publik festival

Wat (niet) weg is

Fien Leysen
zo 20
januari
  • zo 20 jan
    19:30 - 20:20
    Westrand

Inktuitwisser, stempelkussen. printerpapier, zijn het vertrekpunt voor een voorstelling over gemis, het menselijke geheugen en wat er overblijft van de dingen die voorbij gaan

In een brief aan de heer Jef Colruyt zoekt Fien op een speelse manier naar antwoorden op onbeantwoordbare vragen. Hoe ga je als persoon en als maatschappij het best om met ver-lies? Hoe lang mag missen duren? Heeft het zin om alles bij te houden en te onthouden? Kan je je leven in tekst en beeld vastleggen? En wat gebeurt er met ons wanneer we sterven?

 

Wat (Niet) Weg Is is een zoektocht naar troost en antwoorden, langs wetenschap en per-soonlijke anekdotes, in de vorm van een multimediale voorstelling. Elk van de 7 toeschou-wers krijgt de kans om het verhaal alleen te beleven, aan de hand van desktopbeelden, in-terviews, en een persoonlijke vertelling.

De voorstelling zit daardoor bijzonder dicht op je huid, verschroeit de haartjes en kruipt er-onder en vormt tegelijk een verzachtende balsem voor de brandblaren die ze achterlaat.
De Engelenbak

Credits

Tekst, vertelling, camera, montage Fien Leysen Decor en scenografie Manu Siebens, Fien Leysen, Hugo Moens Begeleiding Tom Struyf, Willem De Maeseneer, Geert De Vleesschauwer Mentor Rebekka De Wit Artistiek advies Bart Baele
Met speciale dank aan Benjamin AlbertijnI.h.k.v. puBLIK festival