionaliseerd autobiografisch portret van Bruno Vanden Broecke en Raven Ruëll. Het gaat over vriendschap, over gefaalde projecten en over de eeuwige spanning tussen acteur en regisseur. Samen gaan ze op zoek naar de kwetsbaarheid van hun intense vriendschap. De twee acteurs spelen een alternatieve versie van zichzelf, waar fictie en non-fictie zich met elkaar vermengen.

  Ouder Kind is de tiende voorstelling die Bruno Vanden Broecke en Raven Ruëll samen maken.

  • za 20 feb 20:30
  Info & tickets
  • za 20 feb 20:30
  Info & tickets
 • do 25 feb

  The Lonesome Ace Stringband (CAN)

  Banjo, contrabas, viool en perfect blendende stemmen brengen ‘old time’ folk- en countrymuziek tot leven.

  Drie Canadezen verliezen zich al jaren in de traditionele countrymuziek van het Amerikaanse Zuiden. De diepe ‘groove’ en het ruimtelijke gevoel in hun muziek is een zeldzaamheid in de hedendaagse bluegrasstraditie. De perfect op elkaar ingespeelde muzikanten beschikken bovendien over een knap stemmen arsenaal wat uitmondt in onnavolgbaar straffe harmonieën.

  • do 25 feb 20:30
  Info & tickets
  • do 25 feb 20:30
  Info & tickets
 • vr 26 feb

  Hop en bier

  Joris Vanderveken en Denis De Keukeleire

  Bier met liefde gebrouwen…

  Wie denkt alleen wijnproeven kent, zal in deze lezing ervaren dat bierproeven ook een kunst en wetenschap is. De smaakmaker hop bevat de geneeskrachtige lupuline, een stof die beschermt tegen kanker, ontstekingsremmend werkt en goed blijkt tegen diabetes. Aldus heeft hop steeds een voorname plaats ingenomen in de traditionele kruidengeneeskunde en past gematigd bierconsumptie in het kader van een gezonde levensstijl. 

  • vr 26 feb 13:00 - 16:00
  Info & tickets
  • vr 26 feb 13:00 - 16:00
  Info & tickets
 • vr 26 feb

  ZWAAR LEVEN

  Amelie Albrecht

  Een stevige portie je m’en foutisme en zelfrelativering. Pure stand-upcomedy van het energiezuinige soort.

  Amelie kreeg haar hele leven te horen dat ze nergens zou komen met haar grote mond en neiging om alles in het belachelijke te trekken. Een eigenschap die haar vroeger voortdurend in de problemen bracht, maar haar in 2018 wel de overwinning van Humo’s Comedy Cup opleverde. Sindsdien is ‘zichzelf zijn’ haar beroep: charmant, grappig en onverschillig.


  • vr 26 feb 20:30
  Info & tickets
  • vr 26 feb 20:30
  Info & tickets
 • vr 26 feb

  Correspondances Mystérieuses

  Lucas Blondeel en Toon Leën

  Een concert-lezing van Lucas Blondeel en Toon Leën met muziek van Claude Debussy.

  De Franse componist Claude Debussy slaagde er als geen ander in om met klank beelden te creëren. Hij zag in de natuur een belangrijke leermeester en was gepassioneerd door de zee, maar evenzeer verknocht aan de grootstad Parijs en bezeten door de beeldende kunst en literatuur van zijn tijd. 

  In deze voorstelling bieden pianist Lucas Blondeel en kunstenaar Toon Leën een meeslepende meditatie over de verhouding tussen muziek en beeld in het werk van Claude Debussy. Zijn composities treden tijdens Blondeels subtiele uitvoeringen in dialoog met meer dan duizend beelden. In zes korte lezingen ontsluit Leën het visuele universum rondom een aantal van Debussy’s inspiratiebronnen. Blondeel vult gevat aan met verhelderende inzichten in de muzikale vernieuwingen die de componist lanceerde.

  De voorstelling neemt ons mee naar Cythera, het utopische eiland van Venus waar Debussy’s L’Isle joyeuse naar verwijst. Via zijn Estampes belanden we op de wereldtentoonstelling van 1889, waar een groep danseressen uit Java de bezoekers betoverden. Een selectie uit de Préludes voert ons naar de enigmatische Mélisande en haar al even mysterieuze voorlopers, maar ook naar het begin van de cinema, en naar een uit de VS overgewaaide dansvorm die populair was rond de eeuwwisseling, de cakewalk. We komen ijzige landschappen tegen, worden overweldigd door het spektakel van vuurwerk en vulkanen en belanden steeds weer bij de oppermachtige zee.

  Programma

  Épigraphes antiques (1914)
  1. Pour invoquer Pan, dieu du vent d’été
  Préludes (1909-13)
  Danseuses de Delphes
  Voiles
  Estampes (1903)
  Pagodes
  La soirée dans Grenade
  Jardins sous la pluie

  Pauze

  Épigraphes antiques (1914)
  5. Pour l’Égyptienne
  L’Isle joyeuse (1904)
  Préludes (1909-13)
  La cathédrale engloutie
  Des pas sur la neige
  La fille aux cheveux de lin
  Minstrels
  Feux d’artifice

  • vr 26 feb 20:30
  Info & tickets
  • vr 26 feb 20:30
  Info & tickets
 • wo 3 mrt
  - onder voorbehoud -

  Surface

  Familiar Faces

  Dansante partneracrobatie op glad ijs

  In Surface gaat Familiar Faces op verkenning naar de grenzen van het onbedwingbare. Water sijpelt langzaam binnen, soms voorzichtig dan weer roekeloos springen ze om met deze bron. Het water zet de groep in beweging. Hun houvast verdwijnt. Waar ligt de balans tussen controle en overgave? Het belooft een zoektocht naar alternatieven te worden, in een steeds veranderend landschap. 

  • wo 3 mrt 20:30
  Info & tickets
  • wo 3 mrt 20:30
  Info & tickets
 • vr 5 mrt
  Pastavoorstelling

  Shel(l)ter (7+)

  hetpaleis & Zonzo Compagnie

  Een modern sprookje voor het hoofd en het hart. Over ‘anders zijn’, naastenliefde, eigenwaarde en het universele verlangen om erbij te horen. 

  Op een nacht spoelt een jongen zonder herinneringen aan op het strand. Hij ontmoet er kleurrijke figuren en leert gaandeweg de regels van het spel. Of misschien leren zij nog het meest van hem?
  De mysterieuze tonen van schelpen horens, de muziek van Liesa Van der Aa en de intrigerende filmbeelden gidsen ons doorheen de gevoelswereld van het bijzondere aanspoelkind. Met hem delen we de verwondering om alles voor het eerst te ontdekken. Wonderlijk en beschouwend, speels en ontroerend. 

