Den beer heeft mij gezien (voorheen Looking for Versjinin)

Sien Eggers, Jessa Wildemeersch, Sofie Palmers
wo 20
maart
  • wo 20 mrt
    20:30
    inleiding om 20:00
    Cc Strombeek (stoelkeuze)
    uitverkocht

 Humor, wanhoop en een nieuwe kijk op Tsjechovs Drie Zusters

Wat als de Drie Zusters van Tsjechov wél naar Moskou waren gegaan?
Wat als ze na honderd jaar wakker zouden worden vandaag?
Wat blijft er over van hun dromen en verlangens?
En van die van de drie actrices op het toneel?

 

Sien, Jessa en Sofie laten zich inspireren door Tsjechovs Drie Zusters en Rusland vandaag. In tegenstelling tot de zusters, dromend en berustend, nemen deze drie actrices het heft in handen. Ze trekken hun warmste jas aan en doen wat de Drie Zusters nooit deden, ze gaan naar Moskou. Want is het niet hoog tijd om de wereld in te gaan?

 

In Looking for Versjinin ziet u drie actrices in een poging de wereld te begrijpen, maar evengoed zichzelf. Want Jessa, Sofie en Sien zouden zichzelf niet zijn als ze niet af en toe de blik richten op elkaar. U stapt mee in hun reis, zoektocht en verbeelding. Wie hun eerste voorstelling ‘L’étude (nu slaat de chaos toe)’ zag, weet waaraan zich te verwachten: humor, wanhoop en een nieuwe kijk op oude teksten.

© Guy Kokken
© Guy Kokken

Het loont de moeite om De Afspraak van donderdag 7 juni te bekijken. Sien Eggers vertelt over hun trip naar Moskou, ter voorbereiding van het stuk en verklaart de wijziging van de titel.

Credits

Spel, concept en tekst Sofie Palmers, Jessa Wildemeersch en Sien Eggers Vormgeving Saskia Louwaard Met de steun van de Stad Leuven, Leuven Leest/30CC, de Arenbergschouw-burg, Passa Porta, Vlaams Fonds voor de Letteren, Theatre Union of The Russian Federation, FABRIKA Moskou en CehTheatre, Het Belgisch Consulaat in St. Petersburg Coaching Jan Eelen Productie ARSENAAL/LAZARUS