Sue me Modderfokker

SKaGeN / Mathijs F Scheepers
vr 21
september
  • vr 21 sep
    20:30
    inleiding om 20:00 / première
    Cc Strombeek (stoelkeuze)

 Hilarische wraakoefening van Mathijs F Scheepers en muzikant Tim Clement.

Ik heb een heel goede buurman. Echt waar. Ik weet dat u de indruk zult krijgen dat dat niet zo is, maar ik heb in het echt een hele goede buurman. Dat is heel belangrijk, dat ik dat zeer duidelijk zeg. Dat heeft mijn advocaat ook gezegd. Dus om alle misverstanden te vermijden: Mijn buurman in het écht heet meneer Mortelmans, maar mijn buurman vanavond heet niet Mortelmans maar Mortélmans. Dat is iets helemaal anders, dat heeft mijn advocaat ook gezegd, hij heeft gezegd dat dat heel goed is, Mortélmans dat is duidelijk fictie, dat is een heel krachtige metafoor, de “sterfelijke man”, Mortél-man-s. Het is de verzinnebeelding van eenieder van ons want wij zijn allemaal sterfelijk. Voilà, dat wilde ik graag even op voorhand zeggen.

 

Na Survival of the Fittest en Garmisch-Partenkirchen kruipt Mathijs F Scheepers met grote graagte wederom solo op de planken, samen met kompaan Tim Clément, die de muziek verzorgt. Met Sue Me Modderfokker tackelt hij zijn verlangen naar wraak.

 

Sue Me Modderfokker. Over een zwangere vrouw met een lekke buik en een revolver in het verkeerde kastje. Over een veel te vroeg geboren jongetje met een gehavende linkerkant, een heel stille vader die in zichzelf lijkt te verdwijnen en een moeder die niet weet wat ze verkeerd heeft gedaan. Over de hond van Hitler en een dokter die maar niet komt. En helaas ook over een buurman die door dit alles heen walst.

Credits

Tekst, concept en spel Mathijs F Scheepers Muziek en techniek Tim Clement Decor Lidia Nagibina Kostuum Barbara de Laere