  SHEL(L)TER is een modern sprookje voor het hoofd en hart met thema’s als ‘anders zijn’, naastenliefde en eigenwaarde. Over wat het betekent om kind maar ook simpelweg mens te zijn, maar vooral ook over het universele verlangen naar bescherming, een thuis, ‘to belong’.

  Een voorstelling die kinderen niet onderschat in hun denkvermogen maar net stimuleert, eentje die niet betuttelt maar net uitdaagt. Een voorstelling die bij momenten speels en dan weer ontroerend is, die verwondert, zinnestreelt maar ook bevraagt.

  • vr 5 mrt 19:30 - 20:30
  Info & tickets
  • vr 5 mrt 19:30 - 20:30
  Info & tickets
 • zo 7 mrt
  -
  ma 8 mrt
  Ontbijtfilm

  Solan & Ludwig: reis naar de maan (5+)

  Nostalgische animatie, maar heel actueel in z’n pittige commentaren en doldwaze humor. Grappig voor jong en iets ouder.

  Vijftig jaar geleden zette de mens voor het eerst voet op de maan. Maar wat Solan & Ludwig doen, is minstens even straf: met de raket van hun vriend en uitvinder Reodor vertrekken ze op ruimtemissie! Maar met geheime passagiers en misdadige plannen aan boord wordt het lef van onze helden zwaar op de proef gesteld.

  De derde film over Solan & Ludwig is een hilarisch avontuur vol dolle plottwists en koddige personages. Nostalgische animatie, maar heel actueel in z’n pittige commentaren en doldwaze humor, en daarom uiterst geschikt voor jong en oud. Met de stemmen van Martine Tanghe en Freek Braeckman.

  • zo 7 mrt 10:30 - ma 8 mrt 06:00
  Info & tickets
  • zo 7 mrt 10:30 - ma 8 mrt 06:00
  Info & tickets
 • ma 8 mrt

  Comedy Club

  Comedy op zijn best: genieten van vers stand-uptalent én gevestigde waarden in een gezellige sfeer met vrienden op café.

  Bij Comedy Club schuif je aan tafel in Lou’s Plek voor pure stand-up. Op vier maandagavonden brengen verschillende comedy talenten een kleine set of try-out terwijl een MC de voorstellingen aan elkaar praat. Ondertussen deel je met vrienden een hapje en een drankje. En bovendien wat is er beter dan de week ingaan met een lach?

  De namen van de comedians voor deze Comedy Club worden later bekend gemaakt. Houd zeker onze website in het oog.

  • ma 8 mrt 20:30
  Info & tickets
  • ma 8 mrt 20:30
  Info & tickets
 • ma 8 mrt

  Asem: angstaanvallen

  Leen Dendievel

  Adem in. Adem uit. 

  Je hart gaat als een razende tekeer, zweetparels op je voorhoofd, een ijzeren gordijn blokkeert je borstkas en je longen zijn te klein om te ademen. Ga je dood? Ben je ziek? Of gewoon gek? Maar je gaat niet dood, toch nu nog niet. Je bent bang, in paniek. Je lijf wil je iets vertellen. 

  Naar schatting de helft van de bevolking heeft op een bepaald punt in zijn leven last van een of meerdere angsten. Ook Leens getikte hart ging haar levensritme verstoren. In 'Asem' gaat ze op zoek naar de oorzaak van paniekaanvallen. Wat gebeurt er in je hoofd tijdens zo’n aanval? En wat kan je eraan doen? In haar zoektocht sprak Leen Dendievel met vele lotgenoten en ervaringsdeskundigen. En ze ontdekt hoe we de ademruimte kunnen terugvinden in deze hectische tijden. Want alles begint met ‘asemen’. 

  • ma 8 mrt 20:30 - 22:00
  Info & tickets
  • ma 8 mrt 20:30 - 22:00
  Info & tickets
 • do 11 mrt

  Voorjaarsfeest Senioren

  Marjan Berger en Frank Galan

  Marjan Berger en Frank Galan brengen een smaakmakend programma met tal van bekende hits.

  Tijdens het voorjaarsfeest voor senioren kan je genieten van Marjan Berger, een zangeres van veel markten thuis. Deze innemende artieste weet haar publiek telkens te bekoren met een brede waaier hits van toen en nu. Een optreden met haar is een afwisseling van Nederlandstalige, Duitstalige en Engelstalige liedjes met inhoud, maar staat ook garant voor sfeer en ambiance.

  De sympathieke zangeres, die we kennen van vrolijke schlagerliedjes, heeft in 2019 nog een aantal liedjes uitgebracht, o.a. “Ik wou nog,” een gevoelige ballade. Er waren niets dan lovende commentaren op de single “Dingen,” waarin de zangeres in een nieuwe stijl is te horen. Ze brengt een repertoire dat aanslaat en garant staat voor een geslaagd voorjaarsfeest

  Zanger Frank Galan is ook van de partij. Met al meer dan 30 jaar ervaring onder de riem, staat deze bekende topartiest garant voor sfeer, ambiance en romantiek. Aanvankelijk vergeleken met zijn vriend en mentor Julio Iglesias, is Frank Galan al vele jaren volledig op eigen kracht zeer succesvol.

  Internationale repertoires zijn hem niet onbekend, maar ook een ruime keuze uit zijn eigen oeuvre zijn absolute smaakmakers en een bewijs dat muziek een universele taal is. Deze artiest heeft alles in huis om je een heerlijke namiddag te bezorgen. Een sympathieke verschijning met een uniek stemgeluid.

  • do 11 mrt 14:00 - 16:30
  Info & tickets
  • do 11 mrt 14:00 - 16:30
  Info & tickets
 • do 11 mrt

  The Radar Station + JAKOMO

  Een double-bill clubconcert van twee talentvolle bands met roots in de streek.

  JAKOMO, een jonge Brusselse band met roots in Beersel en Dilbeek, serveert rustige, zonnige rock en up-tempo indiepop.

  The Radar Station, één van de winnaars van De Nieuwe Lichting op StuBru, brengt indiepop à la The War On Drugs. Ze bonken intussen op de deuren van de grotere festivals en concertzalen. Hoog tijd om ze –nu het nog kan- in eigen streek te ontdekken!

  • do 11 mrt 20:15
  Info & tickets
  • do 11 mrt 20:15
  Info & tickets
 • vr 12 mrt

  Oh My God - The 25th Anniversary Tour

  Les Truttes

  Veel meer dan een band: een begrip, een ervaring, een feest dat niemand wilt missen.

