• Speeltijd

  Za 7 apr 2018 ⋅ 20:30
  Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

  Prijzen

  € 14,00
  KaartsoortPrijs
  basisprijs € 14,00
  +65 € 11,00
  -21/dagstudent € 11,00
  lerarenkaart € 11,00
  DUOTICKET VALENTIJN RODE BOOM € 14,00

Ongekende Evidenties
Rode Boom

Een cross-over van theater, muziek en mentalisme waar toevalligheden zich ophopen tot magische ervaringen.

Het woord 'toeval' kan zoveel verschillende betekenissen hebben dat die elkaar opheffen en er enkel een lege ruimte overblijft. Kurt Demey, Joris Vanvinckenroye en Frederica Del Nero proberen in Ongekende Evidenties het 'toeval' uit te dagen om een glimp van zijn bestaan te vangen. Het publiek komt terecht in een cross-over van theater, muziek en mentalisme waar toevalligheden zich ophopen tot magische ervaringen. 

Het mentalisme ligt in de handen van het publiek, de gebruikelijke mentalist op de scène is niet te zien. Wat wel te zien is, is een virtuoze Joris Vanvinckenroye op zijn contrabas en Kurt Demey die probeert te begrijpen wat toeval en synchroniciteit is. Wat het publiek voelt, is dat de aarde stilletjes aan onder hun voeten wegglijdt terwijl ze zichzelf van de ene verbazing in de andere brengen.

"Open monden van verbazing. Verwonderde kreten. Ontroering in de ogen. Een staande ovatie. Belgisch kampioen goochelen, Kurt Demey, laat in zijn nieuwste voorstelling ‘Ongekende Evidenties’ alles aan het toeval over." - Liv Laveyne na de première in 'Accenten december' en het 'Cirusmagazine #45'.

"Af en toe kom je van die theatervoorstellingen tegen waarbij je niet weet wat je ervan denken moet. Meestal is dat negatief, maar bij ‘Ongekende evidenties’, de jongste voorstelling van Rode Boom, is dat absoluut het tegendeel. Je weet helemaal niet hoe mentalisme werkt of zelfs wat je precies (niet) gezien hebt, maar je houdt er magische vlinders in je buik aan over. Deze voorstelling over toeval belooft zowel bij jongeren als bij volwassenen liefde op het eerste gezicht." De Engelenbak 9/2/2016

Minimumleeftijd: 12 jaar

 

 Auteur, mentalisme, spel & scenografie Kurt Demey Compositie, muziek & spel Joris Vanvinckenroye Spel & dramaturgie Frederika Del Nero Hulp bij regie Cédric Orain Spel Benjamin Mouchette Lichtontwerp Janneke Donkersloot Techniek tijdens voorstelling Fabien Gruau & Satya Roosens Constructie decor Jeronimo Garcia Met speciale dank aan Peter Michel

duur voorstelling: 80 min. - geen pauze

Bekijk hier de trailer

Kalender

April 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Genres

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.