De roofkes (6+)

Tal en Thee
wo 6
maart
  • wo 6 mrt
    17:00 - 18:00
    met aansluitend aperitiefje
    Westrand - theaterzaal (scène op scène)

Een zinderend verhaal over twee broertjes, een grote schervenhoop en bange moeders. Leve het spelende kind met zijn eigen universum: woest en groots.

Dat het overal gevaarlijk is
dat er scherpe dingen rondslingeren
dat weet iedereen, zeker de bange moeders
die houden hun kinders binnen of ingepakt

 

Maar de broers weten wel beter die weten dat alles wat openligt wel weer aan elkaar groeit soms nog beter dan ervoor
en dat je van elk korstje een beetje groeit
en misschien zijn al die beetjes bij elkaar wel genoeg

 

* roof (de; v(m); meervoud: roven) korst van een wond

 

De Roofkes is een zinderend broeierig verhaal over twee broertjes, een grote schervenhoop en bange moeders. Een woest muzikaal sprookje voor al wie (g)een broer heeft.

 

Tal en Thee legde een eigenzinnig parcours af en ontwikkelde de afgelopen seizoenen een geheel eigen unieke beeldende theatertaal. Met De Roofkes schakelt het gezelschap, dankzij een goedgekeurde projectsubsidie, een versnelling hoger en brengt het een zeer verscheiden ploeg van makers samen. De Roofkes wordt een uitgekiend georkestreerd universum; het publiek neemt plaats in een ingenieuze installatie en wordt zo volledig omgeven door video, animatiefilm, (poppen)spel, licht, muziek en geluid. Visuele vervoering voor jong en oud.

Credits

Concept & spel Maarten Van Aerschot & Reineke Van Hooreweghe Live muziek Peter Verhelst Animatie Jeroen Ceulebrouck Video Isaac Gozin Soundscape Evelien Dockx Poppen Evelien Meersschaut Technisch ontwerp Robbe Mols Met steun van de Vlaamse Overheid