  Iedereen kent het verhaal van Les Truttes: in 1996 begonnen als een éénmalige grap, 25 jaar later uitgegroeid tot een gevestigde waarde in het club-, theater- en festivalcircuit. Met ongeziene energie en overgave brengen ze een creatieve mix van muziek en spektakel, doorspekt met de nodige dosis humor en zelfrelativering; elk optreden slagen ze erin om jong en oud te verbinden. The 25th Anniversary Tour wordt groots, imposant en zeer feestelijk. De première moest natuurlijk in Dilbeek plaatsvinden, waar het ooit allemaal begon. Celebrate Les Truttes!

  • vr 12 mrt 20:30
  Info & tickets
  • vr 12 mrt 20:30
  Info & tickets
 • za 13 mrt
  - onder voorbehoud -

  Macbeth

  Toneelgroep Maastricht

  Toneelgroep Maastricht waagt zich opnieuw aan een Shakespearebewerking van Jibbe Willems. Met Dirk Roofthooft en Angela Schijf in de hoofdrollen.

  De heldhaftige generaal Macbeth (Roofthooft) heeft de vijand verslagen en keert terug uit de oorlog. Onderweg naar huis ontmoet hij drie heksen die hem voorspellen dat hij op een dag Koning van Schotland zal worden. Vanaf dat moment maakt zich een ambitie van hem meester, die eenmaal ontvlamd niet meer te stoppen blijkt. Aangespoord door zijn eerzuchtige vrouw (Schijf) brengt Macbeth iedereen om het leven die tussen hem en de troon instaat. Met elke dode groeit zijn angst en schuldgevoel. Maar wanneer de weg van het geweld eenmaal is ingeslagen, is omkeren onmogelijk. 

   

  • za 13 mrt 20:30
  Info & tickets
  • za 13 mrt 20:30
  Info & tickets
 • zo 14 mrt

  Supernova

  Trio Aries

  Winnaar van het befaamde Supernovaconcours.

  De drie jonge Belgische muzikanten Alice Van Leuven (viool), Paul Heyman (cello) en Wouter Valvekens (piano) vonden elkaar in het Trio Aries vanuit hun passie voor kamermuziek en het pianotrio. Zij kregen elk een brede opleiding, zowel als solist als kamermuzikant, in drie wereldvermaarde instituten: Alice in de Universität der Künste (Berlijn), Paul in de Zürcher Hochschule der Künste (Zürich) en Wouter in de Royal Academy of Music (Londen).
   
  Aries is Latijn voor de Ram als astrologisch teken; de leden van het trio zijn namelijk niet bang om hun jonge en frisse visie over muziek met volle energie op het publiek los te laten. Ze gebruiken daarvoor een breed repertoire, van klassiek tot hedendaags.

  Het trio Aries won in februari 2020 de Supernova-kamermuziekwedstrijd en won daarbij ook de speciale opnameprijs, waarvan het resultaat in 2021 zal verschijnen. Het trio is sinds het seizoen 2018-2019 actief en speelde o.a. recitals op het festival BxlSurScène, de concertreeks Espace Garage in Ottignies, het festival Jong Talent in Knokke, het festival Midi-Minimes, de Zomer van Sint-Pieter in Leuven en het Klara Festival in Bozar.

  • zo 14 mrt 11:00 - 13:00
  Info & tickets
  • zo 14 mrt 11:00 - 13:00
  Info & tickets
 • zo 14 mrt

  PlastiekBERTRAND (4+)

  Kopergietery, KGbe & beeldsmederij DE MAAN

  Van Tati tot dada. Poëtische punk voor de allerkleinsten.

  Bertrand kijkt droevig toe hoe de mensheid in al hun plezier en met veel goede bedoelingen, de wereld langzaam lijkt om zeep te helpen. Tijd om in de massa aan rommel en afgewezen voorwerpen te zoeken naar de schoonheid van dit zogenaamde ‘niets’. De kapotte stofzuiger, die lelijke rok, een plastieken zak en zelfs mama’s oude broodrooster. Wat weggeworpen werd, komt tot leven. Wat niet meer mocht bestaan, krijgt terug een ziel.

  • zo 14 mrt 14:30
  Info & tickets
  • zo 14 mrt 14:30
  Info & tickets
 • do 18 mrt

  Man in de mist

  Het nieuwstedelijk

  Nooit eerder zo veel faillissementen’, kopte De Tijd over de eerste jaarhelft van 2019.

   

  Een gedreven ondernemer met een droom. Wanneer hij het familiebedrijf overneemt, lacht de toekomst hem toe. Hij heeft grote plannen, werkt dag en nacht, investeert hart en ziel. Tot zijn onderneming plots in woelig water belandt: achterstallige betalingen, onbegrip bij de schuldeisers, moordende concurrentie. Het gaat razendsnel.

  Een faillissement blijkt onafwendbaar - boeken toe, alles kwijt. Het stormt in zijn hoofd. Hij ziet geen hand voor ogen. Geen enkele andere uitweg dan een vlucht.

  • do 18 mrt 20:30
  Info & tickets
  • do 18 mrt 20:30
  Info & tickets
 • do 18 mrt

  Bijen in de (moes)tuin

  Joeri Cortens

  Over de bloemen en de bijtjes.

  Bijen zijn niet meer weg te slaan uit het nieuws. Het nut van bijen kan moeilijk overschat worden. Wereldwijd staan ze bekend als ijverige bestuivers van planten en landbouwgewassen. Ook in de moestuin leveren zij nuttig werk, gratis en voor niks.

  Joeri Cortens vertelt over verschillende soorten bijen en uiteraard ook hoe je deze bijen in je tuin kan krijgen en houden, hoe je voedsel en verblijf kan voorzien, zodat ze jou uiteindelijk helpen bij het kweken van groenten en fruit. 

  • do 18 mrt 20:30
  Info & tickets
  • do 18 mrt 20:30
  Info & tickets
 • do 18 mrt

  't Zal schoon zijn als het af is

  Adriaan Van den Hoof

  Een terugblik na twaalf jaar op het podium met muzikant en trouwe vriend Pelé aan zijn zijde.

  Noem het geen compilatie, noem het geen greatest hits en al zeker geen nostalgische bui. Maar na vijf succesvolle voorstellingen en twaalf jaar op het podium is Adriaan toe aan een terugblik, opnieuw met muzikant en trouwe vriend Pelé aan zijn zijde.

  Welke scènes hebben de tand des tijds doorstaan, welke zou Adriaan nu helemaal anders aanpakken?  Waar heeft hij naar eigen gevoel kansen gemist, en ziet hij nu wel een kans om ze te grijpen? Hoe komt zo’n voorstelling eigenlijk tot stand, en wat kunnen we daaruit leren over de persoon achter de speler? En wat vindt hij daar zelf nu eigenlijk allemaal van?

