familiedag stormopkomst

Big Bears Cry Too (6+)

Irene Wool & hetpaleis & Miet Warlop
zo 27
januari

 Een grote beer, zwevende objecten, een razend spannende landing en kleurrijke explosies.

Big Bears Cry Too is een voorstelling over de kwetsbaarheid van de mens in het grote, ongrijpbare universum. Een reeks voorwerpen komt letterlijk de scène op gevlogen en zeggen iets over het individu in die wereld. Een groot, te groot, hart uit plastic dat enkel in te tomen valt door er een klein beetje lucht uit te laten. Een gigantische pil die je gelukkiger zou moeten maken, maar je in een toestand brengt waarin je jezelf niet meer herkent. Een beer die slachtoffer wordt van zijn té grote cuteness. We landen in een universum van gekleurde regen en oneindige tekeningen.

 

De theaterstukken van Miet Warlop worden internationaal geloofd om haar visuele originaliteit, eigenzinnige dramaturgie en absurde humor. Haar voorstelling Mystery Magnet speelde meer dan 120 keer over de hele wereld en ook Fruits of Labor was opnieuw een hit. Nu maakt ze bij hetpaleis haar eerste voorstelling voor kinderen.

 

Big Bears Cry Too belooft een visuele parel te worden die de verbeeldingskracht van kinderen zal uitdagen.

 

**** "Miet Warlops eerste voorstelling voor kinderen is explosief." - De Morgen (Evelyne Coussens)

**** "In Warlops wereld is de realiteit vloeibaar, transformeert alles voortdurend tot iets anders en brengt het besef van dat gebrek aan houvast een grote kwetsbaarheid met zich mee." - De Morgen (Evelyne Coussens)

***: "Maf, absurd, ongerijmd zoals we de afgelopen vijftien jaar van haar gewoon zijn. Vaak uitvergroot onlogisch, om net de zogenaamde logica van de wereld aan de kaak te stellen." - De Theaterkrant (Tuur Devens)

 

Masterclass met Miet Warlop op Culture Club

Credits

Concept en regie Miet Warlop Performer Christian Bakalov Productie Irene Wool vzw & hetpaleis Coproductie Vooruit, Gessnerallee Zürich, TJHP Centre Dramatique National Strasbourg, AUAWIRLEBEN Theaterfestival Bern Met de steun van Vlaamse Overheid, Stad Gent, Kunstencentrum BUDA , NTGent