Who's afraid of Virginia Woolf

de KOE
do 14
februari
  • do 14 feb
    20:30
    inleiding om 20:00
    Cc Strombeek (stoelkeuze)

Herneming wegens succes. Albee’s tekst is nog steeds even relevant en de bewerking van de KOE blijft een mijlpaal in hun 30-jarige bestaan.

Het toneel is donker. Gestommel aan de voordeur. We horen Martha's gelach. De deur gaat open. De lichten worden aangestoken. Martha komt binnen, gevolgd door George.
Na een faculteitsfeestje belanden Nick, een ambitieuze jonge hoogleraar, en Honey op het appartement van de oudere professor en zijn vrouw. Eerst zijn zij, net als het publiek, slechts toeschouwers, maar langzaamaan worden ze meegesleurd in de wrede mentale spelletjes die het koppel met elkaar speelt, verdwaald ergens op de schemerige grens tussen fictie en realiteit.

In 2005 bracht de KOE voor het eerst Who’s Afraid of Virginia Woolf, naar Edward Albee’s klassie-ker uit 1962. Met Martha en George slaat Albee het ideaalbeeld van de ‘American Dream’ aan diggelen: twee gedesillusioneerde mensen die zich aan de sleur van hun relatie trachten te onttrekken door het creëren van leugens en illusies. Meer dan 50 jaar na datum is Albee’s tekst nog steeds even relevant, en de bewerking van de KOE is nog steeds een mijlpaal in hun 30-jarige bestaan. In het jubileumjaar van de KOE in 2019 mocht deze herneming dan ook niet ontbreken!

Credits

Techniek, licht en decor Bram De Vreese Van en met Natali Broods, Peter Van den Eede, Michael Vergauwen en Tanya Zabarylo Originele bezetting Natali Broods, Peter Van den Eede, Karolien De Beck en Nico Sturm Tekst naar Edward Albee Scenografie origineel Hanneke van de Kerkhof Licht-decor origineel Jan Goedemé Geluidsdecor origineel Pol Geusens Techniek, licht en decor Bram De Vreese

I.k.v. 30 jaar de KOE

Inleiding om 20:00