© Hugo Cordeiro

© Hugo Cordeiro

  • Speeltijd

    Za 21 apr 2018 ⋅ 20:30
    met nagesprek
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

    Prijzen

Mining Stories
Silke Huysmans en Hannes Dereere

Intrigerende reis naar aanleiding van een ecologische ramp.

Brazilië 2015. Een verwoestende modderstroom met giftig mijnafval veegt verschillende dorpen van de kaart om zich uiteindelijk in de 600km lange rivier Rio Doce te storten. Dat gebeurde op amper een paar kilometer van de plek waar Silke Huysmans is opgegroeid. In een regio waar drie op vier mensen in de mijnindustrie werken, voelt de ramp als een tabula rasa. Na twintig jaar keert ze voor het eerst terug, samen met haar artistieke partner Hannes Dereere. Daar interviewen ze betrokkenen en maken ze de gevolgen van de ramp van dichtbij mee. Terug thuis vullen ze de gebeurtenis aan met extra beschouwingen van o.a. de econoom Paul De Grauwe en de neuroloog Luc Crevits.

Mining Stories is geen whodunit, geen reconstructie van de ramp, maar een intrigerende reis doorheen een kluwen van persoonlijke verhalen en maatschappelijke thema’s die voor je ogen worden ontward. Theatermakers Silke Huysmans en Hannes Dereere zijn gefascineerd door de impact van landschappen en omgevingen op het dagelijkse leven. In hun werk vertrekken ze haast nooit vanuit de beschrijving van de mens zelf, maar vanuit de systemen, gebouwen en verhalen die mensen achterlaten.
 

 

Creatie Silke Huysmans en Hannes Dereere Dramaturgisch advies Dries Douibi Techniek Christoph Donse Decor Frédéric Aelterman & Luc Cools Productie Kunstenwerkplaats Pianofabriek, Bâtard Festival
Coproductie KAAP Met de steun van VGC en Sabam

Met nagesprek

duur voorstelling: 60 min. - geen pauze

Kalender

April 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Genres

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.