Vijverfestival

13
jul
-
14
jul
  • 13 jul - 14 jul
    rond het gemeenteplein van Dilbeek
    gratis

Het Vijverfestival viert feest: op vrijdag 13 en zaterdag 14 juli is het gratis festival rond het kasteel van Dilbeek aan haar 15e editie toe. Meer dan ooit wordt alles uit de kast gehaald om de festivalgangers een onvergetelijke tweedaagse te bezorgen.

De Dilbeekse band Jakomo opent het festival op vrijdag. Ze verzorgen het voorprogramma van Johan Verminnen, een levende legende met een hart voor Dilbeek, die een show van meer dan een uur belooft met swingende hits en ingetogen klassiekers. Nog van de partij op vrijdagavond: Mensch, Erger Je Niet, het dj-duo dat de jongste jaren uitgroeide tot een absolute festivalfavoriet.

 

Zaterdag wordt naar goede gewoonte een versnelling of drie hoger geschakeld met optredens op twee podia, een kinderen tienerdorp, eetkraampjes uit alle windstreken en randanimatie.

 

Op het Vijverpodium schotelt de organisatie optredens voor van niemand minder dan Delvis, Douglas Firs, Bruna en Rhinos Are People Too. De headliner van het gebeuren is Daan, de meest eigenzinnige artiest van het land, een garantie op een feest. Na hem mag dj Touchez, onze streekgenoot, iedereen nog een laatste keer uit de bol laten gaan.

 

Op het Zuiden Zindert-podium wordt traditioneel gekozen voor bands die wat dichter aanleunen bij wereldmuziek. Zo is er hiphopper TheColorGrey (verkocht dit jaar Het Depot, Botanique en Trix uit), singer-songwriter Anysa, kindergroep Appelmoes en de heerlijk swingende bands Kel Assouf en Mamihlapinatapai. Onuitspreekbaar goed, die laatsten.

 

Net als vorig jaar pakt het Vijverfestival uit met een Familiewandeling op zondag 24 juni. Een ideaal moment voor gezinnen of families om met z’n allen leuk te gaan wandelen en ondertussen enkele opdrachten tot een goed einde te brengen.