  In ’t Zal schoon zijn als het af is grasduint Adriaan door zijn verzameld werk, op zoek naar nieuwe betekenis en heldere inzichten - én die aanstekelijke lachkrampen die we na al die jaren van hem gewend zijn.

  “We don’t stop playing because we grow old, we grow old because we stop playing.”  – George Bernard Shaw

  • do 18 mrt 20:30
  Info & tickets
  • do 18 mrt 20:30
  Info & tickets
 • vr 19 mrt

  Kommil Foo & Brussels Jazz Orchestra

  Twee Belgische muziekreuzen slaan de handen in elkaar.

  Dat de gebroeders Walschaerts de afgelopen drie decennia prachtige liedjes hebben geschreven, hoeft geen betoog. Nummers als Ruimtevaarder, Kom hier dat ik u draag en De Volgende behoren tot het culturele erfgoed. In deze unieke samenwerking bundelt Kommil Foo de krachten met een bigband van wereldniveau: Brussels Jazz Orchestra. Een voorstelling als ode aan de ultieme vrijheid van jazz: Mich en Raf zingen, vertellen, spelen, struikelen, hakkelen en hijgen zich door hun songs en verhalen, BJO speelt... en hoe! De vertrouwde lach en traan van Kommil Foo met de geluiden, de muziek en de sfeer van een broeierige jazzclub in New York.

  • vr 19 mrt 20:30
  Info & tickets
  • vr 19 mrt 20:30
  Info & tickets
 • za 27 mrt

  À principiu

  L’ Alba (Corsica)

  Een innemend concert met Corsicaanse polyfone zang, een indrukwekkend instrumentarium en warme mediterrane arrangementen.

  Zes zangers-muzikanten die het authentieke Corsica alle eer aandoen, dat is de toverformule van L’Alba. Met respect voor de muzikale tradities van hun eiland verbluffen ze met eigen hedendaagse composities. Van bij de eerste noten vinden hun betoverende stemmen en instrumenten de weg naar je hart!

  • za 27 mrt 20:30
  Info & tickets
  • za 27 mrt 20:30
  Info & tickets
 • wo 31 mrt
  - onder voorbehoud -

  De Reuzendoder van Ernest Hemingway

  Thomas Janssens (Olympique Dramatique)

  Kroniek van een morbide verslaving, verteld door de belangrijkste getuigen: Hemingway’s vrouwen.

  Thomas Janssens schrijft een nieuwe tekst voor vijf topacteurs: Lois Brochez, Clara Cleymans, Mieke De Grootte, Dahlia Pessemiers-Benamar en Geert Van Rampelberg. Samen brengen ze de kroniek van een morbide verslaving verteld door de belangrijkste getuigen: Hemingway’s vrouwen.
  In één van zijn vele bekende brieven, gebruikt Hemingway een opvallend woord: “Alcohol was de Reuzendoder, waar ik zo vaak niet buiten heb gekund; of althans graag buiten had gekund.” Al hanteerden zijn drinkebroers andere begrippen, allen leken ze hun verslaving als wapen tegen dezelfde vijand in te zetten. Maar welke vijand was dat dan?

  • wo 31 mrt 20:30
  Info & tickets
  • wo 31 mrt 20:30
  Info & tickets
 • do 1 apr

  Je levensstijl als medicijn

  Reginald De Schepper - Julie Vanderlinden - Lieven Annemans

  Hoe kan jij zelf je gezondheid beïnvloeden. 

  We leven gemiddeld langer dan ooit tevoren. Maar helaas zijn er ook steeds meer mensen chronisch ziek. Diabetes, hart- en vaatziekten, kanker, mentale problemen en andere stressgerelateerde aandoeningen bepalen in ons land het leven van vele honderdduizenden mensen. Gelukkig is er ook goed nieuws: onderzoek toont namelijk aan dat je zelf heel wat kunt doen om chronische ziektes te voorkomen, of - als je al chronisch ziek bent - je levenskwaliteit kunt verbeteren of de ziekte zelfs omkeren.  

  Maar wat kunnen we nu zelf doen om gezond te blijven ? Waarom is onze slaap zo belangrijk en wat is de invloed van beweging op een goede nachtrust? Wat is het belang van preventie en welke kostenbesparing kan dit meebrengen? Deze vragen worden beantwoord op deze avond. 

  Info & tickets
  Info & tickets
 • di 6 apr
  VRIENDJESACTIE

  Dikke vrienden & Choums odyssee (3+)

  Twee straffe kortfilmcompilaties voor de allerjongsten over vrienden en vogels in allerlei soorten en maten.

  Dikke vrienden 

  Vrienden om avonturen mee te beleven, om je te helpen als je in de knoei zit, om eens flink boos op te worden. En dan… bots je zomaar op een bijzondere, nieuwe vriend.

  Diverse regisseurs - Animatiefilm - BE/FR/GE/MX/RU/TW - 2017 - Nederlands gesproken - 40’

  Choums Odyssee

  Choum, een uilskuiken, is minstens even schattig als dapper. Vastbesloten gaat hij op zoek naar een moeder. Zelfs als die moeder een alligator of een wasbeer blijkt te zijn.

  Regie Julien Bisaro - Animatiefilm - BE/FR - 2019 - zonder dialoog - 39’

  Vrienden heb je in allerlei soorten en maten: vrienden om avonturen mee te beleven, om je te helpen als je in de knoei zit, zelfs vrienden om eens flink boos op te worden. En dan… bots je zomaar onverwachts op een heel bijzondere, nieuwe vriend.

  Een diverse serie kortfilms uit de hele wereld, waarin ‘vriendschap’ het centrale thema is. Heerlijk om van te genieten voor het allerjongste publiek, samen met hun ouders of… hun vrienden!

  • di 6 apr 14:00 - 17:00
  Info & tickets
  • di 6 apr 14:00 - 17:00
  Info & tickets
 • wo 7 apr
  VRIENDJESACTIE

  Onward (6+)

  Trollen, centauren, eenhoorns? Tuurlijk bestaan ze. Kijk maar mee.

  In een moderne fantasiewereld vertrekken twee elfenbroers, de tieners Ian en Barley, op een buitengewone queeste om te achterhalen of er nog een beetje magie over is in de wereld. Zij hopen zo hun vader terug te zien en een dag met hem door te brengen.

  Deze nieuwste spruit van de Pixar studio’s neemt ons mee in een fantastische stadswijk die bevolkt wordt door trollen, centauren en eenhoorns.

