Weg van Klassiek dag 1

Ommegang door het vlinderlandschap

Reinoud Van Mechelen & A Nocte Temporis
vr 24
augustus
  • vr 24 aug
    15:00 - 22:30
    Bellingen

De jaarlijkse ommegang voor de Heilige Drogo doet nog steeds de ronde. En er zijn de prachtige hoeve en kerk die wat verweesd in het landschap staan. De laatste getuigen van de eertijds indrukwekkende Abdij van Bellingen die haast volledig verwoest werd. Ook in het landschap zelf is heel wat groots verleden verdwenen want hagen, boomgaarden en poelen werden in de jaren ’70 met een grootschalig landbouwproject uitgewist. Maar in Pepingen en Bellingen keert stilaan het tij! De gemeente profileert zich als vlindergemeente en maakt werk van sensibilisering én concrete natuuracties voor de Sleedoornpage en andere typische vlinders uit de regio.

 

 

Vlinderwerkgroep Thecla van Natuurpunt neemt ons mee op een ‘ommegang’ door het landschap met nadien een avondmaal tussen de zwaluwen van abdijhoeve Cantimpré. Deelnemers aan de wandeling ontvangen de nieuwe kaart van Wandelnetwerk Pajottenland.

 

Programma

15.00 – Vlinderwandeling (ca. 5 km) in Bellingen
18.00 – maaltijd in abdijhoeve Cantimpré
20.00 – Bellingen, Abdijkerk: ‘La Sérénade burlesque’

 

 

A Nocte Temporis (Reinoud Van Mechelen, tenor; Anna Besson, traverso; Varoujan Doneyan, viool; Salomé Gasselin, gamba; Philippe Grisvard, klavecimbel)

• Marin Marais, Ouverture uit Pièces en Trio pour les Flutes, Violon, & Dessus de Viole
• Nicolas Racot de Grandval, Rien du tout
• Jean-Philippe Rameau, Troisième pièce de clavecin en concert
• Laurent Gervais, L’Hiver
• Laurent Gervais, Ragotin ou la Sérénade Burlesque

 

 

A Nocte Temporis serveert een reeks komische cantates, met als hoogtepunt in het genre de ‘Sérénade burlesque’ van Laurent Gervais, over de lotgevallen van de dwaze dwerg Ragotin. Tijdgenoot Nicolas Racot de Grandval lapt in ‘Rien du tout’ de conventies aan zijn laars en laat de zanger dialogeren met een fictief publiek.