Mevrouw Bob

DE KOLONIE MT & HERMESensemble
do 11
oktober
  • do 11 okt
    20:30
    inleiding om 20:00
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Een echte dialoog tussen de tekst van Peter De Graef en de livemuziek van Bo Spaenc. Tania Van der Sanden speelt een succesvolle zakenvrouw die ongeneeslijk ziek wordt.

Life's a bitch. Niemand wordt geboren voor zijn plezier. Of per ongeluk. Allemaal komen we hier iets doen, iets leren. Van onszelf kennen we de pijnpuntjes. Maar van anderen vinden we gemakkelijk dat zij louter geboren lijken om plezier te maken en geluk te hebben. Zeker de welvarenden van deze wereld. De geprivilegieerden. Mevrouw Bob komt u de ogen openen.

 

Mevrouw Bob wordt een echte dialoog tussen tekst en muziek. Tania Van der Sanden speelt mevrouw Bob, een erg succesvolle zakenvrouw. Een ongeneeslijke ziekte manifesteert zich acuut.

 

Bo Spaenc componeert samen met Mathias Coppens de beklemmende score en speelt en zingt live. Net zoals mevrouw Bobs herinneringen klinkt de muziek soms ver weg, iel en schraal, dan weer helder en dichtbij. Het spitse marimba- en percussiewerk van Bo is complementair met de melancholie van de warme en soms schurende altviool van Marc Tooten. De klanken en ritmes zijn tegelijk zalf én zout op de wonde.

 

Peter De Graef schrijft een nieuwe tekst voor topactrice Tania Van der Sanden, die niet enkel bekend is van haar werk voor televisie (Vaneigens, In de Gloria, Het Eiland, De Ronde…), maar ook al decennialang een vaste waarde is in het Vlaamse theater. Sam Bogaerts coacht. Hij is een van de godfathers van het Vlaamse theater en werkt al sinds de jaren 80 geregeld met Tania samen (Who’s Afraid of Virgina Wolf; Eva, Hitlers lief).

© Pat Verbruggen
© Pat Verbruggen

Credits

Spel Tania Van der Sanden Compositie, muziektheatrale regie & livemuziek Bo Spaenc Altviool Marc Tooten (HERMESensemble) Tekst Peter De Graef Coach Sam Bogaerts Regie-assistentie Peggy De Landtsheer Vorm & licht Mark Van Denesse Additionele compositie Mathias Coppens (HERMESensemble) Kostuums Chris Snik Techniek Dries Bellinkx Met de steun van CC Berchem en de Belgische tax shelter

duur voorstelling: 90 min. - geen pauze

Bekijk onze thema's