  • wo 7 apr 14:00 - 17:00
  Info & tickets
  • wo 7 apr 14:00 - 17:00
  Info & tickets
 • do 8 apr
  VRIENDJESACTIE

  Mirai (9+)

  Handgetekende magische Japanse animatiefilm als een warme knuffel voor het gezin.

  Kun leidt een gelukkig leven met zijn vader en zijn moeder, tot de geboorte van een zusje de gevestigde orde komt verstoren. Zijn ouders hebben geen aandacht meer voor hem en dat kleine schepseltje werkt hem al snel op de zenuwen. Hij zondert zich meer en meer af in de tuin. Op een dag ontdekt hij er een magisch portaal waarmee hij door de tijd kan reizen. Zo ontmoet hij zijn moeder toen ze nog een kleine meid was, zijn overgrootvader als jonge man en zijn zus als volwassen vrouw! 

  • do 8 apr 14:00 - 17:00
  Info & tickets
  • do 8 apr 14:00 - 17:00
  Info & tickets
 • vr 9 apr
  VRIENDJESACTIE

  JoJo Rabbit (12+)

  Achter de façade van komische satire, een teder verhaal met een indringende boodschap.

  Jojo - 10 jaar oud en lid van de Hitlerjugend - woont alleen met zijn moeder sinds papa verdween. Op zoek naar steun en gezelschap vindt hij een denkbeeldige vriend in zijn grote held Adolf Hitler. In Jojo’s fantasie spelen ze samen, gaat Adolf mee op avontuur en krijgt hij van zijn mentor belangrijke levenslessen. Die rare fantasie botst frontaal met een nieuwe gebeurtenis in zijn leven: een Joods meisje dat bij hen thuis onderduikt.

  • vr 9 apr 14:00 - 17:00
  Info & tickets
  • vr 9 apr 14:00 - 17:00
  Info & tickets
 • vr 9 apr

  In Concert

  Grant Lee Philips (USA) + support

  De stem en smoel van Grant Lee Buffalo en het onsterfelijke Fuzzy.

  Grant Lee weet je, met één riff op zijn twelve-string guitar, nog steeds dieper te ontroeren dan een volledig symfonisch orkest. Zeker in combinatie met zijn stem, een uniek vocaal exemplaar zonder hoogtevrees. Phillips' uithalen verkennen met vrolijke weemoed elke vierkante centimeter van het rock-, folk- en countryspectrum.

  • vr 9 apr 20:30
  Info & tickets
  • vr 9 apr 20:30
  Info & tickets
 • vr 16 apr

  Festival De Grote Beslissing

  GROTE BESLISSINGEN met festivalfocus.

  Kom op een blauwe zaterdag, de laatste zaterdag van de paasvakantie, naar Westrand voor een blind date met jezelf, jouw eigen keuzes, met anderen die dezelfde keuzes maken (tot zover het gewone van cultuurbeleving), maar ook met een onwillekeurig samengesteld dagprogramma waarin je vooraf niet weet welke artiesten je zal ontmoeten en in welke volgorde. Evenmin weet je welke keuze die artiesten gemaakt hebben om met jou te delen. Zijn het bestaande nummers uit hun repertoire? Een speciaal geschreven tekst over beslissingen nemen? Een dansvoorstelling waarbij het publiek beslist hoe ze verder gaat? Weet wel dat je artistieke trip minstens 120 minuten duurt en dat je kiest voor een éénmalig parcours,  een unieke belevenis.

  • vr 16 apr 14:00
  Info & tickets
  • vr 16 apr 14:00
  Info & tickets
 • vr 16 apr

  Tribunal (7+)

  BRONKS & Ballet Dommage

  Kafka voor echt iedereen vanaf 7. Grappig en haarscherp. Boenk erop!

  Bizarre wetten en regels. Vreemde personages met een eigen taal en looppas. Formulieren, stempels en klassementen. Welkom in TRIBUNAL; een uit de hand gelopen universum waar men orde en overzicht wil bewaren, hoe chaotisch dit ook verloopt.

  Zak niet in elkaar. Hap naar adem. Loop op de toppen van je tenen. Laat het achterste van je tong niet zien. Voer uit en doe voort. Laad op en versnel. Bevries. Val vooral niet te hard op. Of net wel …

  • vr 16 apr 15:00 - 20:30
  • vr 16 apr 19:30
  Info & tickets
  • vr 16 apr 15:00 - 20:30
  • vr 16 apr 19:30
  Info & tickets
 • wo 21 apr
  - onder voorbehoud -

  Afscheid van een auto

  Het nieuwstedelijk

  Adriaan Van Aken neemt afscheid van zijn auto en van autobezit in het algemeen tijdens een bijzondere en langzame reis langs de Autoroute du Soleil.

  Een verhaal van afscheid. Van autobezit in het algemeen. En van één geliefde auto in het bijzonder.
  In 1982 reisden romancier Julio Cortazar en fotografe Carol Dunlop van Parijs naar Marseille. Via de Autoroute du Soleil. Aan boord van hun Volkswagenbusje Fafner.  
  Ze deden een volle maand over deze afstand omdat ze op elke snelwegparking die ze tegenkwamen een stop maakten. En op elke tweede parking de nacht doorbrachten! Deze absurd-poëtische reis resulteerde in de roman De Autonauten van de Kosmosnelweg

  In 2020 doet theater- en audiomaker Adriaan Van Aken deze reis over. Volgens hetzelfde reglement. Maar in zijn eentje, aan boord van zijn gezinswagen. Doel: na 30 dagen en 60 stops Marseille bereiken en daar zijn wagen van de hand doen. Om vervolgens een autoloos bestaan aan te vatten.

  • wo 21 apr 20:30
  Info & tickets
  • wo 21 apr 20:30
  Info & tickets
 • do 22 apr

  Dylan 80

  Guy Swinnen, Patrick Riguelle, Axl Peleman, Naomi Sijmons (Reena Riot), Bjorn Eriksson, Jan Hautekiet, Piet De Pessemier en Ron Reuman

  De legende wordt 80. Als elke gelegenheid goed is om Dylan te vieren, dan deze dus zéker!

  Blowin’ in the Wind, Mr. Tambourine Man, Like a Rolling Stone, Tangled Up in Blue, Make You Feel My Love: een lijst van Dylanklassiekers samenstellen is in wezen onbegonnen werk. Een eindeloos karwei, dat geen recht zou doen aan een oeuvre waarin zelfs minder bekende parels glansrijker schitteren dan diamant.

  Nobelprijswinnaar Literatuur Bob Dylan heeft sedert zijn 18e een parcours afgelegd dat uniek is en behoort inmiddels tot één van de grootste songschrijvers – en kunstenaars - van onze tijd. Het kruim van de Belgische muziekscene verzorgt dit grote verjaardagsfeest. 

