Het bezoek

de Roovers / Muziektheater Transparant
do 24
januari
  • do 24 jan
    20:30
    inleiding om 20:00
    Cc Strombeek (stoelkeuze)

Een bijtende farce door de vier Roovers, samen met Warre Borgmans, Bert Haelvoet, Michael Vergauwen en de muzikanten van Les Âmes Perdues

Het failliete stadje Güllen staat een bijzonder evenement te wachten. 45 jaar geleden vertrok Claire Zachanassian er als arm meisje. Nu keert ze als de rijkste vrouw ter wereld voor een kort bezoek terug. De inwoners hopen dat ze met haar fortuin het verarmde stadje zal redden.

Claire wordt feestelijk ontvangen en treedt plechtig, compleet met koffers en een doodskist, de stad in. Na een toespraak van de burgemeester belooft zij het stadje 1 miljard. Maar eerst moet het onrecht dat haar hier ooit is aangedaan hersteld worden. In ruil voor het geld eist ze de dood van haar jeugdliefde, de kruidenier, Alfred Schil. De bevolking wijst het voorstel verontwaardigd af. Maar hoe lang kan een mens in nood weerstaan aan de verleidingen van het geld en aan de druk van de massa?

Dürrenmatt schetst een meedogenloos en grimmig beeld van de samenleving, van het wankele Europa en de onontkoombare gevolgen van het kapitalistisch systeem.

Het Bezoek is een bijtende farce, u feestelijk aangeboden door de vier Roovers, Warre Borgmans, Bert Haelvoet, Michael Vergauwen en de muzikanten van Les Âmes Perdues.

Credits

Van en met de Roovers Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Luc Nuyens, Sofie Sente
en met Bert Haelvoet, Warre Borgmans, Michael Vergauwen Tekst Friedrich Dürrenmatt
Muziek Les Âmes Perdues Naomi Beeldens, Isaak Duerinck, Alexandra Oppo en Ewout Lehoucq Scenografie Stef Stessel Dramaturgie Bram De Sutter Kostuums Pynoo Een productie van de Roovers en Muziektheater Transparant

Inleiding om 20:00