The Jo'Burg Sessions

The City's Song - geannuleerd
wo 6
februari
  • wo 6 feb
    20:30
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)
    geannuleerd

Na Ramallah een nieuwe muzikale documentaire over de stad Johannesburg.

Drie Belgische muzikanten, een filmmaker en een fotograaf vertrekken naar Zuid-Afrika en brengen een lied mee als geschenk. In Johannesburg ontmoeten ze singer-songwriters en muzikanten. Samen maken ze een actueel muzikaal en visueel portret van hun stad.

The City’s Song gaat op zoek naar de contrasten tussen de poëtische realiteit van de dichter en de naakte realiteit van de documentarist. Ze zet samenwerking en uitwisseling op poten en brengt een journalistiek met muziek als taal en beeld als drager.

Na het geslaagde traject van The Ramallah Sessions in Palestina (2016-2017) brengt The City’s Song Johannesburg in kaart. De link tussen beiden ligt voor de hand: Palestina zoekt een uitweg uit de impasse van de voorbije 100 jaar, Zuid-Afrika heeft de apartheid reeds afgeworpen en zoekt nog steeds naar een evenwicht.

Voor deze episode werkt The City’s Song samen met zangeres Stella Khumalo en o.a. bassist Mangaliso Nhlapo, percussionist Mabeleng Moholo en saxofonist/fluistist McCoy Mrubata, allen muzikanten met een grote nationale en internationale renomee binnen hun niche in het muzieklandschap. De raspaarden van de The Chai Connection hoeven in Vlaanderen geen voorstelling meer. Jeroen Knapen, Wouter Vandenabeele en bezieler Thomas Noël hebben hun sporen al langer verdiend.

Verwacht het onverwachte, in een filmisch concert dat je onderdompelt in de onderbuik van de Zuid-Afrikaanse muziek en je meeneemt langs de straten en wijken van deze superdiverse Afrikaanse metropool.

Credits

Thomas Noël (toetsen, gitaar), Wouter Vandenabeele (viool), Jeroen Knapen (gitaar), Stella Khumalo (zang), McCoy Mrubata (saxen, fluit), Mangaliso Nhlapo (bas), Mabeleng Moholo (percussie), Film & visuals Jonatan Lyssens, Fotografie Sammy Van Cauteren

 

--

 

Deze voorstelling werd geannuleerd wegens geen ondersteuning van de Vlaamse Gemeenschap, ondanks twee positieve beoordelingen van de Commissie.