  • do 22 apr 20:30
  Info & tickets
  • do 22 apr 20:30
  Info & tickets
 • do 22 apr

  Vroeger was de toekomst beter

  LAZARUS en Günther Lesage

  Gisteren was goed maar het is onherroepelijk voorbij, en dus stellen wij ons vandaag de vraag der vragen:waar is ons brein eigenlijk voor gemaakt?

  Het lijkt erop dat ons brein niet gemaakt is om aan introspectie te doen. Als dat wel zo was, dan zouden we er nu niet zijn  en zou u deze promotekst bijgevolg nooit lezen, laat staan dat er over een promotekst überhaupt sprake zou zijn. Zelfs het woord überhaupt zou waarschijnlijk niet eens bestaan. 

  Onze introspectieve voorouder zou opgegeten zijn door een leeuw, terwijl zijn onnadenkende, maar sneller reagerende neef naar een veilige plek was gevlucht om daar een speer te maken. 
  En als onze voorouders miljoenen jarenlang als niet-denkende zoogdieren hebben rondgelopen, waar hebben wij in de korte tijd van het ontstaan van het denken ons brein dan voor gebruikt? Denken we veel minder na dan we denken, behalve natuurlijk wanneer we erover nadenken? Kondigt de introspectieve mens een nieuwe stap aan in de evolutie van onze soort? En nemen wij vanavond dan alvast een voorsprong?  

  Deze en veel meer vragen worden in deze voorstelling eindelijk beantwoord.

  U wou gisteren al dat het morgen was.

  • do 22 apr 20:30
  Info & tickets
  • do 22 apr 20:30
  Info & tickets
 • wo 28 apr

  Club 1700

  Spinvis

  Na de memorabele passage van vier jaar geleden, is de buitenaards mooie wereld van Spinvis weer te bewonderen in intieme clubsetting.

  De titel moet nog even geheim blijven, maar het zesde album van Spinvis komt eind zomer 2020 uit. Liedjes waar zorgvuldig en met de meest liefdevolle aandacht is aan gewerkt, en om de rijke arrangementen live uit te voeren wordt er uitgepakt met een 6-koppig veelzijdig ensemble. Elektro-akoestische liedjes over stuntmannen, over een vriend met liefdesverdriet, over een kat die Picasso heet, over een roofmoord, kortom, op de licht surreële planeet Spinvis kan weer alles een liedje worden. Een concert met visueel spektakel en muziek om stil van te worden.

  • wo 28 apr 20:30
  Info & tickets
  • wo 28 apr 20:30
  Info & tickets
 • do 29 apr
  - onder voorbehoud -

  Alkestis

  Zuidpool

  Rake maar meedogende analyse van de mens anno 2021. Ibsen zoals u hem nog nooit zag, met een bijna exclusief vrouwelijke cast. 

  Aan het einde van zijn leven schreef de gevierde Noorse auteur Henrik Ibsen (1828-1906) drie prachtige en zeer persoonlijke stukken: 'De vrouw van de zee' (1888), 'Bouwmeester Solness' (1892) en 'Wanneer wij doden ontwaken' (1899). Ze behoren tot zijn beste en meest intrigerende werk.

  Auteur en regisseur Jorgen Cassier herwerkt deze teksten tot een geheel nieuw stuk. Hij bewees eerder dat zo'n uitdaging hem goed ligt: met 'kReon' maakte hij van vier Griekse tragedies een uiterst actueel, politiek beladen en door pers en publiek geprezen voorstelling.

  Met Ibsen als basis focust 'De grond onder hun voeten' op drie figuren. In een dorpsgemeenschap nabij de kust botst een jonge vrouw op de grenzen van haar liefde voor en huwelijk met een lokale (vrouwelijke) dokter. In een grootstad argwaant een succesvol architect in volle midlifecrisis de contouren van zijn eigen ondernemerschap en een nieuwe opkomende generatie. Na een rijk gevuld en welgesteld leven in het buitenland keert een gerenommeerde beeldhouwster op leeftijd terug naar haar geboortegrond, waar ze zich geconfronteerd ziet met haar nakende pensioen.

  Op de achtergrond spelen maatschappelijke ontwikkelingen zoals de erkenning van het homohuwelijk, opkomend (plattelands)toerisme, globalisering, vergrijzing, verstedelijking, neokapitalisme, de opkomst van het samengesteld gezin en de strijd van de mens met zijn natuurlijke omgeving.

  'De grond onder hun voeten' vormt een rake maar meedogende analyse van de mens anno 2021 en de zelf gegraven valkuilen van zijn psyche. Ibsen zoals u hem nog nooit zag, met een bijna exclusief vrouwelijke cast: Sofie Decleir, Evgenia Brendes, Marjan De Schutter, Taeke Nikolaï, Scarlet Tummers, Fania Sorel, Anne-Laure Vandeputte en Koen van Kaam.

   

  • do 29 apr 20:30
  Info & tickets
  • do 29 apr 20:30
  Info & tickets
 • vr 30 apr

  Lokale Helden

  Tijdens de week van de amateurkunsten bieden we een podium aan alle lokale helden van dit moment.

  Gloednieuw of ervaren muzikant, dj, zanger, singersongwriter, (cover)band, producer, …? Heb je een link met Dilbeek? Dan is er voor jou een podium tijdens Lokale Helden op vrijdag 30 april. Ongewone en verborgen plekken in Westrand worden voorzien van micro en versterker. Er is plaats voor elk genre, elke bezetting en alle leeftijden.

  Stel jezelf en je muziek voor in een e-mail naar lokalehelden@westrand.be.

  • vr 30 apr 19:00
  Info & tickets
  • vr 30 apr 19:00
  Info & tickets
 • do 6 mei
  -
  zo 16 mei

  Sinopia (8+)

  Studio Orka

  Reconstructie van wat (n)ooit goed was.    

  Twee zussen reconstrueren het huwelijk van hun ouders. Vol vuur en passie vertellen ze hoe ze elkaar voor het eerst ontmoetten, in het museum. Ze verbeelden zich hun eerste kus, daar op die bank voor dát schilderij. Een relaas van smoorverliefde mensen die zich ‘s nachts lieten opsluiten in het museum, om het mooiste kunstwerk ter wereld te maken: hun twee prachtige dochters. Samen met de zussen verliest het publiek zich in een liefdesverhaal dat ooit heel schoon begon. Om vervolgens af te brokkelen en luidruchtig uit elkaar te vallen. Vandaag vragen ze zich af wat er overblijft. En of het zinvoller is naar vroeger te kijken of toch maar beter naar de toekomst?

