• Speeltijd

  Vr 2 mrt 2018 ⋅ 20:00
  Westrand

  Prijzen

  € 8,00
  KaartsoortPrijs
  basisprijs € 8,00
  voorverkoop € 6,00

Festival CLUB 1700
met Blu Samu, Sea (Peoples), Jakomo, In Een Discotheek, BRUNA, Kloothommel

Op 2 maart klinkt het geluid van morgen door de gangen van Westrand. Eén avond lang wordt het dé plaats om nieuw, beloftevol muzikaal talent aan het werk te zien. Vijf veelbelovende jonge bands, verdeeld over twee podia, tonen wat ze in hun mars hebben. Alle vijf met een eigen geluid en karakter, en met een link met Dilbeek of Brussel.

Sea (Peoples)

Ook gekend als Sea Peoples of gewoon Sea. Een Brusselse band die lekker aanmodderde, tot ze deze zomer een EP opnamen bij producer Koen Gisen (Dans Dans, SCHNTZL). De plaat komt dit voorjaar uit in eigen beheer, een eerste single met bijhorende clip kan je hier beluisteren. De Seas modderen ondertussen verder, maar ook vooruit. Met zwoele, groovende indiepop.

Blu Samu

Rising star binnen de nog steeds florerende Brusselse hiphopscene. Afkomstig uit Antwerpen maar woont intussen in onze hoofdstad, en slaapt zelfs onder hetzelfde dak als de jongens van de uitstekende rapformatie Le 77. Verwacht je aan een energieke performance met stevige hiphop aangevuld met wat soulinvloeden. Reeds gezien op Couleur Café en AB met Niveau 4 en op Dour met Le 77.

BRUNA

Experiment-pop uit Brussel, Maastricht, Keulen en Hasselt. Klinkt even internationaal als de samenstelling van de band, met invloeden uit jazz, indie en folk. Eerste EP komt uit in eigen beheer op 15 februari (hier een voorsmaakje) en is voer voor fans van Julia Holter, Feist en Beach House. Geheime wapen: de stem van frontvrouw Ciska Thomas.

In een Discotheek

Het geesteskind van songwriter en performer Maya Mertens. De interstedelijke groep ontmoette elkaar in en rond de discotheken van de Benelux en is sindsdien onlosmakelijk met elkaar verbonden door hun gedeelde liefde voor de Electrosmart. Rauwe Nederlandstalige teksten schommelen voortdurend tussen weemoed en een energieke ode aan de imperfectie, begeleid door stevige beats en brutale elektronica. Het resultaat: guitige meezingrefreinen en explosieve dansmoves. Met Casper Van De Velde van SCHNTZL op drums, en winnaar van Jonge Muziek op Theater Aan Zee 2017.

Jakomo

Vierkoppige indiepopband uit Brussel rond slaapkamer-DIY-er Julien Tanghe, ook bekend van Tangerine en Denali Wrench. Hun debuut EP Breakfast kwam uit op Et!ket Records, klinkt redelijk tot zeer catchy en neemt je mee naar zonniger oorden. Voor liefhebbers van King Krule, Mac DeMarco en vroege Arctic Monkeys.

Kloothommel

Kloothommel is een stelletje ongeregeld waar je meteen beste vrienden mee wil worden. Lo-fi indie, soms zacht op z'n Elliot Smiths en Alex Gs en soms lekker meezingbaar à la Pavement. Met véél grapjes, zo laat de videoclip voor hun integrale album zien.

VVK: €6
Kassa: €8

Kalender

Maart 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Genres

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.