• Speeltijd

  Do 25 jan 2018 ⋅ 20:30
  theaterzaal (stoelkeuze)

  Prijzen

  € 12,00
  KaartsoortPrijs
  basisprijs € 12,00
  +65 € 11,00
  -21/dagstudent € 8,00
  lerarenkaart € 11,00

Mijn broer en ik
Pieter Verelst

Aanstormend talent dat wel eens vergeleken wordt met een combinatie van een jonge Hans Teeuwen en Wim Helsen.

Eerst en vooral zou ik willen zeggen dat ik vandaag heel heuglijk ben. Ondanks mijn povere uitkering en mijn broer’s luguber aanzicht, krijg ik vanavond eindelijk de kans om in het reine te komen met mijn broer. Een mens is niet gemaakt om alleen te zijn. Geen kwaad woord over mijn broer. Hij kan het ook niet helpen. Laten we dat afspreken.

In Mijn broer en ik laat de recentste winnaar van het Nederlandse Camerettenfestival, Pieter Verelst, een spervuur van verhalen uit zijn absurde universum op je los. Voor je het weet ben je aan zijn lippen gekluisterd terwijl hij immens beeldend vertelt over een boer en een mol, zijn jeugd in de “Anale driehoek” en … zijn broer. Combineer dit met zijn energetisch acteertalent en muzikaliteit, en je snapt dat deze voorstelling vooral veel te snel voorbij zal vliegen.

“Pieter is een geweldige acteur, die lekker in zijn energie zit en goed gebruikt maakt van zijn atletische lichaam. Soms blaast hij zichzelf op, soms maakt hij zich juist heel klein. Dat geeft zijn voorstelling een prettige dynamiek, die naadloos aansluit op de grillige inhoud.” - Jury Cameretten Festival (Juryprijs)

“Verrast van de eerste tot de laatste seconde, van zijn spannende opkomst tot zijn gevoelig slot. (…) Verelst zijn talenten zijn veelvuldig: piano en contrabas spelen, jongleren met taal, fysiek spel, publieksinteractie en zelfs beatboxen, hij kan het allemaal.”  - Jury Groninger Studenten Cabaretfestival (Persoonlijkheids- en juryprijs)
 
"Nooit maakte een beginnende comedian meer indruk in Vlaanderen" - De Standaard

"De energie, het absurdistische van het verhaal, het bijzondere taalgebruik, maken van “Mijn broer en ik” een cabaret voorstelling die ik niet heb willen missen."
- Theater paradijs

"Verelst heeft me anderhalf uur lang verrast, verbaasd en vermaakt. Chapeau." - Theaterkrant

"Een must see voor elke theaterliefhebber." - Musical Vibes

Tekst, muziek en Spel Pieter Verelst Eindregie Joost Laterveer Coaching Pieter Bouwman Met dank aan Pieter Hofman, Nick van Hintum & Milhelmer van Efferinck

duur voorstelling: 90 min. - geen pauze

Kalender

Januari 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Genres

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.