Gesprek met de regen

Het nieuwstedelijk
za 15
december
  • za 15 dec
    20:30
    inleiding om 20:00
    Cc Strombeek (stoelkeuze)

Een persoonlijk verhaal over rouw en verlies in een hoogtechnologische wereld. Over opnieuw beginnen wanneer je leven tot stilstand komt. 

Een man en een vrouw verliezen hun dochter. Daags nadien krijgt de vrouw een aanbieding om in Singapore aan de slag te gaan als onderzoekster in de nanotechnologie. Ze besluiten voor het leven te kiezen. Ze laten alles achter en verhuizen naar Azië. Tijdens wandelingen door de moessonregens meent de man zijn dochter op te merken. Met haar te kunnen spreken. Hij ziet haar woorden in de regendruppels. Het geeft hem kracht. Hij neemt zijn vrouw mee uit het labo de moesson in.
 

Na bejubelde politieke stukken zoals Hitler is Dood, de trilogie Hebzucht, Angst, Hoop en recent Groupe Diane gaat Stijn Devillé voor de eerste keer een erg persoonlijk verhaal te lijf. Gebaseerd op de emoties en gedachten na een bijna-dood ervaring met zijn kind.
 

Voor Gesprek met de Regen bouwt Het nieuwstedelijk met het e-Media Research Lab van de KU Leuven een regenprinter. Die laat tekst en figuren regenen op het podium, en reageert in een fractie van een seconde op theatertekst. Het project won de Leuven MindGate Crossover Contest, en is één van de negentien innovatieve partnerprojecten, gesteund door minister van Cultuur Sven Gatz.

© Katrijn Van Giel
© Katrijn Van Giel

Credits

Tekst en regie Stijn Devillé Spel Tom Van Bauwel en Sara Vertongen Muziek Gerrit Valckenaers en Geert Waegeman Dramaturgie Els Theunis Productie Het Nieuwstedelijk Coproductie C-Mine Cultuurcentrum In samenwerking met E-Media Research Lab KU Leuven