Gansanders (7-12 jaar)

RASA
24
sep
-
6
okt
  • 24 sep - 6 okt
    Bibliotheek De Wolfsput
    gratis

Rasa brengt 8 werken van 8 illustratoren samen in een kunstkabinet. Dit kabinet is tegelijk kunstobject en pronkkast en toont werk van Kitty Crowther, Goele Dewanckel, Isabelle Vandenabeele, Nils Pieters, Xavier Truant, Charlotte Dumortier, Joris Thys en Ruth Dejaeger. Samen met deze vernieuwende jeugdillustratoren koos Rasa werk waarin het dier de hoofdrol speelt.

 

Een tafelgroot ganzenbord nodigt elk kind in de groep uit om actief te spelen en zo de symboliek van de dieren te onderzoeken en de kracht van de beeldtaal van de illustratoren te ervaren.

 

Wist-je-datje: archeologen vonden in de Egyptische koningsgraven gelijkaardige spellen terug! Het ganzenbord is een metafoor voor de levensweg, met hindernissen, uitdagingen en kansen op geluk.

Credits

Een bibliotheekproductie van RASA met het werk van Kitty Crowther, Goele Dewanckel, Isabelle Vandenabeele, Nils Pieters, Xavier Truant, Charlotte Dumortier, Joris Thys en Ruth Dejaeger Ontwerp Ganzenbord Katleen Vinck Ilustraties Ganzenbord Lies Jacques