familiedag stormopkomst

Klopotec Orkestra (6+)

Zonzo Compagnie
zo 27
januari

 Poëtisch slagwerkmirakel met wonderlijke windmoleninstallatie.

Bij een afgelegen Noors vissersdorpje staat een oud magisch houten huis: het Krakeslottet. De man die er woont verzamelt hout: prachtige stukken sloophout en bomen verteerd door de zee, aangespoeld op het strand, afbraakhout van oude huizen, schuren en boerderijen, gered van de sloop.

 

Hans Beckers, die met zijn intrigerende klankinstallaties al meermaals verbaasde, bezocht het betoverende Krakeslottet en bouwde er klopotecs – ratelwindmolens uit het noordoosten van Slovenië – met het oude hout, zodat elke klopotec een eigen karakter heeft. In de 16de eeuw werden de klopotecs gebruikt in wijngaarden om slangen te verjagen en druiven beter te doen rijpen. Nu bouwt Hans ze om tot een windmolenorkest dat het vertrekpunt is voor een nieuwe voorstelling van Zonzo Compagnie. Te midden van zijn zelfgebouwde windmolens gaat Hans Beckers een muzikaal gesprek aan met slagwerker Teun Verbruggen dat zal klinken als ratelende tongen en een doorslaggevend betoog dat roffelt als onweer.Storm op komst?

 

Zonzo Compagnie in coproductie met Kunstenwerkplaats Pianofabriek, Kaap, ChampdAction en ArtiJuli Kråkeslottet Senja.

Credits

Muziek en uitvoering Hans Beckers & Teun Verbruggen Concept Hans Beckers Techniek Pieter Nys, Gregor Van Mulders & Istvan Leel-Össy Installatiebouw Hans Beckers & Jasper Devillé (Wood to Play) Productie Zonzo Compagnie Coproductie Kunstenwerkplaats Pianofabriek, Kaap, ChampdAction en ArtiJuli Kråkeslottet Senja