Nieuwe Maatjes X FRIS

kortfilm - muziek - theater
19 apr
20:00
  • vr 19 apr
    20:00
    Westrand - theaterzaal (vrije zit)

Westrand wordt op 19 april opnieuw een creatieve oase waarin jonge makers zich ongeremd kunnen uitleven. Deze editie komen film, theater en muziek aan bod van jonge makers waarin FRIS gelooft én die een groter publiek verdienen.

KORTFILM

Too Far Too Close – Margo Mot
Too Far Too Close verbindt de levens van een handjevol stadsbewoners. Zo dichtbij, maar toch zo onhandig in hun ontmoeting. Een zoektocht naar een verloren kat zet de personages in beweging, maar hun jacht tussen ramen, deuren, daken en muren is ook een zoektocht naar verbinding met hun afwezige geliefden. Een kortfilm over afstand, zowel mentaal als fysiek.

 

Girlhood – Heleen Declercq
Girlhood wil de grenzen openbreken van het stereotiepe begrip 'vrouwelijkheid'. Daarvoor keert Heleen Declercq terug naar haar kindertijd, wanneer ze zich vragen begint te stellen bij haar korte haren, ontbrekend bikinitopje en roekeloze boomgeklauter. Het resultaat van haar persoonlijke zoektocht is een mozaïekportret van jongeren die elk een facet weerspiegelen van zichzelf als jonge vrouw.

 

THEATER

Morgen werd alles anders – Yinka Kuitenbrouwer
Yinka Kuitenbrouwer maakt, net als in het bejubelde HonderdHuizen, een documentair project op basis van persoonlijke gesprekken en ontmoetingen, ditmaal met mensen uit verschillende generaties en verschillende culturen.

Samen met geluidskunstenaar Wannes Deneer creëert ze een intieme voorstelling over de toekomst en de prijs van vooruitgang. Yinka Kuitenbrouwer verweeft verschillende perspectieven en verhalen, van persoonlijke twijfels rond het moederschap tot ecologische maatregelen in Europa en de bouw van een dam in Zambia. Wat betekent vooruitgang, hoe gaan we om met de toekomst en welke verantwoordelijkheid hebben we zelf?

Morgen werd alles anders zal in september 2019 in première gaan. In Dilbeek toont Yinka de voorlopige stand van zaken.

  

Dit mini-festival is een samenwerking tussen Westrand, FRIS en Cc Strombeek. Het uurschema wordt later bekend gemaakt.

Programma

20:00 Girlhood – Heleen Declercq
20:30 Morgen werd alles anders – Yinka Kuitenbrouwer
21:45 Too Far Too Close – Margo Mot