  • do 6 mei 19:30 - vr 7 mei 06:00
  • vr 7 mei 19:30
  • za 8 mei 15:00
  • za 8 mei 19:30
  • zo 9 mei 15:00
  • vr 14 mei 19:30
  • za 15 mei 15:00
  • za 15 mei 19:30
  • zo 16 mei 15:00
  Info & tickets
  • do 6 mei 19:30 - vr 7 mei 06:00
  • vr 7 mei 19:30
  • za 8 mei 15:00
  • za 8 mei 19:30
  • zo 9 mei 15:00
  • vr 14 mei 19:30
  • za 15 mei 15:00
  • za 15 mei 19:30
  • zo 16 mei 15:00
  Info & tickets
 • do 6 mei
  - onder voorbehoud -

  Le Nozze

  DESCHONECOMPANIE / Muziektheater Transparant

  Theatrale opera voor een breed publiek, gebaseerd op Mozarts opera Le Nozze di Figaro

  Drie acteurs en drie muzikanten spelen de opera Le Nozze di Figaro. Een man en vrouw met levenservaring en een fladderende jongen spelen alle twaalf rollen. Ze spreken in een taaltje gebaseerd op de muziek van W.A. Mozart en het libretto van L. Da Ponte. Met enkel de meest essentiële attributen bouwen ze het landgoed en huwelijk op van een graaf en een gravin, hun bedienden en aanverwanten. Om hun liefde nieuw leven in te blazen, verkleedt de gravin zich in de dienster waar de graaf een oogje op heeft. De graaf wil de eerste huwelijksnacht met de dienster doorbrengen en waant zich haar kersverse bruidegom. De jonge Cherubino lijdt aan verliefdheid en moet zich vermommen om de gravin te kunnen blijven zien. Iedereen moet zich verkleden in iedereen. 

  • do 6 mei 20:30
  Info & tickets
  • do 6 mei 20:30
  Info & tickets
 • vr 7 mei

  Geheugensteuntjes

  Christel Geerts

  Voor ik het vergeet… 

  Ik doe de deur van mijn huis open en besef dat ik in de supermarkt iets vergeten ben,... maar wat? Waar ligt mijn gsm nu weer? O, mijn sleutels, waar heb ik ze toch gelegd? 

  Veel 55-plussers maken zich behoorlijk wat zorgen over die kleine zwarte gaten in hun geheugen en denken dat dit alledaagse vergeten onvermijdelijk gepaard gaat met hun leeftijd. Niets is echter minder waar. Aan de hand van tal van voorbeelden legt Christel Geerts de werking van het geheugen uit en beschrijft de invloed van ons eigen gedrag hierop.

  Via ons gedrag kunnen we immers de werking van het geheugen beïnvloeden en optimaliseren. Aan de hand van tips en geheugentechnieken tonen de specialisten-auteurs wat u zelf kunt doen om uw geheugen te verbeteren.  

  • vr 7 mei 13:00 - 16:00
  Info & tickets
  • vr 7 mei 13:00 - 16:00
  Info & tickets
 • wo 12 mei

  The Courage to be Disliked

  de KOE

  Natali Broods speelt deze magistrale monoloog van de hand van Willem de Wolf. 

  In The Courage to be Disliked reist een New Yorkse vrouw tussen twee werelden: de rijkdom en het privilege die haar als een mantel omhullen, en “de andere kant”, de armoedige onderbuik van de stad, die zij observeert en in detail aan ons beschrijft. The Courage to be Disliked is een theatrale monoloog over welwillendheid en zelfbescherming, over idealisme en zelfzucht, over de vanzelfsprekendheid waarmee de wereld zich vormt naar wie het zich kan veroorloven, en wat daarbuiten aan werkelijkheid bestaat. Er is een bewustzijn, maar is dat een stap vooruit? Of een eindstation?

  Dit is een verhaal dat gaat over voorrechten
  maar het gaat ook over zelfinzicht denk ik
  over macht én kwetsbaarheid
  over de wil het goede te doen
  Over vurig gewenste zelfopoffering
  maar ook over de noodzakelijke bescherming
  De zelfbescherming

   

   

  • wo 12 mei 20:30
  Info & tickets
  • wo 12 mei 20:30
  Info & tickets
 • wo 19 mei
  - onder voorbehoud -

  Weird Tales

  KRAPP (Mats Vandroogenbroeck)

  Mats Van Droogenbroeck tast de grens af tussen fantasie en werkelijkheid. Wat, als hun monsterlijke hersenspinsels een eigen leven beginnen leiden?

  In de zomer van 1816 huren Lord Byron en zijn reisgenoot Dr. Polidori de beruchte Villa Diodati aan het meer van Genève. Ze verwachten vrolijk bezoek van Percy en Mary Shelley, maar het zomeruitje valt al snel in het water. Een eindeloze nacht trekt traag over het vasteland en Europa raakt in de ban van een apocalyptische kramp. Buiten regent het as en de temperaturen zakken onder nul, binnenblijven lijkt de enige optie. Uit pure verveling verzint het gezelschap dan maar griezelverhalen: Byron en Polidori bedenken de vampier; Mary schrijft het begin van Frankenstein; Percy valt flauw en staakt zijn halfslachtige poging. Maar waar gaat fantasie over in werkelijkheid? En wat als hun monsterlijke hersenspinsels een eigen leven beginnen leiden?

  • wo 19 mei 20:30
  Info & tickets
  • wo 19 mei 20:30
  Info & tickets
 • vr 21 mei
  -
  za 22 mei

  Sartre & De Beauvoir

  Sien Eggers & Frank Focketyn

  In Sartre & de Beauvoir kijken dé cultfiguren van het Franse existentialisme terug op hun leven en denken. En op hun turbulente liefdesrelatie. 

  Na SOCRATES, MARX en SPINOZA komt filosoof & theatermaker Stefaan van Brabandt met het vierde luik in zijn theaterreeks rond grote filosofen.

  Geen monoloog, maar een dialoog deze keer. En wel tussen het beroemdste koppel uit de geschiedenis van de filosofie. Frank Focketyn & Sien Eggers spelen Jean-Paul Sartre & Simone de Beauvoir.

  In Café de Flore aan de Boulevard Saint-Germain-des-Prés in Parijs speelde hun intellectuele leven zich af, omringd door schrijvers, kunstenaars en filosofen als Albert Camus, Giacometti, Picasso…

  Jean-Paul & Simonne waren publieke intellectuelen en iconische rolmodellen die het sociale, politieke en filosofische denken van een hele generatie bepaald hebben.

  Het existentialisme zoals het door hen werd belichaamd en uitgedragen was niet minder dan een heuse hype in Europa in het midden van de 20ste eeuw.

