PARABEL

Een theaterproductie van A tot Z gemaakt door jongeren
22 sep
-
30 mei

Kunstenaars en jongeren uit de (west)rand van Brussel ontmoeten elkaar rond het schilderij De Parabel van de Blinden van Pieter Bruegel.

GEZOCHT: Jongeren (+15) die iets op, naast, achter, boven, voor en na het podium willen doen. Handig of niet, speler of schrijver, lichtvrouw of geluidsman, grimeur of decorontwerper, videast of muzikant. Iedereen is welkom zolang er passie is!

 

We werken aan een parabel* over ons en ook wel over Bruegel, vooral zijn blinden dan en of dat schilderij** ons nu nog iets zegt.

 

DOCENTEN
Met professionele steun, les en coaching: acteur Luc Nuyens (de Roovers) begeleidt de groep samen met actrice/dramadocente/talentencoach Griet Boels en brengt de andere Roovers mee. Paul Verrept schrijft de tekst.

 

DATA
zaterdagvoormiddag september – mei
De eerste maanden krijg je les van de beste theatervaklui in diverse disciplines, daarna kies je je specialisatie. We maken met zijn allen een voorstelling met alles wat erbij hoort. De voorstelling wordt daarna een aantal keren gespeeld.

 

Reeds gekende data
22/09 START met Luc Nuyens en Griet Boels (theater Westrand)
29/09 Theatertechniek met Anton Van Haver
06/10 Workshop communicatie
13/10 Theaterworkshop met Robby Cleiren (de Roovers)
20/10 Theatervormgeving en kostumering met Lieve Pynno
3/11 Videotechniek met Eric Engels (muzikant kapitein Winokio, techniek de Roovers)
10/11 Graficus Tom Hautekiet

 

INSCHRIJVEN
Meedoen is gratis, graag wel een ticket reserveren via de ticketlink. Heb je nog vragen? Bel dan gerust naar Wim Van Parijs of Laura Van Dijck (via Westrand: 02/466 20 30). 


__

* Vergelijkingsverhaal of gelijkenis met meestal een vrij simpele verhaalstructuur. De afloop van zo’n verhaal is meestal verrassend en zet de toehoorder op het verkeerde been.
** Tempera op doek in ca. 1568 geschilderd met de kerk van Sint-Anna-Pede op de achtergrond.

Credits

Het project is een samenwerking tussen twee cultuurcentra (Dilbeek en Ternat), jeugddiensten, een academie, een theatergezelschap en een auteur.

 

Met de steun van de Vlaamse Overheid