Dil'arte Festival

za 16
februari
  • za 16 feb
    20:30
    Westrand - theaterzaal en feestzaal

De leerkrachten van muziekacademie Dil’arte steken de parking over en bouwen een groot feest in Westrand. Kom kijken naar jazz, blues, klassiek, swing en koor.

De 2de Adem 


De 2de Adem werd in 1984 opgericht door Marc Michael De Smet. Van 1992 tot 2001 was Filip Rathé de dirigent. Sinds oktober 2001 zingt het koor onder de leiding van Maarten Van Ingelgem en specialiseert het zich in het hedendaagse koorrepertoire van na 1950.
 

NEEMA

NEEMA deint op zeeën van jazz, gospel, blues en folk. Een stem, nu eens breekbaar, dan weer bluesy, en een pianist met het hart op de toetsen bewandelen samen een uitgepuurd pad. In zowel eigen werk als arrangementen van traditionals gaan Emilie Leysen (voc.) en Niels Verheest (pno.) steevast op zoek naar de onbevangen eenvoud. NEEMA raakt, kraakt, havent, heelt en bespeelt noot voor noot de weemoedige ziel.

 

Pamina

Een twintig jaar oud fluitenkwartet met Daniëlla Leleu, Christine Achten, Jo Jodts en Leen Indigne in de rangen. Het kwartet legt zich voornamelijk toe op originele composities voor fluit, met repertoire uit de renaissance, barok, classicisme en romantiek, 20e eeuw en eigen transcripties. Reeds gezien op Klara in het Paleis, Het Festival van Vlaanderen en Vijfsterrenreeks te Herent.

 

Zsa Zsa Zsu

Ze zijn eerder zeldzaam, bands die uit zo veel vrouwen bestaan. Zsa Zsa Zsu is zo'n zeldzaamheid. Een vijftal dat bewonderd wordt om hun muziek en instrumentale kunnen. Sinds hun EP Golden times speelde de band al over het hele land en ook hun debuutalbum Carrousel werd enthousiast onthaald op de radio. Verwacht avontuurlijke muziek vol zwoele stemmen en dansbare swingpop.