Love, Simon

Combinatie van romantische komedie, maatschappelijk geëngageerd tienerdrama en coming of age
di 20
november
  • di 20 nov
    20:30 - 22:30
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

"Prachtfilm." - Humo  

Simon Spier is zeventien en hij is een perfect normaal kind van zijn tijd, zij het aan de bovenste kant van middle class. Oudste zoon van succesvolle ouders, stijlvol en welopgevoed. Hij weet al langer dat hij op jongens valt: hij had een crush op Harry Potter. Wat hem ‘anders’ maakt is niet zijn geaardheid, maar wel dat hij zijn geaardheid geheimhoudt – een belangrijke nuance. Simon weet dat zijn ouders en vrienden er geen probleem mee zullen hebben. Pestkoppen? Die zijn er, maar niks om bang voor te zijn. De homoseksueel als slachtoffer, daar gaat het deze keer niet over.

 

Simon begint aan een innige anonieme correspondentie met een andere jongen. Niet zo bijzonder, maar wanneer iemand een screenshot van hun mails neemt en ze openbaar dreigt te maken, schrikt hij. Hij hoeft niets te vrezen, maar hij is ook niet klaar om zijn wereld te zien ver­anderen.

 

‘Het is niet eerlijk dat enkel holebi’s uit de kast moeten komen’, is misschien de meest relevante bedenking in de film. Daar gaat normalisering over, en de grootste bijdrage van ­Love, Simon is juist op dat vlak.

 

Regie Greg Berlanti Met Nick Robinson, Jennifer Garner, Josh Duhamel

Verenigde Staten - 2018 - komedie, drama - kt - 110' - tweetalig ondertiteld

 

In het kader van Holebifilmfestival.