© FKPH

© FKPH

© Clara Hermans

© Clara Hermans

  • Speeltijd

    Zo 28 jan 2018 ⋅ 14:00
    eindtijd:18:00
    Westrand

    Prijzen

Familiedag: Mechaniekjes en Muziekjes (5-12j))

Een miraculeuze, curieuze en melodieuze namiddag!

Een familiedag over de wonderlijke wereld van robots en klanken. Een vrolijk samengaan van techniek en muziek. Heb je al eens een robot zien wenen? Al gehoord van vogels die toekomstmuziek maken? Stapte je al eens in een digitaal kunstwerk? Kom prutsen, zoeken en ontdekken!

> download het programma

VOORSTELLINGEN

Rooftopiger - BIRDER (6+)
Birder is een audiovisuele installatieperformance, een kruising tussen beeldende kunst, performance en een muziekoptreden. Hier wordt het gezang van futuristische vogelrassen bestudeerd. Samen met de professor en zijn assistenten ontdek je de verschillende vogels en hun eigenaardigheden. Elke soort draagt een toekomstvisie uit, samen spelen zij toekomstmuziek.

Post uit Hessdalen - PAKMAN (5+)
PAKMAN leeft sneller dan een muis kan klikken. Hij doorkruist het land om precies op tijd pakjes af te leveren. In de laadbak van zijn vrachtwagen mogen wij plaatsnemen voor een intense performance door jongleur Stijn Grupping en drummer Frederik Meulyzer. Samen onderzoeken ze het ritme waaraan deze tijd onderhevig is. Boem, klik, klap, daar komt weer een pak!

Tuning People - ROBOTS (6+)
Drie kleine robots met grote menselijke emoties. Een mechanische kopvoeter staat te trappelen om je te ontmoeten, een driepikkel deelt zijn grote verdriet en een motorisch aangedreven opneemvod danst zichzelf in hypnose.

LABO-VOORSTELLING
WIThWIT - WUNDERKAMMER (6+)

Zet je fantasie op scherp en ontdek hoe alledaagse voorwerpen een eigen leven gaan leiden in deze wonderkamer! Hang een ladder aan een matras en ze verandert in een zwembad. Een lichtvlek op het water wordt een blad papier. Het blad wordt een bootje dat wegvaart op... een zee van matras...

WORKSHOPS

Laura De Cloedt KUNSTLAB: OPTISCHE ILLUSIES
doorlopend

Ooit al gehoord van een Zoötroop of een Möbius? Ze behoren tot de curiositeiten van de optische illusies. Kunstenaars zoals Esher en Arcimboldo vonden ook hun inspiratie in de verrassende wereld waar niets is wat het lijkt. In het kunstlab kan jong en oud vrij komen experimenteren.

Lodewijk Heylen THE SELF-OPERATING NAPKIN
doorlopend

Gedurende de hele namiddag kan iedereen meebouwen aan een levensgrote complexe machine die een kettingreactie teweeg brengt. Als grote finale wordt aan het einde van de dag de machine geactiveerd!

Freija Van Esbroeck - STICKERKAMMER
doorlopend

Voor jullie ligt een lange rol papier met tekeningen van een lege kamer en stickers van allerhande voorwerpen en sculpturen. Fantaseer, plak en teken bij, werk samen aan een hele muur vol… wonderkamers!

ACTIEVE EXPO’S & ANIMATIE

AlexP - MAPP
doorlopend

MAPP staat voor Mapping At Private Properties. Een mobiel video mapping systeem dat vanaf een ouderwetse kinderwagen de muren er voortdurend anders uit laat zien.

leerlingen ABK en Laura De Cloedt - Papier Automata’s
doorlopend

De kinderen van het ABK (Atelier Beeldende Kunsten) hebben een technische kant van kunst leren kennen. Ze maakten een heel speciaal doosje, de Papier Automata. Deze kartonnen doosjes hebben geen elektriciteit nodig. Kom eens aan het wieltje draaien en ontdek hoe de Automata’s tot leven komen.

Kalender

Januari 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Genres

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.