Screen (16+)

Het nieuwstedelijk (met Rudy Trouvé en Mauro (ex dEUS), Simon Allemeersch, ...)
wo 31
oktober
  • wo 31 okt
    20:30
    inleiding om 20:00
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Screen houdt het midden tussen een film noir en een psychedelische afdaling in de hel. Theater, film en muziek doen perceptie, realiteit en tijd vervagen.

Een man verdwaalt in zijn dromen en weet niet meer wie of wat hij is. Hij ontmoet daarbij een alwetende Faustiaanse figuur met dubieuze morele waarden, die min of meer fungeert als zijn gids. Een Faust voor een wereld van groot uitgevallen pixels, complottheorieën en alternatieve feiten.

 

Huismuzikant Rudy Trouvé wil al vele jaren een 'theaterfilm' maken. In Simon Allemeersch vindt hij een ideale kompaan om 2D-filmmateriaal (zelfgemaakte animatiefilms) via projectietechnieken te vertalen naar 3D-omgevingen. Allemeersch & Trouvé schrijven het verhaal, een motie van wantrouwen tegen het leven zelf, en exploreren daarbij 'de logica van de onlogica'.

 

Rudy Trouvé is het meest gekend als zanger en gitarist bij bands als dEUS, Kiss my Jazz, Dead Man Ray, The Love Substitutees. Hij maakte muziek bij voorstellingen van Braakland/ZheBilding en later Het nieuwstedelijk, o.a. voor Dwaallicht, Hebzucht en Hitler is dood. Maar Rudy is ook een gediplomeerd kunstenaar die tekent, schildert en animatiefilms maakt. Hij leerde Simon Allemeersch kennen via het project Rabot 4-358, waarvoor hij muziek aanleverde.

 

Simon is kunstenaar en theatermaker die deel uitmaakt van het collectief Lucinda Ra. In 2006 won hij de prijs voor Jong Theater op Theater Aan Zee en werkte mee aan Het fantastische leven van de heilige Sint Christoffel zoals samengevat in twaalf taferelen en drie liederen, een voorstelling die geselecteerd werd voor theaterfestival en Circuit X en bekroond werd met de Roel Verniersprijs.

 

Dit is een 16+voorstelling.

Bekijk hier de trailer.

Lees hier de recensie uit De Standaard.

Lees hier de recensie van Newsmonkey. 

Bekijk hier de reportage van de jongerenreporters van de Singel. 

Bekijk hier de reportage op ATV. 

 

Duur: 115'

© Wannes Cre
© Wannes Cre
Rationeel krijg je er geen grip op, gevoelsmatig is Screen een weirde, intrigerende trip met heel wat humor. Hermetisch wordt het nooit, raadselachtig is het altijd. Misschien is dit geen spek voor ieders bek, maar Screen biedt wel een gedurfd, radicaal vormexperiment met een volstrekt unieke verbeelding.

Credits

Tekst, regie, film Rudy Trouvé & Simon Allemeersch Muziek Rudy Trouvé, Elko Blijweert & Mauro Pawlowski Livemuziek Blijweert & Mauro Spel Pieter Genard (live) & Warre Borgmans (video) Tekstbewerking Robert Johnson Gunter Nagels Techniek Kishan Singh, Thomas Verachtert Geluid Tom Buys Coaching Adriaan Van Aken Foto Wannes Cré Filmproductie Greet Van Pouck Filmopnames Fairuz Gaman, Thijs Tayjmans Film dans Chloé Beillevaire Productie Het nieuwstedelijk Coproductie De Singel , t,arsenaal/Lazarus, C-TAKT, Het Bos 

duur voorstelling: 115 min. - incl. fictieve pauze van 11 min. inbegrepen

Bekijk onze thema's