De Blik van Bruegel

Levend Schilderij

i.s.m. WAUW
12 mei
14:00
  • zo 12 mei
    14:00 - 17:00
    Wolfsputten
    gratis

Figureer mee in een hedendaagse versie van een Bruegelschilderij en zet Dilbeek in de kijker!!

Naar een schilderij van Bruegel kan je uren kijken. Vervolgens kan je herbekijken, blijven ontdekken, grinniken, versteld staan, je vertrouwd voelen. Het is één groot feest vol vreugde en plezier, vol taferelen en mensen in een geënsceneerd landschap. Op zondag 12 mei gaan we de uitdaging aan om een hedendaagse versie te maken van een Bruegels schilderij. 

Het wordt een boeiende dag met leuke workshops en activiteiten (schilderen, wandelen, dansen, koken, …).We zijn op zoek naar heel wat figuranten die met activiteiten of attributen zullen verwijzen naar elementen, gebeurtenissen en figuren die belangrijk zijn voor Dilbeek. Van het geheel wordt een knappe foto gemaakt, maar ook een filmpje dat later kan bekeken worden als ‘levend schilderij’. Na het nemen van de foto sluiten we af met een gezellig buffet/picknick.

Je kan aan dit levend schilderij meedoen door je in te schrijven voor een gratis workshop, maar je kan ook gewoon inschrijven en op die manier laten weten dat je graag wilt figureren.

De dag ziet er als volgt uit: 14u briefing, 14u30 start filmopnames, 15u30 geregisseerde foto-opnames, 16u30 buffet/picknick.

Dit evenement wordt een unieke kans om onder begeleiding van een fotograaf, een cameraman, twee architecten en een choreograaf Dilbeek op de kaart te zetten. Een prachtig landschap in de Wolfsputten doet dienst als achtergrond. Deze foto krijgt nadien verschillende toepassingen, maar telkens met de bedoeling dat de kijker op een fijne en vlotte manier heel wat aspecten van Dilbeek kan ontdekken. 

Ook jij kan meedoen! We organiseren enkele workshops in het landschap waarvoor jij je kan inschrijven:

 

Workshop 'schilder een paard'
Ieder schildert een onderdeel van een paard, samen vormen deze schilderijen één groot paard, hiermee verwijs je naar de oude paardenrenbaan in de Saviowijk van Dilbeek.

Workshop 'modelschilderen of landschapschilderen'
Je plaatst je in het landschap en krijgt les in openlucht in modeltekenen of landschapschilderen. Het model van de dag is een bekende Dilbekenaar, het landschap is een vergezicht van de Wolfsputten. Deze activiteit vormt een verwijzing naar alle Dilbeekse kunstenaars.

Workshop 'schilderen voor kinderen'
Je schildert een dier dat terug te vinden iis op een boerderij, hiermee verwijs je naar de Kinderboerderij ‘Het Neerhof’.

Workshop 'stempelen'
In de voormiddag krijg je een initiatie stempelen en maak je je eigen stempel. In de namiddag verzamel je in het landschap van de Wolfsputten waarbij je aan de slag gaat met plantenpatronen die worden gestempeld op grote doeken. Deze doeken zullen de hoppevelden uitbeelden waarvan er nu nog enkele in Sint-Martens-Bodegem terug te vinden zijn.

Activiteit 'openluchtbuffet'
Dek, proef en bereid samen een grote openlucht picknick, waarbij we streekproducten in een nieuw jasje steken.

Activiteit 'gegidste boswandeling'
Samen met een gids ga je op stap in de Wolfsputten, ondertussen loop je doorheen het schilderij. 

 

Je kan ook deelnemen als figurant (we zijn op zoek naar o.a. voetballers, joggers, muzikanten, ...) of gewoon meewerken met de opbouw (logistiek, materiaal klaarzetten, figuranten plaatsen, ...). Hiervoor kan je ons een mailtje sturen met jouw interesse.

 

In het kader van De Blik van Bruegel - reconstructie van het landschap

Credits

DATA
zondag 12/05 van 14:00 - 17:00

 

DOCENT
diverse Westranddocenten

 

LOCATIE
Wolfsputten

 

TICKETS
gratis 

 

WAUW
Workshops d’Architectu(u)r(e) & Urbanisme - WAUW werd opgestart door Stephanie Vander Goten en Lotte Mattelaer. De WAUW-ateliers zetten kinderen, jongeren en volwassenen aan om de wereld van architectuur, stedenbouw en design te ontdekken.

 

PRAKTISCH
Als je een cursus volgt, bereidt je docent je voor. Daarnaast is iedereen welkom om te komen kijken of deel te nemen.