Ademloos

Pakkende docu over leven in het puin van de asbestindustrie
di 18
december
  • di 18 dec
    20:30 - 22:00
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Kapelle-op-den-Bos is het geboortedorp van filmmaker Daniel Lambo. Het leven is er goed, Daniels vader was arbeider en vakbondsman in de lokale fabriek van Eternit. Het bedrijf was ooit één van de grootste asbest producerende multinationals ter wereld. Vandaag kennen we de gevolgen van asbestproductie. En hoewel het voor velen een probleem van het verleden is, blijkt de asbestproblematiek brandend actueel te zijn, wanneer de activiteiten van Eternit in het buitenland onder de loep worden genomen.

 

In het Indische dorp Kymore ontdekt Daniel een actieve asbestfabriek die ooit in handen was van het Belgische Eternit. Het Indische dorp is als een spiegel voor het verleden van Kapelle-op-den-Bos. De vervuiling werpt ook hier een donkere schaduw over het dorp. Nirmala, een ex-lerares en moeder, besluit de strijd op te nemen voor de vele slachtoffers van Kymore en voor een schone leefomgeving.

 

Regie Daniel Lambo Talen Nederlands, Frans Engels Ondertiteling Nederlands Distributeur Storyhouse Jaar 2018 Duur 90 min - KT

Een onontbeerlijke docu.
Humo ***