A Love Supreme

Salva Sanchis, Anne Teresa De Keersmaeker / Rosas
27 apr
20:30
  • za 27 apr
    20:30 - 21:20
    inleiding door Erik Bogaerts om 20:00
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Absolute wereldtop, virtuoze jazz door te excelleren in de danskunst - In het kader van de Dag van de Dans 2019.

In A Love Supreme vertrekken John Coltrane en zijn muzikanten van een eenvoudige basisstructuur om een volstrekt vrije improvisatie op te bouwen die onophoudelijk grenzen verlegt. In 2005 creëerde Anne Teresa De Keersmaeker samen met Salva Sanchis een kwartet op Coltranes muziekstuk. Zijn jazz blinkt uit in de spanning tussen complexiteit en eenvoud. Dit uit zich letterlijk in de dans: improvisatie en compositie verweven zich tot ze in elkaar opgaan. In 2017 herwerkten De Keersmaeker en Sanchis A Love Supreme met vier jonge, mannelijke dansers. Deze uitgesproken vitale voorstelling werd één van de hoogtepunten van 2017 en haalde de selectie van het TheaterFestival. Geef je samen met de dansers opnieuw over aan Coltranes spirituele ode aan de goddelijke liefde!

 

 

Inleiding door Erik Bogaerts.

 

 

"Esthetisch, wervelend, speels en vindingrijk vormelijk, gevarieerd, superieur uitgevoerd. Ab-solute wereldtop. De Standaard riep de voorstelling uit tot de beste dansvoorstelling van het jaar" - De Standaard (****)"Puur genot voor oog en hart" - De Morgen (****)"A Love Supreme eert de virtuoze jazz door te excelleren in de danskunst" – Focus Knack (****)

© Anne Van Aerschot
© Anne Van Aerschot

Credits

Choreografie Anne Teresa De Keersmaeker, Salva Sanchis Dansers José Paulo dos Santos, Bilal El had, Jason Respilieux, Thomas Vantuycom Muziek A Love Supreme, John Coltrane Lichtontwerp Jan Versweyveld Kostuums Anne-Catherine Kunz Coproductie 2005 Rosas & De Munt/La Monnaie, Théâtre de la Ville Paris, Opéra de Rouen / Haute Normandie, Teatro Comunale di Ferrara | Co-productie 2017 Rosas & De Munt/La Monnaie Gesteund door de Vlaamse Gemeenschap 

i.k.v. Dag van de Dans

 

 

 

 

Duur voorstelling: 60 min. - geen pauze