Aankomende voorstellingen

 • Speeltijd

  Westrand - feestzaal

  Prijzen

  € 13,00
  KaartsoortPrijs
  basisprijs € 13,00
  +65 € 13,00
  -21/dagstudent € 11,00
  met FRIS-pas € 8,00
  lerarenkaart € 13,00
  geannuleerd

FRIS stelt voor: Amatorski

Met zorgvuldig gekozen woorden en bescheiden gefluisterde klanken roept Amatorski een bijzondere sfeer op: muziek waarbij iedereen zijn eigen film maakt.

Amatorski is een bijzonder unieke band. Daar twijfelt niemand aan. Als geen ander weet de band veelzijdigheid te combineren met een consequent doorgetrokken en beklijvend geluid. Na het afwerken van een aantal soundtracks, een filmtournee, het multimediaproject Deleting Borders en een uitgebreide Europese tour, gooit Amatorski in 2014 eindelijk weer een nieuw album in de winkelrekken.

In 2010 werd iedereen verliefd op Amatorski’s debuut-ep Same Stars We Shared met daarop de radiohit Come Home. Een jaar later wist de eigenzinnige band iedereen te verrassen met het sfeervolle album tbc. Vervolgens ging Amatorski het bestaande repertoire internationaal promoten. Duitsland, Frankrijk, Spanje en de UK, maar ook Nederland, Slovakije, Zwitserland, Oostenrijk en Hongarije stonden op het programma.

Tussendoor schreef de band soundtracks voor een documentairereeks en een Nederlandse langspeelfilm en werden met het interactieve multimediaproject Deleting Borders de grenzen tussen muziek, web en visuals afgetast. De fans hebben dus drie jaar moeten wachten op een nieuw album. In april 2014 is het dan zo ver: Amatorski komt met de nieuwe plaat From clay to figures op de proppen. De band boetseerde een nieuwe verzameling nummers bijeen. Dat gebeurde op allerlei locaties, thuis, in de eigen studio, maar ook onderweg.

Inne Eysermans zonderde zich een paar keer af (in New York of Hamburg) en stuurde allerlei ideeën, flarden of probeersels door. Sebastiaan Van den Branden voegde nieuwe klanklagen en ideeën toe en beetje bij beetje kregen de songs door een voortdurende wisselwerking hun definitieve vorm.

Amatorski is een band die een voortdurend groeiproces doormaakt. Op de grens tussen weten en niet weten, groeit er een verhaal, worden abstracte gedachten concreet en tekent zich geleidelijk een muzikaal landschap af. De nieuwe songs klinken minder afstandelijk en meer open en hoopvol. De nieuwe Amatorski is toekomstgericht, zonder futuristisch te willen zijn. Amatorski is een band die niet alleen zijn songs, maar ook zichzelf voortdurend bijschaaft.

Kalender

April 2017
ma di wo do vr za zo
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Genres

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.