Còig

Còig (Canada)
za 9
februari
  • za 9 feb
    20:30
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Flitsende muzikale nummers worden afgewisseld met vocale prestaties die voor kippenvelmomenten zorgen. Iedereen die hen live zag is vol van hun ontembare energie, muzikale kwaliteit en de unieke manier waarop traditionele muziek een hedendaagse invulling krijgt.

Met hun 3de CD “ROVE (2017)” cementeerde Còig zijn reputatie als een van de meest opwindende groepen uit Nova Scotia, Canada van het ogenblik. In Vlaanderen waren ze al te zien in oktober 2015 (CD “Five”) en december 2017 (CD “Carols”). In februari 2019 zullen ze -met nieuwe CD! – te gast zijn in 13 CC’s waarmee ze tegemoetkomen aan de vraag van hun fans.


De vier leden van de groep die ook individueel een mooie carrière hebben konden bij hun debuut in 2014 helemaal niet voorzien dat het zo een vaart zou lopen. Iedereen die ze ooit live aan het werk gezien heeft -van theaterpodia tot clubs en grote festivals – is vol van hun ontembare energie, muzikale kwaliteit en de unieke manier waarop traditionele muziek een hedendaagse invulling krijgt.

Zoals gebruikelijk in de Keltische muziek gaat er veel aandacht naar de instrumentale nummers en de kippenvel-momenten worden zuinig opgespaard voor de vocale prestaties van Rachel Davis en Darren McMullen. In februari 2019 zullen ze er dan ook helemaal staan voor het Vlaamse publiek!

Credits

Chrissy Crowley (fiddle) Rachel Davis (fiddle, zang), Darren McMullen (gitaar, mandoline, bouzouki, fluit, zang) en Jason Roach (piano)