Mountain

Een ode aan de bergen
di 23
oktober
  • di 23 okt
    20:30 - 22:00
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Mountain, een documentaire met adembenemende beelden van bergen – en de zwaartekracht tergende toeren die onze soortgenoten er zoal op uithalen.

 

Spectaculair genoeg om je van je stoel te doen vallen van verbazing – ware het niet dat je je er al aan hebt vastgeklampt alsof je leven ervan afhangt. Bij het filmticket zouden ze een karabijnhaak en pikhouweel moeten meegeven: doodsangsten sta je uit. Het is een must om Mountain op groot scherm te zien: je hebt geen kermistrucjes als 5D nodig om een publiek te laten duizelen. Met montage kom je ook al een heel eind.

 

Maar Mountain is meer dan dat. Het is ook de romantische zoektocht naar het sublieme, het verlangen om overdonderd te worden. Die mengeling van plezier en angst, die catharsis van de bovenste plank. Wat komen ze mooi in beeld in deze montage van beelden door drones, helikopters en actiecamera’s. En voeg daar nog eloquente filosofische bedenkingen aan toe uit het boek Mountains of the mind, verteld door Willem Dafoe. De bergen dwingen onze bewondering af.

Credits

Regie Jennifer Peedom - Australië - Documentaire - 2017 - 74'