club 1700

CLUB 1700: Flying Horseman

Voorprogramma: Ignatz
vr 14
december
  • vr 14 dec
    20:30
    staand concert
    Westrand - feestzaal

De nieuwe Flying Horseman is een gevleugeld meesterwerk ꟷ Focus Knack (*****). Klinkt als een romantische versie van Joy Division, Sonic Youth en Eels.

Onderdeel van:
CLUB 1700

De laatste jaren groeide het Antwerpse Flying Horseman uit tot een unieke band met een volledig eigen en zinnenprikkelende sound. Nog zo'n fabelachtig onvoorspelbaar project van Bert Dockx, één van Belgiës meest getalenteerde muzikanten.

 

Rooms/Ruins, hun vijfde studioalbum, is een album dat de luisteraar aanzet tot introspectie, alvorens hem of haar de kosmos in te schieten. Dockx en de zijnen klinken tegelijkertijd gefocust en dromerig; doelgericht en dubbelzinnig. Misschien is Rooms/Ruins een reflectie op een ongrijpbare realiteit en/of een losgeslagen samenleving, misschien is het een break-up-album met apocalyptische neigingen. Sowieso is dit zwoele, sfeervolle en intense muziek waarin een waaier aan invloeden op organische wijze samensmelt tot een begeesterend geheel.

 

Live vliegt Flying Horseman steevast nog wat hoger, en graaft het nog net iets dieper dan in de studio. Naast een groot aantal songs uit hun nieuw album, brengt de band op deze tournee ook een gulle greep uit hun backcatalogue.

 

Luister naar Room/Ruins op Spotify.

 

Voorprogramma is Ignatz, Belgiës ongekroonde grootmeester van de DIY folk en blues, en eigenaar van een heel eigen en intrigerend universum.

Credits

Met Bert Dockx (zang en gitaar), Alfredo Bravo (drums en percussie) Loesje Maieu – (zang, synths en percussie) Martha Maieu (zang, synths en percussie) & Mattias Cré (bas)

 

PROGRAMMA
20:30 Ignatz
21:30 Flying Horseman