Het Puin van Eden (10+)

Het Kwartier & fABULEUS
vr 22
februari
  • vr 22 feb
    19:30 - 20:45
    pasta vanaf 18:00
    Westrand - theaterzaal (vrije zit)

Voor jonge tieners. Over insiders en outsiders. Over meedoen of toekijken. Over de grenzen van fantasie. En de vervaldatum van vriendschap.

"Eén van de vele voordelen van de berg is dat je hier veilig bent."

 

Martha en Lukas komen dagelijks samen op een heuvel, ‘hun heuvel’, om hun verbeelding de vrije loop te laten. Aan hun vriendschap komt een einde wanneer Lukas naar het middelbaar gaat en nieuwe vrienden krijgt. In die nieuwe wereld is geen plaats voor spelen. En dus ook niet voor Martha. Achttien jaar later kijken ze elkaar ongewild weer in de ogen. Er ontstaat een onhandige pingpong tussen nu en het verleden.
Het puin van Eden is een herkenbare theaterproductie voor jonge tieners over opgroeien. Over hoe anderen je veranderen. Over de grenzen van fantasie. En de vervaldatum van vriendschap.

 

PASTAVOORSTELLING - Vergeet de avondstress en kom vanaf 18:00 rechtstreeks naar Westrand voor een heerlijke pastabeker van Lou's Plek! Een kleintje krijg je voor slechts 5 euro, een grote voor 8 euro. Je pimpt jouw pasta naar eigen smaak. Geen reservatie nodig, kom gewoon af voor een gezellig avondje uit met het gezin!

"Het Puin van Eden licht op een subtiele manier uit wat ons allemaal overkomt en ieders opgroeien tekent: het verlies van spel, van fantasie." (Evelyne Coussens in De Morgen)

Credits

Spel Arend Pinoy & Wanda Eyckerman Tekst en regie Freek Mariën & Carl von Winckelmann Decor en licht Timme Afschrift Muziek Ruben Nachtergaele Kostuums Nikè Moens Dramaturgie Peter Anthonissen & Ruth Mariën Productieleiding Kathleen Vogelaers Techniek Seppe Janssens Coproductie Het Kwartier & fABULEUS Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, het Vlaams Fonds voor de Letteren, de stad Leuven & CC Mechelen Met dank aan ARSENAAL/LAZARUS