ACHTER/AF

de KOE
13 mei
20:30
  • ma 13 mei
    20:30
    inleiding om 20:00
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

ACHTER/AF is de afsluiter van een seizoen van terugblikken op 30 jaar de KOE. We kijken we niet alleen terug op onszelf, maar ook op het terugkijken zelf.  

Mogen we al terugkijken, of is het nog te vroeg? Mogen we ons al een beetje met onszelf verzoenen? En is het eigenlijk wel zo’n goed idee om achterom te kijken? Kan dat eigenlijk wel: tegelijk achteromkijken en vooruitgaan? Hebben we liever een fantasie over wat zal komen, dan een herinnering aan hoe het was?

 

ACHTER/AF is de voorstelling na de voorstelling. Een stuk over opluchting en voldane vermoeidheid, maar ook over zelfhaat en gemiste kansen. Een stuk over nachtelijke ritten terug naar huis, heen en weer geslingerd tussen “waarvoor doe ik dit eigenlijk?” en “hiervoor doe ik het dus”. Een stuk tussen dronken uitgelatenheid en beschaamde stilte.

 

ACHTER/AF is een volle, gezellige avond, uitbundig en intiem als een nachtclub vlak voor sluitingstijd, met genode en ongenode gasten, gewenste en ongewenste intimiteiten, een boekpresentatie aan het begin en krokodillentranen aan het einde. Een avond vol herinneringen en hernemingen, vol confessies en conferences, vol oude liefdes, liederen, plannen en oud zeer. Met daar doorheen het steeds omslachtigere relaas van wat we al die jaren eigenlijk bedoelden.

 

ACHTER/AF is een permanente toegift. In ACHTER/AF geven we alleen maar toe.

 

"Na 30 jaar theaterteksten waagt de KOE zich eindelijk aan een boek: KOE DOET BOEK! Een boek dat de vraag stelt hoe de KOE een boek zou maken, een voorstelling op papier, een grillig en verrassend werk waarin Peter, Natali en Willem - met behulp van co-auteur en redacteur Wannes Gyselinck - u een unieke blik schenken op hun filosofie en werkwijze. Kortom: een jubileumboek zoals enkel de KOE dat maken kan. KOE DOET BOEK verschijnt op 7 mei bij uitgeverij Hannibal. De officiële prijs is €39, maar na de voorstelling zal het boek te koop zijn aan een gereduceerde prijs. Te betalen met cash, via de bancontact-app of via overschrijving.

Reserveer nu al een gehandtekend exemplaar

 

© Koen Broos
© Koen Broos

Credits

Van en met Natali Broods, Peter Van den Eede en Willem de Wolf Decor, licht en geluid Bram De Vreese en Shane Van Laer Productie de KOE Met de steun van de Vlaamse Overheid

Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale overheid met de hulp van Gallop Tax Shelter. In coproductie met Het Laatste Bedrijf

I.k.v. 30 jaar de KOE