  Welke betekenis heeft hun filosofie vandaag nog? Is de feministische strijd waar de Beauvoir voor ijverde nog steeds actueel? En wat bedoelt ze met haar moraal van de dubbelzinnigheid? 

  Wat betekent het om authentiek mens te zijn? Waarom zijn we "gedoemd tot vrijheid"? En waarom zijn "de anderen" volgens Sartre "de hel"?

  In SARTRE & DE BEAUVOIR kijken dé cultfiguren van het Franse existentialisme terug op hun leven en denken. 

  Èn op hun turbulente liefdesrelatie.

  • vr 21 mei 20:30
  • za 22 mei 20:30
  Info & tickets
  • vr 21 mei 20:30
  • za 22 mei 20:30
  Info & tickets
 • za 22 mei
  - onder voorbehoud -

  Screws

  Alexander Vantournhout / not standing vzw

  Welke invloed heeft een bowlingbal op de bewegingen van een danser?

  Een bowlingbal heeft één functie. Hij dient om aan het eind van een glanzende houten baan zoveel mogelijk kegels omver te stoten. Wat als je de gebruikelijke omgeving wegdenkt? Screws zet de verhouding tussen lichaam en object op uiteenlopende manieren op zijn kop. Voorwerpen worden vastgemaakt aan het lichaam en bieden steun en grip, helpen om de performers in evenwicht te houden of net niet. Ze zorgen ervoor dat de zwaartekracht overwonnen kan worden of dat die net nog méér gevoeld wordt. Met behulp van o.a. ijssteigers, bowlingballen en anti-zwaartekrachtschoenen tarten de dansers in Screws de regels van de fysica.

   

  Samen met vijf dansers-acrobaten gidst Vantournhout je langs een parcours van, met elkaar resonerende, microperformances: van korte solo’s en duetten tot puntige groepschoreografieën. De vijf performers halen je uit je comfortabele zitje en zetten je als toeschouwer – letterlijk – in beweging. De locatievoorstelling neemt je mee op een parcours doorheen een bijzondere site. Wandel rond. Laat je meevoeren en kies zelf de hoeken van waaruit je de afzonderlijke miniatuurcomposities wilt bekijken.

   

   

  • za 22 mei 18:30 - 19:30
   Tickets
  • za 22 mei 20:30 - 21:30
  Info & tickets
  • za 22 mei 18:30 - 19:30
   Tickets
  • za 22 mei 20:30 - 21:30
  Info & tickets
 • vr 28 mei
  -
  zo 30 mei
  - onder voorbehoud -

  Swing

  Circus Ronaldo

  Circus Ronaldo's jonge garde met een aanstekelijke speelsheid, heerlijke dynamiek en blije opgewektheid 

  Met Swing maakt Circus Ronaldo de scene vrij voor een nieuwe generatie. Nanosh Ronaldo trekt samen met 5 jonge circusartiesten al hun registers open op maat van de onvervalste swingmuziek uit de jaren veertig. Tony Decap, de intussen wereldwijd bekende orgelontwerper construeerde speciaal voor deze voorstelling een groot mechanisch Decaporgel in de oude circus -en variété stijl van de jaren '40. Groots spektakel en kleine knipogen, swingende tonen en een vleugje verleiding. De aanstekelijke speelsheid, de heerlijke dynamiek en de blije opgewektheid van Circus Ronaldo's jonge garde laat je verliefd worden op circus zoals je het al lang niet meer zag. Het zestal van Swing charmeert niet alleen met hun humor en fratsen, maar ze laten je ook genieten van hun ongekunstelde authenticiteit.

  • vr 28 mei 20:00
   Tickets
  • za 29 mei 20:00
  • zo 30 mei 20:00
  Info & tickets
  • vr 28 mei 20:00
   Tickets
  • za 29 mei 20:00
  • zo 30 mei 20:00
  Info & tickets
 • ma 31 mei

  Kinderen en jongeren helpen bij verlies en verdriet

  Manu Keirse

  Kinderen en jongeren rouwen op hun eigen manier

  Verlies en verdriet, we worden er allemaal mee geconfronteerd. Vele volwassenen hebben het moeilijk als een kind of jongere kampt met een groot verlies. Maar hoe ga je ermee om? Je kunt onmogelijk vermijden dat kinderen en jongeren verlies en verdriet ervaren. Wel kan je leren attent om te gaan met hun pijn en hen helpen hun verdriet te verwerken. Een open communicatie is daarvoor erg belangrijk.


  Tijdens deze lezing reikt Dr. Manu Keirse handvaten en tips aan hoe je kinderen en jongeren kan helpen bij verlies, ernstige ziekte in de familie, echtscheiding of zelfdoding. 

  • ma 31 mei 20:00 - 22:00
  Info & tickets
  • ma 31 mei 20:00 - 22:00
  Info & tickets
 • zo 6 jun

  Heb je mijn zusje gezien? (2+)

  Hoge Fronten/Lieke Benders (NL)

  Een beeldende, muzikale en grappige voorstelling voor de allerkleinsten, naar het gelijknamige prentenboek van Joke van Leeuwen.

  Een kind zoekt zijn grote zus. Achter iedere muur komt weer een andere verrassing tevoorschijn. Hij vraagt aan iedereen die zijn pad kruist of die zijn zusje heeft gezien. Dat levert spannende ontmoetingen op, maar zijn zusje zit er helaas telkens niet bij. 

   

  Heb je mijn zusje gezien?

  Ze is groter dan ik. 

  Heb je mijn zusje gezien?

  Ze is groter dan ik.

  Ze heeft blauwe ogen.

  Heb je mijn zusje gezien?

  Ze is groter dan ik.

  Ze heeft blauwe ogen.

  En ze heeft een jas met zakken.

  Heb je mijn zusje gezien? is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Joke van Leeuwen dat in 2007 bekroond werd met De Gouden Penseel. Het ‘stapelverhaal’ wordt door Hoge Fronten / Lieke Benders bewerkt tot een beeldende, muzikale en grappige familievoorstelling voor de allerkleinsten (2+). De tekeningen van Joke van Leeuwen vormen de inspiratiebron voor de personages, de kostuums en het decor en ook de bezoekers en theaterzaal worden ‘verkleed’.

  Theatermaker Lieke Benders werkte eerder succesvol samen met Joke van Leeuwen.  Bij de voorstelling ‘Heb je mijn zusje gezien?’ gaat Joke een belangrijke rol spelen. We zien haar wellicht bij deze voorstelling op het podium als verteller.

  • zo 6 jun 14:30 - 17:20
  Info & tickets
  • zo 6 jun 14:30 - 17:20
  Info & tickets