Safarmusic

Azzouz El Houri (MA)
za 24
november
  • za 24 nov
    20:30
    Dil'arte (stoelkeuze)

 Sublieme Arabische muziek in al zijn verscheidenheid.

Voor het concert gaan we samen eten! Geniet voor amper €5 van de Arabische keuken, met een maaltijd klaargemaakt door enkele families uit Dilbeek. Laat op tijd weten of je mee-eet via communicatie@westrand.be. Je kan komen eten tussen 19:00 en 20:00, in de hal van muziekschool Dil'Arte.

 

Azzouz El Houri (°Rabat, 1966) is muzikant, componist en musicoloog. Hij studeerde oriëntaalse luit aan het nationaal conservatorium van Rabat en ontving er de eerste prijs in 1991. El Houri’s honger naar nieuwe ervaringen, zijn open geest, gecombineerd met perfecte spelbeheersing, maken van hem een zeldzame en boeiende kunstenaar.

 

Hij herziet het Arabisch-Andalusisch erfgoed in zijn composities. Zijn muziek is sacraal maar zoekt ook nieuwe, meer moderne horizonten op. In zijn composities heerst een kracht die je meevoert naar een universum dat getekend is door verschillende muzikale stromingen. Marokko, El Houri’s geboorteland, is een brandpunt van de oosterse wereld en de Arabische muziek, een kruispunt van zowel de grote populaire stromingen als de klassieke oriëntaalse muziek. Azzouz El Houri brengt een vierkoppige band mee, met muzikanten die als geen ander de charme van hun instrument in de verf kunnen zetten.

 

Met Azzouz El Houri (luit), Abdelali Jazouli (percussie), Rachid Jazouli (percussie), Tamam Ramadan (ney (Arabische fluit)) en Bachir Aglaz (viool)

Credits

Met Azzouz El Houri (luit), Abdelali Jazouli (percussie), Rachid Jazouli (percussie), Tamam
Ramadan (ney (Arabische fluit)) en Bachir Aglaz (viool)

Bekijk onze thema's