ChitChat (4+)

Tuning People / Maas theater en dans
zo 18
november
  • zo 18 nov
    15:00 - 15:50
    Westrand - theaterzaal (vrije zit)

Een aanstekelijk, onvoorspelbaar, bewegend klankgedicht (of soms rockopera) voor kleuters

Boem, pats, bam, plonk, klonk, auw. In dit dansduet hotsen en botsen twee meisjes er grappig op los. Ze giechelen, lachen, proesten het uit, spelen, tetteren, dansen, ravotten, vechten en maken het weer goed. Ze bewegen als een twee-eenheid, elkaar voortdurend imiterend. Alles samen en dan weer uit elkaar. Onafscheidelijk en dan weer los. In en uit de pas. Roekeloos in de wereld en het leven.

 

Charlotte Goesaert en Karolien Verlinden maken een wervelende dansvoorstelling met bewegingen die variëren van heel zacht tot heel wild. Joost Maaskant begeleidt hen bij de creatie van de klanken en geluiden die gelijke pas houden, van klankgedicht tot rockopera. Jef Van gestel staat in voor de final touch.

 

Karolien en Charlotte over ChitChat:
“Wij zijn zelf nogal wild en lomp en merken dat ons impulsieve gedrag soms tot problemen leidt. Daarom is het fijn om in ChitChat alle dingen te doen die in het echte leven een beetje raar zijn. Er is geen barrière op het toneel. We creëren op speelse wijze een uitlaatklep voor al onze gekke opwellingen.”

 

Moniek Merkx (Maas theater en dans, Rotterdam) over depreview van ChitChat:
“Hun snelle klanktaal is briljant en ook hun gelijke bewegingen. Ze zijn meesters in exact hetzelfde doen en dan snel variëren. Met herhalende patronen en geluiden kunnen ze heel grappig spelen. Onder het kijken wil je zelf ook meedoen, hinkelen en springen.”

 

KUNSTENDAG VOOR KINDEREN

Vandaag gaat de zevende editie van Kunstendag voor Kinderen door in Vlaanderen en Brussel. Een dag waarop kinderen en hun ouders kunst in al haar disciplines kunnen beleven. Bij ons is iedereen vanaf 14:00 welkom om ons kunst- en cultuuraanbod voor families spelenderwijs te ontdekken!

Credits

Choreografie en dans Charlotte Goesaert, Karolien Verlinden Geluid Joost Maaskant Eindregie Jef Van gestel Kostuums Maartje Van Bourgognie Licht Gé Wegman Cocreatie Tuning People / Maas theater en dans