Phile Deprez

Chasse Patate (9+) (UITVERKOCHT)

Studio ORKA
vr 27 mei - za 28 mei
vr 27 mei
-
za 28 mei

 


Onovertroffen locatietheater over veerkracht, over iets écht willen en niet opgeven. Over dromers, vechters en veel te warm bier.

51º noorderbreedte, 3º oosterlengte, de gevoeligste plek van onze planeet. Alles zinkt er weg, niemand weet waarom. En in dat niemandsland, een café waar zelden iemand komt, maar wie komt, wil blijven. Omdat alles er mag zijn wat het is. Je mag er lachen, om dingen waar niemand anders om lacht, er mag - voetje voor voetje - gedanst worden. Je mag er zingen of stil worden. Chasse Patate biedt troost aan mensen die zich kost wat kost overeind houden, terwijl de grond onder hun voeten zompig wordt. Chasse Patate gaat over veerkracht, over iets écht willen en niet opgeven. Over dromers, vechters en veel te warm bier.

--

Locatie

De voorstelling gaat door in Sint-Gertrudis-Pede (Schepdaal).
We verzamelen aan de Gemeenschapslokalen van Pede en stappen van daar in groep naar de locatie van de voorstelling (ongeveer 10 min wandelen).

Adres Gemeenschapslokalen Pede: Lostraat 87L, 1703 Schepdaal 

--

In de pers

'intensiteit die authenticiteit geeft aan hun bewuste theatraliteit. Pijn is echte pijn, plezier is echt plezant. Modder én gele Bickysaus spetteren in het rond. Of hoe vuil theater toch heel mooi kan zijn.' (De Standaard) Lees meer.

'Een hartveroverend verhaal, verteld door een cast die de graszoden van het dak speelt in een decor dat op de ene na de andere visuele verrassing trakteert. Studio ORKA blijft met succes de droogkomische en poëtische zijde van het woord 'spektakel' verkennen.' (KnackFocus) Lees meer.

'Deze nieuwe ORKA is eenvoudig van opzet, maar in uitwerking lijkt het wel een ratrace. De acteurs lopen en vallen in de modderpoel die het huis opslokt, en de technici zorgen voor spannende special effects op het juiste moment. Studio ORKA maakt zijn naam weer waar, want ook dit decor zit vol verrassingen en technische hoogstandjes. We wachten erop, maar zijn toch verrast.' (Etcetera) Lees meer.

‘Grote emoties worden niet geschuwd. Verdriet is intens, vreugde is dolle pret. Maar bij Studio ORKA komt dat nooit als overdreven over. De gevoelens zijn echt en passen perfect in elkaar. De slotbeelden zijn om nooit meer te vergeten. Inderdaad, dit is vijf sterren waard.’ (De Theaterkrant) Lees meer

Lees het Juryrapport van Het Theaterfestival

--

Opmerking

Deze voorstelling is een co-presentatie tussen BRONKS en verschillende cultuurcentra. 

Credits

Van/met: Philippe Van de Velde, Martine Decroos, Dominique Van Malder, Julie Delrue, Titus De Voogdt en Janne Desmet 
Muziek Wim Deliveyne, Peter De Bosschere, Luc Waegeman 
Vorm Philippe Van de Velde, Kwint Manshoven
Coach Peter Monsaert
Productie Niels Leven, Maarten Naessens, Karen Van De Voorde
Kostuums Maartje Van Bourgognie, Elise Goedgezelschap
Techniek Lorin Duquesne
Copresentatie Kinderstreken Cultuurregio Pajottenland Zennevallei, Bronks, en CC Westrand.