The only way is UP/CYCLING

i.s.m. Archeduc
zo 21
oktober
  • zo 21 okt
    10:00 - 17:00
    Westrand
    Niet verkoopbaar

Handen uit de mouwen tijdens UP/CYCLING, een evenement boordevol workshops en activiteiten in het teken van duurzaamheid.

 

Hoe duurzaam is jouw vereniging? Vul deze kleine enquête in:
ENQUETE: Hoe duurzaam is jouw vereniging?
Misschien win je wel de prijs voor duurzaamste vereniging of evenement! 

Laat je inspireren door de vele workshops. Sluit aan bij de doorloopateliers en maak van verloren materiaal de mooiste dingen. Breng je nieuwe scheutjes of oude planten naar het plantenasiel of ruil kleren die je niet meer draagt tijdens de swishing in voor een nieuwe garderobe.

 

Niets zomaar weggooien of nieuw kopen, maar ruilen of wegschenken is de boodschap! Ondertussen kan je smullen van een lekker duurzaam hapje en drankje met producten die je lokaal kan vinden.

 

We sluiten af met de voorstelling Braempraat over ‘het lelijkste land ter wereld’, een aanklacht tegen de bouwwijze in België en hoe het ook anders kan.

 

 

PROGRAMMA

10:00 - 13:00
WORKSHOPS

Maak je ecologische foodwrap - Maak zelf natuurlijke verzorgingsproducten - Minimaliseer meer - Initiatie lasercutting: ontwerpen en laseren van kleine objecten

 

12:00 - 16:00
SWISHING

Ruil je eigen kledingstukken in voor een nieuwe outfit! Je kan kledij binnenbrengen van 12u tot 14u. Het swishen zelf kan pas vanaf 14u Inschrijven via www.swishing.be.

 
13:00 - 17:00
DUURZAAM CAFÉ

Geniet van een lekker hapje en drankje van eerlijke en/of lokale partners. Kom voor de Soep schotelt verse soep voor. Voor de (h)eerlijke drankjes zorgt de Wereldwinkel. De Buurderij brengt broodjes en dessertjes mee van lokale handelaars.

 

13:00 - 17:00 

DOORLOOPATELIERS
i.s.m. Duurzaam Milieu, Archeduc, Maakhangaar, …

In deze ateliers loop je binnen en buiten. Leer nieuwe technieken aan en herontdek je creatief talent. Wat mag je zoal mag verwachten: accessoires maken van oud leer, origami portefeuilles van stalen behangpapier, duurzaam cadeautjes inpakken, handlettering op labels, oude kledij opleuken met een stempel,…

Kinderen kunnen ook mee aan de slag!

 

STEAMACHINE - Het mobiele fablab

In dit mobiele fablab kan je zelf aan de slag gaan met moderne technologieën als lasercutting, 3D-printen en CNC milling. Voor creatieve techneuten, handige Harry's en nieuwsgierige vogels!

 
POP-UP MARKT

Op de pop-UP markt vind je alles wat te maken heeft met een duurzame levensstijl. Laat je inspireren door de standhouders en initiatieven. Ben jij ook bezig met geupcyclede accessoires, decoratie, duurzame voeding, ecologisch tuinieren … ? Schrijf je in voor 21/09 en wij zorgen voor een standje.

 

PLANTENASIEL
In het plantenasiel worden ongewenste en verwaarloosde planten opgevangen, verzorgd en van een nieuwe thuis voorzien. Heb jij teveel planten in huis, een overschot aan scheutjes of zin in een fris blaadje? Hier kan je planten binnenbrengen en/of adopteren.
 

INZAMELPUNT
In de inkomhal van Westrand kan je van 15 tot 25 oktober terecht met inktcartriges, batterijen, kapotte lampen, plastiek dopjes (van PETflessen), oude gsm’s en opladers, gezelschapspellen (in goede staat), LP’s (oude platen), kleine huishoudtoestellen (kruimeldief, broodrooster,...) en planten waar je al lang vanaf wil.
 

14:30
UITREIKING DUURZAAMHEIDSPRIJS

Hoe duurzaam is jouw vereniging? Milieuraad Dilbeek vraagt alle Dilbeekse verenigingen om een duurzaamheidsenquête in te vullen en samen stappen te ondernemen om verantwoord om te gaan met energie, water, voedsel en afval. Misschien win je wel de prijs voor duurzaamste vereniging of evenement! 

 

Nieuwsgierig hoe jouw vereniging het doet? Vul deze kleine enquête in:

ENQUETE: Hoe duurzaam is jouw vereniging?

 

 

16:30
VOORSTELLING BRAEMPRAAT met Dimitri Leue

Klik hier voor tickets en info

  

Honger na de voorstelling?
Lou’s Plek opent uitzonderlijk de deuren na de voorstelling voor een “Sharing buffet”. Veggie Salades, carpaccio’s, warme of koude pasta’s, hartige taarten en stoofpotjes. Lou's Plek maakt alles klaar, jij schept zelf op naar keuze.

PP : 25 Euro (excl. drank). Enkel via inschrijving naar hello@lousplek.be voor 18/10.