In Flanders Fields

Stefaan Degand, Werner Van Mechelen, Florestan Bataillie, Strijkkwartet Desguin
vr 9
november
  • vr 9 nov
    20:30
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Een muzikaal-literaire hommage aan de talloze slachtoffers van een vreselijke strijd.

In 2018 is het precies 100 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Eerste Wereldoorlog. Dat dergelijke oorlogsgruwel ook kunstenaars een eeuw geleden niet onberoerd liet en inspireerde staat buiten kijf. Daarvan getuigen de adembenemende meesterwerken die in deze periode het levenslicht zagen. Als rode draad doorheen dit pakkend concert weerklinkt aandoenlijke muziek die geschreven werd tijdens of met de oorlog als inspiratiebron. De componisten waren zelf allen actief tijdens de oorlog, of schreven een werk rechtstreeks beïnvloed door dit thema.

 

De pennenvruchten van Debussy, Hindemith, Ives, Barber en een creatie van de Belgische toondichter Luc Van Hove -speciaal gecomponeerd voor dit ensemble- zullen u honderd jaar terug in de tijd voeren naar de Vlaamse velden. Nauw daarmee vervlochten wordt een selectie poëzie en getuigenissen van soldaten en krijgsgevangenen gebracht.
Onder het motto ‘Nooit Meer Oorlog’ wil men de harten van de luisteraars veroveren en deze historische gebeurtenis herdenken.

 

Eén van Vlaanderens topacteurs Stefaan Degand en internationaal vermaard bariton Werner Van Mechelen worden hierin bijgestaan door het jonge, beloftevolle Strijkkwartet Desguin en pianist Florestan Bataillie.

 

Herbeluister hier een interview met Luc Van Hove op Klara.

Credits

Met Stefaan Degand (tekst), Werner Van Mechelen (bariton), Florestan Bataillie (piano), Strijkkwartet Desguin

duur voorstelling: 80 min. - geen pauze

Bekijk onze thema's